PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038152}

Kod zła

Longlegs
2024
6,4 34 tys. ocen
6,4 10 1 34483
7,3 78 krytyków
Kod zła
powrót do forum filmu Kod zła

Longlegs

ocenił(a) film na 5

Oryginalny tytuł jest intrygujący, ‚Kod zła’ serio? To brzmi jak tytuł jakiegoś średniego filmu akcji, jeśli celem dystrybutora było przyciągniecie widzów do kin, to może się to udać bo masowa widownia lubi średnie akcyjniaki, tylko pójdą na film, a potem wystawią mu opinię 1 na filmwebie, bo będą zawiedzeni, bo dostaną slowburn horror, jeszcze nie daj bobrze z ciemną edycją obrazu i będzie narzekanie ‚dlaczego nic nie widać na ekranie’

kochamczeresnie

straszne

Lex_Dex

nie straszne a chujowe, i nie tłumaczenie tylko tytuł - chujowe tytuł

kochamczeresnie

A jaki miał być cel dystrybutora? zniechęcenie do pójścia do kina? :D

ocenił(a) film na 5
tomektomek

Ehhh No właśnie jest więcej ludzi o przeciętnym guście także z tytułem kod zła na pewno lepiej się sprzeda albo potem będzie mieć negatywne opinie, bo sprzeda się nie temu targetowi co trzeba

kochamczeresnie

"Kod zła" brzmi jak tytuł tandetnego horroru o czarodziejach, czym dokładnie ten film jest. Polski tytuł lepiej oddaje ducha tego pretensjonalnego filmu :))

ocenił(a) film na 5
kapiszon79

No nie wiem, po seansie, chociaż dalej trawię ten film, zostaję przy swoim zdaniu, mimo, że polski tytuł odpowiada fabule to i tak jest tak ogólny, że mógłby to być tytuł jakiegoś filmu akcji z Matem Damonem, albo właśnie z Nicolasem. Longlegs bardziej zaciekawia i jest nietypowy jak ten horror, tylko pozostawienie angielskiego tytułu nie wchodzi w grę tutaj i jak to inaczej przetłumaczyć na polski, żeby nie brzmiało śmiesznie. Domyślam się, że to było wyzwanie dla dystrybutora. Czarodzieje w fabule mi umknęli.

ocenił(a) film na 8
kochamczeresnie

Bo nie było tam czarodziejów. Są wątki niby nad przyrodzone ale tak ustawione że jednak można zrzucić wydarzenia na karb szaleństwa mordercy. To że ktoś uważa że robi coś dla szatana nie oznacza jeszcze że tak jest ♥️