PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34317}
7,4 17 tys. ocen
7,4 10 1 16608
7,9 17 krytyków
Jesus Christ Superstar
powrót do forum filmu Jesus Christ Superstar

po trzykroć tak!!!
Muzyka jest świetna... Szczególnie trzy songi utkwiły mi w pamięci: prawdziwie i naturalistycznie wyrażona rozterka Jezusa w "I only want to say", słodki i pełen miłości "I don't know how to Love him" i wreszcie melancholijny "Could we start again please?"

ocenił(a) film na 10
Maat

no no
a mnie utkwiły jeszcze inne: "heaven on their minds" , "everything's allright" a także "simon zealotes" - super!

ocenił(a) film na 10
Maat

pełna kompatybilność opinii ;-)
dokładnie... właśnie te trzy utwory robią chyba największe wrażenie... choć pisząc to, od razu ma się wyrzuty sumienia w stosunku do pozostałych... no cóż obejrzyjmy jeszcze raz i zastanówmy się ponownie...
podrawaim:)

ocenił(a) film na 9
Macko

wyrzuty sumienia, owszem, pojawiły się...
Fakt. Każdy utwór ma w sobie coś szczególnego, wyróżniającego; jeden - słowa, drugi - rytm, a inny - brzmienie głosu wykonawcy.... Wymienię choćby jeszcze świetny rytmicznie "Everything's Alright", zabawnie i ostentacyjnie przewrotny "King Herod's song" i wreszcie biczowanie Jezusa w rytm gitary basowej ( "Trial before Pilate")...

ocenił(a) film na 9
Maat

Film jest świetny, owszem. Mam jednak pytanie- nie uważacie za wersję lepszą interpretacji Gillana? Czy może cokolwiek równać się do jego Gethsemane?

ocenił(a) film na 9
Maat

hhmmm...ostatnio słucham wciąż muzyki z owego filmu (film cudny, ale jedyny, który uwielbiam oglądać z pominięciem obrazu...i ostatnio widziałam jeszcze w podstawówce chyba:/) - jakoś od 3 tygodni non stop (pierwszy raz chyba tak długo, gdy nie w wersji gillanowskiej) i wyselekcjonowałam najlepsze z najlepszych kawałki mym zdaniem- choć potrafiłam ograniczyć się do „aż” tylu:
-Heaven On Their Minds
- Simon Zealotes
- Poor Jerusalem
- Pilate's Dream
- Gethsemane (choć tu Gillan pozostaje nr 1)
-Pilate and Christ (za sączone “Who is this broken ma...” i cyniczne” this is Jesus Christ ? (...)You look so small,not a king at all. “ i pełne złości: „What do you mean by that?”)
- King Herod's Song (ogólne kunszt ogromny! Od pięknej liryki, po rozrywkę i złość dziecka...wszystko oczywiście ironiczne, ale cóż to za ironia!)
- Trial Before Pilate (na mnie robi wciąż duże wrażenie biczowanie).

ocenił(a) film na 10
Maat

zaiste ta muza jest ... BOSKA!!! ;)
moje typy:
Mystifying ze swietnym i zapierającym dech (ja nie wyrabiam na tym słowociągu) 'let me try to cool down your face a bit' i za szczerą odpowiedź :) :' marry,uuuuuu, that is good!' :D
This Jesus must die, za teorie spisku wisząca w powietrzu!za cały ten klimat z krainy dreszczowcow!
Herod's song za caly klimat :)
Poor Jerusalem,Heaven on their minds, oczywiście Superstar ...
eeeeeee... niepotrzebnie zaczynalam, ciezko wybrac.
Lepiej skoncze, zanim wymiene cala zawatosc plyt:)
ZAISTE BOSKA!!!!!

Maat

Mi osobiscie najbardziej podobała się pioseneczka "The Temple" :) a szczególnie ten moment:
See my eyes, I can hardly see.
See me stand, I can hardly walk.
I believe you can make me whole.
See my tongue, I can hardly talk.
See my skin, I'm a mass of blood.
See my legs, I can hardly stand.
I believe you can make me well.
See my purse, I'm a poor, poor man.
Will you touch, will you mend me Christ?
Won't you touch, will you heal me Christ?
Will you kiss, you can cure me Christ?
Won't you kiss, won't you pay me Christ?

Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
jagoda_1987_19

muzyka pierwsza klasa, najbardziej podoba mi się ta która śpiewa Judasz przed śmiercią;