Czy nie wydaje Wam się moi drodzy że zachodzi tu dziwne zjawisko?
Mam na myśli to iż na koniec pierwszej (najlepszej, xD a jakże) części, przychodzi na świat stworzenie które przypomina mi Simbę za wczesnego młodu, czyli chłopca. Po czym na początku drugiej przychodzi na świat Kiara która jest (jak powszechnie wiadomo) dziewczynką. Simba miał dwójkę dzieci czy tylko jedno dość cudaczne dziecko które rodziło się dwa razy przy okazji zmieniając płeć?
Coś mi się wydaje że po prostu twórcy filmu nie przewidywali że powstanie 2 część i dlatego tak wyszlo
Pierwszy był Mohatu i z nieznanym lwem miał córkę Uru i Uru razem z lwem Ahadi mieli synów Mufasę i Skazę.Skaza pokochał się w lwicy imieniem Zirra i razem mieli dzieci Vitani i Nukę ale kiedy Skaza odszedł od żony i dzieci Zirra pokochała się ponownie w nieznanym lwie i miała następne dziecko Kovu.Skaza wrócił i wychował Kovu jak syna.Mufasa pokochał lwicę Sarabi która była adoptowana przez lwicę Elannę.Mufasa i Sarabi mieli dzieci Simbę który zakochał się w lwicy imieniem Nala.Matka Nali nie miała rodziców tylko ciotkę Uzuri.Więc matka Nali Sarafina zakochała się w lwie imieniem Ni i mieli syna imieniem Mheetu.Kiedy Ni umarł Sarafina zakochała się w nieznanym lwie i miała córkę Nalę.Nala pokochała Simbę mieli synka Kopę którego nie ma w drugiej części Króla Lwa gdyż Kopa zginął w młodym wieku z rąk Zirry.Sarabi matka Simby również została zabita przez Zirrę.Więc Simba i Nala mieli następne dziecko imieniem Kiara i więc Kiara zakochała się w Kovu ale jeszcze nie wiadomo czy mieli jakieś lwiątka czy nie.Jeszcze przed śmiercią Kopy zakochała się w nim Vitani i miała ogromny żal do Zirry że zabiła Kopę.Nuka nie miał ukochanej gdyż próbując zabić Simbę zginął.Skaza zginął już w pierwszej części filmu z w drugiej Zirra spada ze skały w wodospad ale nie ginię tylko powraca i zabija matkę Simby.To chuba na tylę
Powszechnie uważa się to lwiątko z jedynki jako syna Simby i Nali, które nazwali Kopa. Gdzieś to jest wytłumaczone, bodaj w książkach o dalszych przygodach bohaterów. Tym samym rozwiązuje się zagadka wygnania Ziry z drugiej części. Otóż Zira i jej towarzyszki zostały wygnane z powodu morderstwa Kopy przez Zirę, która niewątpliwie chciała pomścić swojego Skazę. Więcej o takich szczegółach możecie się dowiedzieć z neta. Jest pełno źródeł, komiksy prowadzone przez fanów trylogii, opowiadania, blogi itp. Miłego czytania ^^
I jeszcze jedno, drodzy fani ^^. W planach Disney'a jest kolejna część Króla Lwa wychodząca najprawdopodobniej w 2012 roku opowiadająca o losach Mufasy i Skazy kiedy byli jeszcze bardzo młodzi. Wg. mnie to z jednej strony dobry pomysł na następna część, ale z drugiej jednak sądzę, że fani nie wytrzymają presji i będą chcieli jeszcze więcej(kontynuacja rządów Simby oraz dalsze losy Kiary i Kovu)
"Powszechnie uważa się to lwiątko z jedynki jako syna Simby i Nali, które nazwali Kopa. Gdzieś to jest wytłumaczone, bodaj w książkach o dalszych przygodach bohaterów. Tym samym rozwiązuje się zagadka wygnania Ziry z drugiej części. Otóż Zira i jej towarzyszki zostały wygnane z powodu morderstwa Kopy przez Zirę, która niewątpliwie chciała pomścić swojego Skazę. Więcej o takich szczegółach możecie się dowiedzieć z neta. Jest pełno źródeł, komiksy prowadzone przez fanów trylogii, opowiadania, blogi itp. Miłego czytania ^^"
Chodzi mi o historię Kopy :)
Wpisz w google hasło: "the lion king - kopa", czy coś w tym rodzaju. Napewno coś znajdziesz. Jeśli jednak to Cię nie zadowoli możesz poczytać komiks prowadzony przez pewną panią z Niemiec http://fanart.lionking.org/Artists/kati_kopa/
Na youtube jest także pełno fan artów etc.
