Nie ogarnąłeś. Jakby był w 3d to 2d po południu, kiedy chodze do kina by bie było. Taka polityka mojego kina. Dlatego napisałem "elegancko".
A oglądał ktoś z was prawdziwy film 3d w imaxie? Jak dla mnie 3D jest świetne. To przyszłość kina. Oczywiście nie wszystkie filmy nadają się pod 3D. W 3D nie chodzi tylko o "wychodzenie z ekranu", ale o głębie obrazu. Osobiście Interstellar mógłby być obłędny w 3D. Oczywiście zrobionym od początku do końca, a nie tylko przerobionym. Co nie zmienia faktu, że to i tak najlepszy film s-f ostatnich lat.
I dobrze. Technologia 3D nie wprowadza póki co niczego ciekawego oprócz wysokich cen biletów.
Normalny bilet u mnie w Heliosie kosztuje 21zł (pomijam tanie wtorki).
Normalny bilet 3D u mnie w Heliosie kosztuje 25zł + 3zł za okulary = 7zł dodatkowej opłaty tylko po żeby zobaczyć marny efekt 3D.
U mnie w Multikinie 2d ulgowe kosztuje 17,90, normalny 21,90, ulgowy w 3d 18,90, a normalny w 3d 23,90, wiec roznica praktycznie zadna.
Przy czym zdaje mi sie, że ceny coś się zmieniły, bo te 90 groszy mi nie pasuje.
Nie wspominajac o licznych promocjach typu czwartki z kinder bueno albo srody z orange.
Owszem zgodzę się że są to groszowe sprawy, ale jeśli chodzisz często do kina np z rodziną to się tych złotówek uzbiera...a jeszcze dowal do tego coca cole i popcorn za 20zł :P
Najlepiej wychodzą właśnie "tanie wtorki" czy w cinema city "tanie środy".
Nie wiem jak sprawa wygląda w Multikinie, bo w mojej okolicy nie ma tej sieci kin.
Po zdjęciu można stwierdzić że kręcą kamerą "imax" więc kamery imax kręcą w 3D i nie wiem czy imax puszcza filmy w 2D?
Tak jak myślałem, nie puszczają filmów w 2D więc interstellar będzie w 3D w imaxie! ;] Na 3D ostatnio byłem na transformersach i nie jest takie złe, dobrze się ogląda w imaxie 3D tych kin w polsce jest tylko 5.
Nolan W formacie Imax nakręcił już kilka fragmentów z Mrocznego Rycerza, Incepcji i Mrocznego Rycerza Powstaje. i zawsze to było jest i prawdopodobnie będzie w 2D. Proste
Kamera IMAX wyznacza wyższą jakość cyfrowego obrazu (rozdzielczość), która będzie wyglądać dobrze na znacznie większych ekranach kina IMAX, nie jest powiązana z technologią 3D... choć owszem... te dwie technologie bardzo lubią współpracować, co widać głównie w krótkometrażowych produkcjach demonstracyjnych dla tej technologii.