PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 284 tys. ocen
7,5 10 1 284231
7,0 56 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Zapewne było już tutaj to pytanie, ale nie mam czasu aby przeglądnąć wszystkie 247 tematów. Dla dzieci w jakim wieku polecacie tą bajke? Czy troche większe dzieci (11/12 lat) oraz dorośli będą się równie dobrze bawić oglądjąc ją?

ocenił(a) film na 10
anonim_zks

Spokojnie, bajka jest naprawdę świetnie stworzona czegoś takiego od czasów Króla Lwa, Herkulesa chyba nie widziałem, taka w starym dobrym stylu , są żarty (Czesław Mozil genialnie się nadaje) jest ładna szata graficzna jest trochę akcji, trochę genialnych piosenek, naprawdę warto obejrzeć a czy się im spodoba to już masz szans 50/50 każdy ma inny gust :) gdy byłem na seansie obok siedziały dzieci od 8-10 oczywiscie z rodzicami oraz grupka nastolatek i każdy opuszczając salę miał uśmiech na twarzy więc chyba będą się dobrze bawić;)

ocenił(a) film na 10
anonim_zks

Tak naprawdę to bajka dla każdego ;)
Na sali kinowej siedziały zarówno dzieci z rodzicami, dziadkowie z wnukami, jak również młodzież i sami dorośli ;)
I z tego co pamiętam to chyba każdy na dłuższą chwilę został na napisach końcowych, a z sali wychodził poruszony lub z wielkim uśmiechem na twarzy. A dzieci to już w ogóle... Można było usłyszeć zachwycone pomruki w trakcie seansu, były dosłownie oczarowane lodową krainą Disney'a ;)

ocenił(a) film na 10
anonim_zks

Sama bajka może się wydawać dla młodszego widza, ale to tylko pozory. Cała konkstrukcja, zwrot fabuły, magia czy też solidna dawka broadwayowej muzy stawia tą produkcje jako wybitne arcydzieło. Sam się troche wachałem iść do kina, poszedłem w dniu premiery, oczywiście byłem najstarszym widzem, który wybrał się na seans nie dla pilnowania syna/córki w kinie. ;> Było sporo młodzieży.. dużo osób było zachwyconych, ja także, zresztą na prawdę ciężko się na czymś tak wspaniałym nie wzruszyć. No chyba że jest się nikczemnym bezdusznym draniem, który ceni sobie klase filmu miarą współczesnych prymitywnych polskich komedii.

ocenił(a) film na 8
anonim_zks

Polecam wszystkim. Spokojnie można zabrać na seans dzieci zarówno te najmłodsze jak i najstarsze. Wszyscy będą się dobrze bawić. Piękna historia, przezabawny Olaf, czarująca lodowa kraina, broadwayowskie piosenki - cudo! Mam 20 lat i na przemian wzruszałam się i śmiałam :)