PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613280}

Kiedy umieram

As I Lay Dying
2013
6,1 2,4 tys. ocen
6,1 10 1 2403
5,5 11 krytyków
Kiedy umieram
powrót do forum filmu Kiedy umieram

Powieść "Kiedy umieram" do typu "lekki, łatwy i przyjemny" nie należy, zastanawiałam się jak Franco przełoży ją na film. Imo jest dobrze, aktorzy sugestywnie budują wizerunki członków rodziny Bundren i generalnie Franco pozostaje wierny pierwowzorowi. Może nie powalający, ale ciekawie zrobiony i na pewno wart polecenia wszystkim, którzy chcieliby w przystępniejszy sposób zapoznać się z dziełem Faulknera.

Evie_MacR

A gdzie można obejrzeć ten film?

ocenił(a) film na 8
BUNCH

Można już znaleźć całkiem dobrej jakości kopie w sieci. Nie wiem jak z oglądaniem online, ale ściągnąć już na pewno można. :D

aagnieszkanow

Dziękuję. Zaraz zacznę szukać dzięki Twojemu wpisowi...

ocenił(a) film na 7
BUNCH

Jeśli zadowoli Cię wersja bez tłumaczenia (dla mnie akurat nie jest ono konieczne), to znalazłam dziś online-free ( -bez małp)
http://www.n@o@w@v@i@d@e@o.ch/vid@@@eo/ell3oybsfp0n3

Evie_MacR

Dziękuję księżniczko za podanie linku :)
I za wstawienie małpek, tak aby było mi możliwie jak najłatwiej rozszyfrować o co tu chodzi.
Film już mam na dysku (wczoraj się pobrał) a Twój wpis odczytałem dzisiaj. Niestety ale nie ma jeszcze napisów w sieci i pewnie długo nie będzie. Serdecznie jednak dziękuję za pomoc.

ocenił(a) film na 8
BUNCH

Napisy angielskie są i ja bym się nie rzucała, żeby bez nich oglądać. Dość specyficzny język, wiadomo. Polskie pewnie nie szybko się pojawią.

ocenił(a) film na 7
BUNCH

Proszę bardzo:) Choć widzę, że troszkę się spóźniłam i sam już znalazłeś. Może jeszcze komuś się przyda. Dam znać jeśli trafię na wersję z pl, ale co racja to racja - pewnie jeszcze potrwa, zanim się pojawią.

ocenił(a) film na 7
BUNCH

W ramach przeglądu T-mobile Nowe Horyzonty. Na dniach będzie w Poznaniu https://www.facebook.com/events/276714825816159/?previousaction=join&source=1 pewnie w innych miastach również :)