PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48712
5,5 6 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

Plus za polski akcent, fajnie że Sam Raimi maczał wtym palce ale to w ogóle nie jest straszne, polecam drugi horror z tematu 5/10

ocenił(a) film na 8
bastet21

moim zdaniem to najlepsze horrory jakie oglądałam w roku 2012.

ocenił(a) film na 8
ggawron

Podtrzymuje... Dawno nie widziałem niczego lepszego, z tym, że bardziej podoba mi się The Possesion. Od siebie dorzucę jeszcze The Pact. I to byłoby tyle od dłuższego czasu.

sephiroth1983

The pact oglądałam i mi się podobał, tak samo jest z Sinister. Dzięki za Wasze opinie. Na pewno obejrzę "Kronikę opętania" :)
Co do horrorów - dobrych - rzeczywiście jest na rynku fimowym istna posucha, dlatego tak mi się spodobał "Sinister". Z ostatnich kilku lat warto wymienić także "sierociniec", ale ten film jet w dużej mierze damatem i jest torchę mniej straszny, chociaż w napięciu trzyma.

ocenił(a) film na 8
bastet21

W Sinisterze główny bohater w kółko przeglądał te same filmy, od czasu do czasu były jakieś straszne momenty. Końcówka całkiem niezła, ale tylko ona. Kronika za to bardzo mi się spodobała. Od początku coś się dzieje.

ocenił(a) film na 2
kornik134

A gdzie masz w kronice opętania straszne momenty? Sinister jest o niebo lepszy, jest jakaś podbudowa fabularna pod zachowanie głównego bohatera, nie ma happyendu, niepewność bohatera co do tego czy popadł w obłęd czy dzieje się to naprawdę. W kronice Opętania nie ma nic ciekawego tylko absurd goni absurd.

ocenił(a) film na 9
bastet21

Sinister nie moze sie rownac z possession ogladalem oba nie ma porownania

ocenił(a) film na 2
myszowski

Chodzi Ci o to, że Sinister jest gorszy? Bo jeżeli tak to BUAHAHAHAHAHA.

ocenił(a) film na 8
rekin16

W kronice cała fabuła jest straszna. Koszmar ojca, który nie wie, co dzieje się z jego córką, jego była żona uznająca go za kłamcę, opętana Em ...W Sinisterze nie można zżyć się z bohaterami, ten film jak dla mnie jest połączeniem kilku gatunków: kryminału, horroru i dramatu, dlatego w pełni nie jest żadnym z nich. Bez porównania dla mnie Kronika jest lepsza, ale w końcu każdy ma inne pojęcie strachu, więc wiele osób może mieć odmienne zdanie na ten temat.

ocenił(a) film na 9
kornik134

zaden z tych filmow nie jest straszny ale Kronika mnie wciagla Sinister nic nadzwyczajnego

ocenił(a) film na 8
myszowski

Zgadzam się :)

ocenił(a) film na 5
kornik134

No nie wiem mnie w tym opętaniu nic nie wystraszyło , a temat mega oklepany :P Sininister o niebo straszniejszy i lepszy ..

ocenił(a) film na 9
rekin16

rekin to moje zdanie na Sinisterze usnolem w koncowce a kroniki mnie zaciekawily i to nie horrory na pewno bo bac sie nie ma czego.

ocenił(a) film na 9
rekin16

jezeli uwazasz Sinister za dobry film to gratuluje

ocenił(a) film na 2
myszowski

Tak uważam i dziękuje za gratulację.

ocenił(a) film na 7
rekin16

sinister się zwyczajnie chowa - a to dlatego że kronika mnie wystraszyła 1 raz od wielu lat z powodu tego ze duch mówił po polsku ( z małymi błędami)