PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496587}

Jej droga

Na putu
2010
7,0 2,2 tys. ocen
7,0 10 1 2233
6,2 4 krytyków
Jej droga
powrót do forum filmu Jej droga

Mam ten film w oryginale w oryginalnym języku. Czy ktos się orientuje czy są do niego już
napisy po Angielsku? Chyba powinny. Od premiery upłynęło już killa miesięcy.

johny454

W kinie będą napisy :P

ocenił(a) film na 8
paulina152

w jakich miastach to w ogóle grają???

ocenił(a) film na 8
johny454

oops!

ocenił(a) film na 8
johny454

"Mam ten film w oryginale"

Jeśli masz w oryginale (rozumiem na wydaniu oficjalnym n.p. na DVD) to tekst zwykle jest również na płycie. Możesz go zdekompilować i wtawić na przykład tu:

http://translate.google.pl/

darbakan

co z napisami??

iska007

napisy nided!! :)

johny454

Angielskie napisy są w internecie, można ściągnąć. Właśnie tłumaczę na polski.

Robert_Sawyer

czekamy więc :)

ocenił(a) film na 8
Robert_Sawyer

te napisy to porażka, przerobione z hiszpańskiego na angielski, mnóstwo błędów, a gramatyka masakra :)
...ale jakoś idzie zrozumieć o co chodzi w połączeniu z jezykiem oryginalnym słuchanym, wszak należącym do grupy słowiańskich.

przerobienie tego na polski będzie zadaniem dosyć karkołomnym ale cóż, DVD ani widu ani słychu a innych napisów w necie nie ma więc powodzenia.

bo film naprawdę dobry.

sten44

Niestety zarzuciłem tłumaczenie, bo napisy (przynajmniej te, które posiadam) są zupełnie niedopasowane do filmu i opóźnione w stosunku do właściwego momentu o jakieś 15-20 sekund. Nie potrafię zsynchronizować "klamerek", żeby było poprawnie (staram się przerobić "klamerki" na napisy typu "00:00:01:" ale to mozolna robota, a wolnego czasu też nie ma się za wiele). Być może wychodzę na ignoranta w tych sprawach, ale trudno... Jak będę miał już napisy gotowe, albo znajdę jakieś lepsze, dam wszystkim znać.

ocenił(a) film na 9
Robert_Sawyer

I jak czy ma ktoś napisy do tego filmu?

johny454

I jak macie :> szukam i szukam i nic :(

ocenił(a) film na 7
tuuptuusia

Od dzisiaj na Ale Kino. A jak znam życie w ciągu kilku dni pojawi się też w internecie wersja z lektorem.

Buka

I właśnie dlatego lubię Ale Kino!. Co więcej przed filmem była ciekawa rozmowa, bo film nadawano w cyklu: Kino mówi: Oni.

arma

Może już teraz ktoś wie, gdzie mogę znaleźć napisy lub, w ostateczności, wersję z lektorem?