Mamy 2011 i nic. W 2012 i 13 są już ustalone inne produkcje. Jak sądzicie czy wogóle zrobią ten prequel?? Ja obawiam sie że jedyny ewentualny nowy KL to remake jedynki.
Remake jedynki?! A Disney kiedykolwiek robił remake jakiegoś filmu animowanego?
Dla mnie to byłby kompletny bezsens..
Nie wiem czy doczekamy się czegoś nowego, choć bardzo bym chciała - ale na pewno nie remake'u ;p
A w temacie w ogóle powinna być chyba Kiara, a nie Nala.. :D
Aaaa, teraz rozumiem! :) Wybacz, kompletnie zapominam o tej opcji, kino 3D do mnie nie przemawia.
Właśnie teraz dowiedziałam się, że za granicą tegorocznej jesieni ukazuje się TLK: Diamond Edition na Blu-Ray i coś tam o 3d było wspomniane.
Ale czy będzie re-release w kinach?.. Nie przypuszczam :( (Chociaż TLK zobaczyłabym w kinie z chęcią, nawet w 3D :))
ja juz gdzies o tym mowilem: w niemczech bedzie np. w listopadzie znow TLK w kinach :) w 3d oczywiscie.
Co do tematu, przytoczę ostatnie słowa w książce mojego młodszego brata, książka oczywiście to pierwsza część króla lwa
cyt.:"(...)a Simba i Nala z dumą patrzyli na swojego SYNA, przyszłego króla(...)"
p.s. Chyba rzeczywiście miało być Kiara ;d
Film mało wyjaśnia np. To , że w pierwszej częśći Simba i Nala mają Syna Kopę, a w drugiej córkę Kiarę,
lub to, że w pierwszej cześci brat Mufasy nazywa się Skaza natomiast ma wyjść "król lew 4 - początek", gdzie będzie ukazywał historię Mufasy i Skazy jako lwiątka i tam Skaza na początku nazywa się Taka. Chciałabym, żeby wyszedł też "Król lew 5 - (i jakiś podtytuł np. wygnanie, cy coś w tym rodzaju)", który mówiłby o wydarzeniach po ślubie Simby i Nali, ale przed narodzinami Kiary, ogólnie mówię o synu Simby i Nali - Kopa, który został zamordowany przez Zirę - partnerkę Skazy i jej wygnaniu
To co napisane "niby" przeze mnie na górze to głupota. To napisała moja starsza siostra. A tak naprawdę nie chciałabym, aby wyszła jakaś kontynuacja, a jeśli chodzi o te zamieszanie, Kiara to obojniak, to przecież było tak w drugiej części, że na początku każdy myślał, że urodził się chłopiec, ale pawian Rafiki poinformował, ze to dziewczynka.
Chodziło jej, czy tam jemu o Kiarę czy jak jej tam było... Lwice jej się pomyliły xD
Po prostu Nala była jasna, a Kiara pomarańczowa(?) stąd podobieństwo do Simby, ale to nadal lwica :)
Pozdrawiam.
Nala to lwica a jej dziedzko nie zmieniło płci, najpierw przyszedł na świat Kopa, zabiła go Zira dlatego nie pojawił się w 2 części, a potem urodziła się Kiara.