PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486691
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

I Am Legend 2

ocenił(a) film na 7

Wyczytałem już, że twórcy myślą o stworzeniu sequela. Podpisali już nawet wszystkie potrzebne papiery dotyczące praw autorskich...
I tak sie zastanawiam: czy ten film naprawdę potrzebuje kolejnych części, czy wszystko musi się zamknąć w tej jednej?
O czym dokładniej według was mógłby być ten sequel?

Bauer0

Jak dla mnie to wszystkie wątki został wyjaśnione w pierwszej części , jeśli można już ją tak nazwać. Więc nie ma potrzeby robić sequel chyba , że ze względów finansowych.

ocenił(a) film na 10
hafferot

O czym miałby być sequel??Co to w ogóle za pytanie?!!Pod koniec pierwszej części pokazane jest że Neville odkrył lek mogący cofnąć skutki niefortunnego leku na raka.W drugiej części na pewno było by pokazane użycie tego leku tzn Osada zdrowych ludzi w Vermont próbowała by wyleczyć wszystkich.I o tym właśnie mogłaby opowiadać 2 część

ocenił(a) film na 10
ziom_2005

Napiszę tak: chcę sequela ale w postaci prequela.

Chcecie Rambo bez Sly?

Robert był tam 3 lata. Chciałbym jeszcze raz zanużyć się w jego przygody...

ocenił(a) film na 6
maximus_rb

Popieram. Prequel byłby jak najbardziej na miejscu. Co do sequela to moim zdaniem nie ma o czym mówic. Neville odkył lek i przekazał go Anne... temat uważam za zamknięty.

ocenił(a) film na 8
Dimensh

Równiez chciałbym poznac dogłębniej przygody dr. Neville'a. Odkryl lek i bardzo dobrze ale ja bym chcial obejrzec druga czesc w postaci dalszych "innych" przygód Neville. Tak jak przedmówca temat ze szczepionka uwazam za zamkniety. Chcemy Neville'a a nie szczepionki :)

ocenił(a) film na 9
ab_dom

tylko prequel!!!!!!

Carolle

no mnie intersuje sam motyw tego jak ten wirus ewoluowal bo wyszlo na to ze jest to jakis mutant tej niby szczepionki na raka ale jak do tego doszlo to nie jest tak dobrze wyjasnione ...

ocenił(a) film na 9
ostrys1

z tego twórcy mogliby zrobić jakis mały serial

Bauer0

Druga część mogła by być interesująca. Chociażby po tym że końcówka nie była satysfakcjonująca. W drugiej częsci mogli by ująć postać tej portorykanki mam tu na myśli sens kontynuacji dokonań Roberta to by był dobry pomysł, walka o zachowanie wyników badań itd. Mogło by też okazać się ze te całe antidotum staje się powodem do wyjścia ludzi po za brame... ciekawe byłoby też pokazanie tamtejszej ludnośći w tej całej osadzie na wzgórzu. Może być interesująco, chociaż szkdoa, że już bez Willa Smitha bo przeciez nie zmartwychwstanie.

Carrey

Przeciez on nie zginal!!!
Zrobil unik a nastepnie skokiem rodem z serii Max Payne wskoczyl za skrzynke i przezyl :D

ocenił(a) film na 9
Bauer0

Jest kilka wątków, które można dosyć sprawnie pociągnąć i ubrać w całkiem fajne historie - w sam raz na drugą część. Skoro choroba była w skali globalnej to nie musi się to wcale dziać ponownie w NY i nie musi też dotyczyć życia w 'zdrowej' osadzie.

ocenił(a) film na 8
mar_cin_ek

A ja bym jednak obejrzal taki prequel. Ciekawi mnie dogłębniej co działo sie z tym wirusem itp. czegos brakowalo w filmie, wiecej akcji z mutantami, tej kwarantanny a pomysleliscie kto zaopatrzyl Neville'a w te zasłony na szyby? W ten system oswietlen i bomb? Wedlug mnie to byli ci zołnierze i architekci ktorzy zostali w miescie aby wynalezc lek i zeby przetrwali stworzyli taka barykade w domu. I to wlasnie by sie w prequelu przydalo.. Mam nadzieje ze wyjdzie szybko :)

Bauer0

ja wyczytalem ze 2 czesc powstanie tylko w przypadku, gdy autor ksiazki NAPISZE ciag dalszy...

