Jak uważacie muzyka powinna byc taka sama w filmie jak i na grze ?..mnie sie osobiście bardzo spodobała :)
...mnie strasznie sie podoba kawalek "I Stand Alone" (Godsmack) puszczany w momecie kiedy ksiaze ucieka przed Dahaka (w Warrior Within) nie mialabym nic przeciwko zeby puscili go w filmie np. podczas sceny walki :)
No w grze była fajna muzyczka :) ale fajnie by było gdyby muzyke skomponowali ( oto moji kandydaci) John Williams, Hans Zimmer albo Alan Silvestri + ten człowiek od muzyki z gry żeby niekiedy przytoczyć z niej motywy pamiętane z gry.
...ale przewodni motyw do filmu powienien mieć w sobie coś z muzyki z pierwszych części... nie obraził bym się gdyby w jakiejś scenie poleciała identyczna (no może lekko uwspółcześniona) muzyczka z Prince of Persia 1... byłby to taki miły smaczek dla fanów...
Nie ma co dyskutować. Muzyka w grze była bardzo dobra, film zyskałby sporo, gdyby ją wykorzystać....
Ja stawiam na mego ukochanego Hansa Zimmera. Najlepszy byłby kompozytor z gry, ale układać do gry muzykę w tło, a muzykę do sceny to trochę co innego. Mimo wszystko fajnie by było, gdyby dali kompozytora z gry. Często soundtracki z gier nie są doceniane, a z "Pince'a" są rewelacyjne.
Zgadzam się w stu procentach. Na potrzeby filmu można by było dograć jakiś dodatkowy materiał, ale motywy przewodnie niech pozostaną niezmienione... i obowiązko "Time only knows" podczas napisów :) ...
Raczej na pewno muzyka będzie wykorzystana z gry ale JEŚLI jakimś cudem tak nie będzie to mam nadzieje że muzyke będzie komponował Hanz Zimmer lub Michael Giacchino. Obydwoje mają specyficzny klimat (ci co ich słuchali choćby raz wiedzą o co chodzi).