Piosenka, która najbardziej Wam się spodobała ze wszystkich 3 części :):]:P
Praktycznie wszystkie :) (szczególnie w 2 części są śliczne piosenki - Jeden z nas, Jeden głos, Duch żyje w nas, Miłość drogę zna) no ale nie można zapomnieć o 1 części: Krąg życia i oczywiście Hakuna Matata!!! Uwielbiam tę bajkę! :D
can you feel the love tonight (miłość rośnie wokół nas). czy można chcieć więcej?
Dla mnie najlepsza jest zdecydowanie "Jeden Głos". MA naprawdę świetną melodię i jeszcze lepszy tekst. Moją ulubioną wersją tej piosenki jest Szwedzki, włoski, niemiecki i mandarński. Tłumaczyłam sobie tą piosenkę z pięciu języków i w niektórych przypadkach ma jeszcze lepszy tekst niż po polsku.
Elton John-Circle of life
Elton John-Can you feel the love to night
Cudowna muzyka!!! Świetny film!!! Po prostu bajka!!!
Hans Zimmer - This Land, zreszta jak dla mnie to najlepszy utwor zimmera. Ogolem cala sciezka dzwiekowa jest swietna ;)
Lebo M. - The Lion Sleeps Tonight, a tak poza tym to caly soundtrack i film wymiata!!!
Duch zyje w nas.... :)
i jak wypędzają Kovu z Lwiej Ziemi, nie pamiętam jak to się nazywa ..On nie jest już jednym z nas?
no i oczywiście cały Elton John, który miał jeszcze świetną piosenkę w "Złoto i chwała: droga do ElDorado" : "Someday out of the blue"- fenomenalna ;)
Jeden głos - zdecydowanie. Moim zdaniem polski Simba ma o wiele lepszy głos od angielskiego. Piękna jest także oryginalna wersja którą śpiewa Angelique Kidjo (trudna do zdobycia ale polecam). Na drugim miejscu He lives in you w wykonaniu Tiny Turner. Babcia rocka zaśpiewała tak, że aż ciarki przechodzą. Trzecie miejsce Jeden z nas czyli piosenka przy ucieczce Kovu. Ogólnie 2 część ma chyba najlepsze melodie
Na 1 miejscu oczywiscie,,can you feel the love tonight" w wersji angileskiej i polskiej,nastepnie He lives in you-ang i pl,milosc droge zna,"Krąg życia" "Pod gwiazdami" (wersja instrumentalna) "Circle of Life" (Elton John ) i cala muzyka instrumentalna,szczegolnie jak Kiara idzie na polowanie:-))
ścieżka dźwiękowa jest genialna, ale jak już wybierać, to Krąg Życia i Przyjdzie Czas (to ze względu na Skazę :D)
Hakuna Matata, Jeden z Nas, Miłość rośnie wokół nas, Miłość drogę zna...
Oryginalna wersja Eltona Johna też śliczne:
- Can you feel the love tonight
- Circle of life
Angielska wersja "One of us" też świetna ;-)
wszystkie piosenki z pierwszej i drugiej czesci trzecia to jedynie z tym jak spiewaja o kpaniu dolu czy jakos tak:P
A mi się bardzo podobają wersje instrumentalne. Generalnie muszę przyznać, ze piosenki po angielsku są duzo lepsze od tych polskich.
W jedynce uwielbiam "Miłość rośnie w nas". a w dwójce uwielbiam "Lulilaj", " Jeden z nas", "Duch żyje w nas". Ogólnie jedna z lepszych pod względem muzyki bajka!!!
A zna może ktoś tytuł utworu gdy Zazu w 1. cz. składa raport a Simba na niego poluje? Będę wdzięczna.
POzdrawiam
Ja uwielbiam samą ścieżkę dżwiękową z Króla Lwa jest znakomita, (zwłaszcza gdy Simba walczy o życie w wąwozie) a z piosenek to Can U feel the love tonight oczywiscie:D Z drugiej części lubie piosenke kiedy Kovu zostaje wygnany ale nie znam jej nazwy
Oryginalna raczej nie będę... "Miłość drogę zna" i "Jeden z nas", ale inne też wspaniałe, np. "Miłość rośnie wokół nas"...
Be prepared Skazy i wszystko Zimmera w pierwszej części. W drugiej żadna piosenka mi się nie podoba{do tego stopnia, że przewijałam jak leciały}
Z 1 są wszystkie cudowne, ale ja sobie upodobałem This Land i To Die For... Kurcze dalej nie wiem jak Zimmer mógł stworzyć coś tak pięknego do tej sceny jak Musafa ratuje Simbę i umiera... ZImmer poprostu królem muzyki filmowej ;)
This land, King of the past i oryginalna wersja Circle of life. Wspaniałe nuty. Z dwójki to niestety można wrócić uwagę tylko na te śpiewane i w sumie podoba mi się tylko Not one of us i częściowo Love will find a way.
ostatnio obejrzałem trójkę to jeszcze mogę zaliczyć "The lion sleeps tonight" - fajna nutka, szczególnie po angielsku.
Po przeczytaniu wątku dziwi mnie, że nikt nie wymienił lea halalela (shadowland / holy land) ( http://www.youtube.com/watch?v=TO5zJ_ymYEk ). Całość jedynki świetna tak. Circle of life i Can you feel the love tonight mistrzostwo!