ale moze powstac 2 czesc jako prequel to jak najbardziej na miejscu by bylo, jakby opowiedzieli co to sie stalo na poczatku:)

ocenił(a) film na 7
Belzebubich

A ja czytałem właśnie te wiadomość:
http://film.onet.pl/F,12605,1667547,wiadomosci.html

ocenił(a) film na 10
Bauer0

Onet to jeden wielki badziew i szmira. Nie można mu wierzyć...Na przyszłość nie czerpcie informacji z tej badziewnej strony...
Co do tematu to już nie moge sie doczekać jeśli to prawda. Film według mnie to arcydzieło

ocenił(a) film na 8
Jules_2

Czekam niecierpliwie na jakies newsy odnosnie prequelu ;] Mam nadzieje ze wkoncu wyjdzie :) Tylko kiedy? :D :D

Bauer0

nie!!!!!!!!!! dlaczego???????!!!!!!!! już niech nic nie kręcą i tak sknocili taka super książkę.

ocenił(a) film na 6
puma

@puma >

KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA, KASA. Podałem dość argumentów ??

PerfectStranger

jak napisano w jednym z powyższych postów nie ma tematu na film ponieważ Robert Neville.... i tu poważny błąd ponieważ owa postać żyje i ma się całkiem dobrze. - mianowicie: wraz ze swoją towarzyszką opuścił "strefe zero". To nie prowokacja ani głupi żart.

dowód ??

http://pl.youtube.com/watch?v=DGsbikMS3Ec

fuzzy_wuzzy

zakończenie dosyć ciekawe i zdecydowanie lepsze

ocenił(a) film na 8
puma

Moze nie lepsze, ale dzieki niemu moze Will zagra w 2 czesci, bo bez niego to juz nie bedzie Legenda :)

dan_

wedle mnie zakończenie ciekawsze, jednak przewidywalne, a co za tym idzie robiące mniejsze wrażenie na widzu przez co film nie zapada w pamięć i nie robi już tak wielkiego wrażenia (przynajmniej na mnie, a przyznam iż owa produkcja stanęła na piedestale najbardziej ubóstwianych przeze mnie filmów)

polecam OST I am Legend...

ocenił(a) film na 6
fuzzy_wuzzy

to alternatywne zakończenie jest już MEGAżałosne.... zrobione tylko po to żeby zrobić 2 cześć... megaUber żal.pl dla alternate ending

PerfectStranger

owe "żałosne zakończenie" jest wersją reżyserską... powstało wcześniej niż oryginalne zakończenie, także komentarz "zrobione tylko po to żeby zrobić 2 cześć" nie bardzo tu pasuje.

ocenił(a) film na 6
fuzzy_wuzzy

może i nie pasuje - trudno. Nie zmienia to faktu że zakończenia są do dupy. Choć to na którym Will wybuchnął się było lepsze - nie byłoby sequela.

ocenił(a) film na 8
PerfectStranger

"Will wybuchnął się" dobre, tez sie wybuchne ;);)

ocenił(a) film na 6
dan_

No a co sie zrobił ?? :P wziął i się wybuchł

PerfectStranger

Na polski nie chodziłeś ":>
z tego co mi wiadomo no nie wiem można by powiedzieć zdetonował , wysadził
ale nie wybuchł se czy coś w ten deseń

ocenił(a) film na 10
Pyrcin

Jaki sequel??

Zobaczcie co powstanie w 2011 roku.
http://will.smith.filmweb.pl/

Az nie moge sie doczekac;P

ocenił(a) film na 6
tworek133

Powiem tak... Jestem Legendą to jak dla mnie taki ledwo 7/10. Po prostu jestem fanem "28 dni później" które jak dla mnie jest o wiele mocniejsze i lepsze. Jestem legendą II w zasadzie bym się przejął tak jak kolejnym odcinkiem Mody na Sukces, ale prequel może być interesujący - miejmy nadzieję.

ocenił(a) film na 9
tworek133

@tworek133 widze że nic jednak nie powstało ;(

ocenił(a) film na 10
GunsNRoses123

No, niestety :/

ocenił(a) film na 9
Bauer0

ostatnio powiedziano mi, ze film jest na podstawie książki. a książka ma dwa zakończenia, może druga część była by z innym zakończeniem czy coś..

ocenił(a) film na 10
milka161

Istnieje alternatywne zakonczenie I am legend, mozna je znalezc na youtube.
Ale czy pokrywa sie z tym z ksiazki to tego nie wiem.