Kto by chciał żeby była 2 nocna furia i do tego małe furie w 3 części bo ja bardzo jeśli ktoś wie coś
na ten temat prosze pisać
Moim zdaniem dobrze jest jak jest. Szczerbatek to jedyna Nocna Furia i lepiej żeby tak zostało. Dzięki temu, że jest ''jedyny'', wciąż pozostaje tajemniczy, wyjątkowy i niepowtarzalny. Jest to jedna z niewielu przywilejów jakie dostał Czkawka (jeszcze zanim stał się ''sławny'') – własny smok, niepowtarzalny i jedyny znany w świecie wikingów, tak samo jak jedyny i wyjątkowy jest tam Czkawka (a zdaje się, że twórcy przemyśleli podobieństwa między nimi, poczynając od siły ich serc aż po utratę kończyń). To smok, którego nie może wytresować sobie każdy od tak! (warto zwrócić uwagę na to ile czasu zajęło oswojenie i wytresowanie Szczerbatka (ok. kilku tygodni, być może miesiąc) w porównaniu do innych smoków, których sama tresura zajęła najwyżej kilkadziesiąt minut - może to wskazywać na to, że Nocna furia jest o wiele bardziej inteligentna od reszty, skoro więź z tym smokiem musi być zacieśniana stopniowo (przy czym należy poświęcić temu sporo czasu), a nie jak u reszty smoków – gwałtownie.) Nie jest jednak oczywiście wykluczone, że zrobią inne Nocne Furie w trójce. Może wtedy zamiast przyciągnąć je na Berk to Szczerbatek odejdzie? Nie wiem gdzie to czytałam (UWAGA, SPOILER), że w tej części mają wyjaśnić dlaczego smoków nie ma już w dzisiejszych czasach, ale nie jestem pewna. Może zrobią jakąś wielką apokalipsę? Dobra nie ma co gdybać, zobaczy się:)
Aczkolwiek co do innych furii, wolałabym by zostało jak jest (oczywiście to tylko moje zdanie, przy czym uszanuję jeśli ktoś twierdzi inaczej)
Masz rację.Lepiej gdy będzie jedna nocna furia ale do tego mówili w 1 części że jest JEDYNA nocna furia.
Zgodze się ztym i powiem że jest możliwe że to beńdzie motyw 3 części i fajnie by było rozwiać troche tej tajemnicy nocnych furi i niema tylko jednej nocnej furi one poprostu żyją w niedurzych gronach z tego co wiem
Szczerbatek był tresowany jakiś tydzień a nie miesiąc ale zgodze się że jest go trudno wytresować bo mineły jakieś 2 dni nim Szczerbatek dał się wogule dotknąć .A i właściwie to musze powiedzieć że UWAGA SPOILER Valka matka czkawki tylko machneła rękom w pierwszym zwiastunie drugiej części i zmieniła silnego wojowniczęgo smoka w potulnego kociaka i tu musze oddać jej zato pokłon bo to było niezłe
Pragnę zauważyć że czkawka Miał Smocze Szkolenie i zajmował się pracą nad siodłem więc razem czas by nie zajął by Miesiąc lecz krócej. :D
Z jednej strony bym chciał żeby była 2 nocna furia żeby szczerbek nie był samotny a z drugiej strony smutno mi się patrzy jak jest sam