PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=760093}

Kłamstwo

Denial
2016
6,7 10 tys. ocen
6,7 10 1 10500
5,2 9 krytyków
Kłamstwo
powrót do forum filmu Kłamstwo

Bardzo mi się podobała gra aktorska Weisz, Wilkinsona i Spalla (zagrał najlepiej). Dodatkowy atut to historia oparta na faktach. To czego mi brakowało to równomiernego rozłożenia scenariusza na obie strony barykady. O ile z zainteresowaniem możemy obserwować cały mechanizm zachowań i strategię działania u Lipstadt i spółki o tyle nie dowiemy się jakie emocje, jakie przemyślenia miał w tym czasie Irving, którego postać okrojono praktycznie do sali sądowej i okolic. Domyślam się że w tym przypadku chodziło albo o obawę przed pozwem ze strony Irvinga, który mógł uznać że twórcy robią mu czarny PR albo obawa przed promocją tego człowieka.

ocenił(a) film na 6
Gibon_Szybkoreki

Przypuszczam, że była to obawa przed promocją Irvinga. Interesujący film. Zawiłość brytyjskiego prawa bazującego na egzaltacji słowa. Flegmatyczni ale precyzyjni. Butna Amerykanka kulturalnie usadzona. Niezły, ale tylko niezły - 6/10 !!!

ocenił(a) film na 7
Szpila_1308

Wśród historyków ma opinię skompromitowanego. Nikt nie traktuje go na serio. Ma jednak swoją rzeszę wyznawców. Mowa o neonazistach i innych szumowinach.

ocenił(a) film na 8
Gibon_Szybkoreki

nie było bo to jest na podstawie ksiązki głownej bohaterki wiec ona nie wiedziala jak to wyglada z jego strony tylko go widziala na sali

ja znowu bym wolal zeby pokazali wiecej co sie dzalo na sali jakie argumenty przedstawiaj ten koles bo opuscili duzo dni