PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041016}

Księga Clarence'a

The Book of Clarence
2023
4,2 408  ocen
4,2 10 1 408
Księga Clarence'a
powrót do forum filmu Księga Clarence'a

Bardzo, ale to bardzo, można powiedzieć: ekstremalnie opalona ludność zamieszkiwała tą antyczną Jerozolimę ;)
A z drugiej strony dlaczego nie powstają takie filmy o islamie lub judaizmie ? Odpowiedź prosta — w pierwszym przypadku chodzi o zachowanie sempiterny, a w drugim o to aby kurka z kasą nie zakręcili :)

ocenił(a) film na 6
patatajmiauhau

Szkoda, że nie zostałeś dłużej jak 5 minut, bo to jasna zgrywa z biblijnych wydarzeń, a nie niczyja biografia. Poza tym sztuka ma m.in. prowokować, a ten film robi to udanie. Ten komentarz jest wyłącznie rasistowski.

ocenił(a) film na 1
Pauleta

,,Rasistowski''? A w którym miejscu?
Z resztą Twojej wypowiedzi, Droga Pauleto, nawet nie chce mi się polemizować, bo obawiam się, że i tak nie zrozumiesz.
Pozdr.

Pauleta

Nawet jeśli jest, to co? Lewactwo tak zagorzale walczy o wolność i tolerancję, zatem nie dyskryminuj proszę rasistów, ksenofobów i homofobów. Oni też mają prawo do swojego zdania. Ty nie widzisz nic zdrożnego w zgrywie z biblijnych wydarzeń - ja z kolei  w byciu rasistą.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sobanek

Nie wystawiam ocen filmom, których nie oglądałem - chamie.

sobanek

Cudowny poziom kultury reprezentujesz - dokładnie taki sam jak czerwoni siepacze z czasów stalina, jak widać lewica daleko nie odeszła od "słusznego wzorca". Autor tej oceny niestety ma rację, smutną rację, też chciałbym zobaczyć film nabijający się z islamu, judaizmu... ale to nie doczekanie... ci pierwsi przyjdą z bombą lub maczetami i zrobią "prewencyjną cenzurę" w imię miłości i tolerancji oczywiście! ci drudzy zakręcą kurek z kasą...

adam_d_359

idz tam gdzie bokciu ;P Plonk

adam_d_359

wchodze w twoja narracje oszolomie XD

sobanek

Towarzyszu kacapie co wy tam na aktywie partyjnym robicie - to już wasza sprawa i waszego aktywu - ale zachowajcie to dla siebie. Nie każdy chce wiedzieć że walicie niemca tfuu nazistę w hełm

ocenił(a) film na 6
adam_d_359

Nie oglądałeś Monty Phytona? Rewelacyjny Omar Sy! Wyluzuj kamracie, popuść gumkę w majtach.

adam_d_359

Już pewna gazeta we Francji próbowała z karykaturami Mahometa, to szybko przenieśli się na drugi świat. :-)

ocenił(a) film na 6
Bokciu

Aleś nadął się ptysiu:)

ocenił(a) film na 1
wojtek_2011

Zaskrzeczała ,,Balbinka'' XDDD

patatajmiauhau

Swoim tekstem zainteresowałeś mnie tym filmem. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem i jest to obraz obrazoburczy i robiący sobie jaja z całego katotalibanu i sukienkowych. Dzięki i mam nadzieję, ze się nie mylę!

ocenił(a) film na 1
dario1973

,,Nadzieja jest matką ...''

patatajmiauhau

Cóż... Islam jest dość spójny, judaizm zaś w swym sednie deistyczny... za to chrześcijaństwo jako dość mało subtelną eklektyczną kopią kopii (Jeszua przedstawiany obecnie jako Apollo, księża w szatach Sol Invictus, czy samo imię Jezus jako przeinaczone Ie Zeus... jest się z czego nabijać). Ten kult jest po prostu McDonaldem udającym wykwintny posiłek, stąd może budzi taki niesmak.

ocenił(a) film na 1
Jack_Aubrey

W latach siedemdziesiątych popularne przez pewien czas były tzw. „pytania abstrakcyjne”, np.: „czy wróbelek jest bardziej mały, czy szary ?”. Taka jest też relacja Pańskiego wpisu, Drogi „Jakubie”, do zdania, które pozwoliłem sobie zamieścić na niniejszym forcium.

ocenił(a) film na 6
patatajmiauhau

Nie goraczkuj się, daj cieszyć się filmem, nie chcesz, to nie oglądaj.