PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227963}

Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7385
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

<Uwaga może się pojawić treść filmu>

Film oglądałam już kilka razy i większych zastrzeżeń nie mam. Ale cały czas chodzi za mną pytanie o końcówkę, tzn. dlaczego ta policja/federalni/pracownicy pani senator (czy kto to tam przyjechał) zabrali ze sobą Simone?
Zastanawiałam się nad tym ze swoim kolegą i wspólnie doszliśmy do wniosku, że wydalenie z pracy to być nie mogło, no bo by tak nie wyglądało. Aresztowanie też raczej nie z dwóch nawet przyczyn: po pierwsze o ile wiem to stosunki z nieletnimi są uważane za gwałt (znaczy się nielegalne są, nie wiem jak to określić) jeżeli ten nieletni nie ukończył 15 lat - Annabelle miała więcej. A poza tym kiedy Simone siedziała w samochodzie, to nie miała ani rąk związanych, ani jakiś innych środków ostrożności.

No nie wiem, w końcu nie doszłam do żadnych konstruktywnych wniosków. Dlatego chciałabym wiedzieć jak wy to widzicie. Może za bardzo kombinuję czy coś...

ocenił(a) film na 8
Sepiczek

Wydaje mi się, że to było jednak aresztowanie. Pamiętaj, że to była relacja - uczennica, a ta druga, choć miała 17 lat, to jednak w świetle prawa była niepełnoletnia. A może po prostu pani senator się zdenerwowała i wysłała swoją straż przyboczną by usunęli Simone z otoczenia Annabelle?

miss_russ

Też obstawiałam ta drugą wersję, ale była dla mnie jakaś za mało satysfakcjonująca, naciągana, wiem, czepiam się, ale gdyby nie to, że mi się to zakończenie nie za bardzo podoba - nie dociera do mnie, to to by był jeden z moich lepszych oglądanych tej zimy filmów.
No ale nie ważne, chyba mam za dużo wolnego ostatnimi czasy i się nie mam czego przyczepić:P.

ocenił(a) film na 8
Sepiczek

Na szczęście jest też alternatywne zakończenie :) Dokręcone nieco później.

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Gdzie można obejrzeć ten film???
Bardzo chciałabym go zobaczyć bo recezje są ciekawe, a wasze posty interesujące :) .

ocenił(a) film na 8
maniutek37

Można kupić na merlin.pl i może też w Empiku za jakieś 39zł

ocenił(a) film na 10
miss_russ

OOOOOOO Dzięki!!! Ściągnęłam sobie go nareszcie:).
Rzeczywiście końcówka nienajlepsza. Hmmm... świat jest okrutny!!!

miss_russ

a mozecie podac link z tej strony merlin.pl bo nei moge znalesc tego zakonczenia :((((

ocenił(a) film na 9
Sepiczek

wlasnie obejrzalam ten filmik ;)
jesli chodzi o to zakonczenie, ja mysle ze poprostu Pani Senator wyslala swoich ludzi, zeby to zalatwili, bo prawdopodobnie nie chciala kolejnego skandalu i rozglosu w mediach, ktory prawdopodobnie odbilby sie na jej politycznej karierze. Poza tym teraz oblukalam - jest ujecie kiedy Anabelle idzie po 'wszystkim' do szkoly i widzi samochod, jest wtedy zblizenie na rejestracje, a na rejestracji napis "U.S. Government".
A to alternatywne zakonczenie, gdzie Anabelle czyta w gazecie ze nauczycielka jest uniewinniona... hmm to troche zastanawia, ze mimo wszystko skandal byl ;)

ocenił(a) film na 7
mrauu

Mogę się mylić, ale chyba w niektórych stanach seks z nieletnim jest czynnością zabronioną, stąd ta policja.
Gdyby poczekały te parę miesięcy, aż Annabelle będzie pełnoletnia, film byłby nudny ;p

ocenił(a) film na 10
Blablabladyna

Fakt, może byłby nudny, ale dobrze, że nakręcili alternatywny koniec :) .
Wiem, że to może nie na temat, ale nie wiem o co chodzi z tą kartką, którą Simone dostaje od księdza w Kościele...wiecie może???

mrauu

Popieram Mrauu, Annabelle zauważyła samochód przed wejściem do szkoły, a to chyba wyjaśnia wszystko :)

Film oceniam na bardzo dobry, aczkolwiek uważam, że był zbyt krótki i wszystko działo się zbyt szybko, niektóre wątki mogły być bardziej dopracowane (jak na przykład wątek Colins - przez cały film dręczył mnie fakt, dlaczego Cat tak bardzo jej nie lubi).

ocenił(a) film na 6
Sepiczek

Moim zdaniem wersja z aresztowaniem jest bardziej prawdopodobna. Nie widziałam zakończenia alternatywnego , ale uważam że to jest odpowiednie , każdy może sam dopowiedzieć sobie dalsze losy kochanek . Moja wersja jest pesymistyczna , ale nigdy nie lubiłam happy endów ;)Film dość ciekawy, ale niestety mnie nie zachwycił . 6/10 ( byłoby 5,ale ten jeden dodatkowy punkt za brak szczęśliwego zakończenia)

ocenił(a) film na 9
Sepiczek

ogladałam ten film i po napisach były wycięte urywki filmu i tam było co dlej... Annabella przeczytała w gazecie że wypuszczono Simone z aresztu ze względu na brak oskarżeń i odrazu do niej pojechala i tyle.