PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 99 tys. ocen
6,7 10 1 99392
5,8 25 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

To w sumie całkiem żałosne, że większość polskich produkcji jest chwalona głównie przez boty z kontami założonymi w dniu premiery. Co zobaczę ocenę 10 albo 9 to konto założone 8 marca. Wirtualni klakierzy naprawdę nie sprzyjają promocji.

ocenił(a) film na 4
duraq

No to jest fenomen jakiś :D Przydałaby się blokada wypowiedzi na tydzień albo dwa po założeniu kolejnego konta z tego samego IP. Na dodatek likwidacja konta po przerwie w logowaniu dłuższej niż miesiąc. Wtedy forum ciekawie by wyglądało ;)

enchant

Ciekaw jestem, czy to tylko nasz rodzimy fenomen. Wolałem jak takie metody kisiły się w swoim sosie na onetach itd. W kwestii blokowania wypowiedzi, już nawet odchodząc od tematu botów, przydałby się filmwebowi porządny moderator, taki pokroju Dyrektora Internetu: http://www.youtube.com/watch?v=prt1mN-UiYg (oczywiście wiek traktujemy umownie).

duraq

Podejrzewam, że to polski wynalazek. Tak mi to pachnie, znając nas.

enchant

Podobnie było z Kac Wawą...

duraq

Filmweb powinien blokowac mozliwosc wypowiadania sie tak przez miesiac od zalozenia konta.

ocenił(a) film na 4
greg_vvv

A to wtedy zakładaliby konto znając termin premiery ;)

enchant

Ale to juz bylaby jakas kloda i na pewno czesciowo by to ograniczylo te "promocje" gniotów.

greg_vvv

Wystarczy że nowe konta mają limit wypowiedzi... Poza tym nie można uogólniać...

sentia

Taka polityka spamowania serwisu jest dość problematyczna. Źle świadczy przede wszystkim o marketingowcach, ale też o samym portalu, który nie może sobie z takim badziewiem poradzić (patrz: Onet i dyskusje PO/PiS). Niby wszystko jest według regulaminu, ale każdy wie o co chodzi. P.S. Kinks rządzą.

duraq

Takie osoby zawsze się pojawiają po premierach.... Ten typ tak ma często prowokuje. Trzeba albo ignorować albo zgłaszać jeśli trollują. Niedługo im się znudzi i przejdą na forum innego filmu.

sentia

To nie jest typ tylko marketingowcy ( bardzo lipni nawiasem mowiac, bo wiekszosc komentarzy zachwalajacych film to belkot, a do tego placze ze w Polsce tylko hejtują)

kamad005

A na dowód "wyważonej opinii" piszą że "Alka faktycznie mało" XD.