PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527837}

Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47541
6,2 67 krytyków
Indiana Jones i artefakt przeznaczenia
powrót do forum filmu Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Remake

ocenił(a) film na 7

Zamiast tworzyć kiepskie scenariusze, zrobiliby lepiej remake 1, 2 lub 3 części.

adam664

Oooo i to jest pomysł. Daliby współczesne efekty itd. Choć pewnie Ford tak wbił się w pamięć, że każdy aktor grającytą tą rolę będzie raził. Tym niemniej lepszy remake niż kolejna część, która tak jak np. w przypadku Nieśmiertelnego będzie odstręczała od reszty. Zaznaczam, że Indiana 4 mi sie podobał.

ocenił(a) film na 7
adam664

Niee!!
chciecie zgwałcić Indiana Jones'a?
http://blog.moviefone.com/2008/10/09/watch-this-spielberg-and-lucas-raping-india na-jones-literally/

ocenił(a) film na 9
turpat92

Ja tak samo popieram nie robi się remaków takich filmów które są ponadczasowe. Nikt przecież nie mówi o remeku Gwiezdnych Wojen czy Ojca Chrzestnego te filmy i tak od dzisiejszych są o niebo lepsze więc po co psuć je ??

adam664

Popieram przedmówcę (turpat92). Zniosę nawet dwadzieścia kolejnych części, ale nigdy remake'u, czy jak się to potworne słowo odmienia xD

adam664

Dokładnie. Wszystko, tylko nie remake. To totalnie zabiłoby legendę Indiany Jonesa. Zostawmy prawdziwe kino w spokoju i nie próbujmy go poprawiać ani unowocześniać. Dla wszystkich fanów, w tym dla mnie, Indiana to Harrison Ford walczący z nazistami i wyznawcami kultu Kali i nikt inny nie jest w stanie go zastąpić. Zresztą jak ten remake by wyglądał? Ten sam scenariusz + masa nowych efektów komputerowych i nowy Indiana. I kompletny brak klimatu poprzednich części, że o charyzmie i osobowości prawdziwego Indiany Jonesa, granego przez Harrisona Forda nie wspomnę. There can be only one Indy... ;)

To już wolę piątą część, chociaż czwarta nie była najlepsza i za dużo było w niej efektów, a za mało tego klimatu niebezpiecznej przygody i wolności za który wszyscy tak kochają Indianę Jonesa. Mam nadzieję, że piąta będzie lepsza i Indiana pokaże jeszcze na co go stać ;)

adam664

O nie! Nie wyobrażam sobie innego aktora zamiast Forda. Wg mnie te filmy nie potrzebują masy efektów komputerowych

adam664

Zgadzam się z przedmówcami, remake jest bezsensowny, Trylogia Indiana Jonesa nie potrzebuje jakiś efektów specjalnych, szybciej zniszczyły by ten film niż jakościowo polepszyły. Sądzę, że nawet jakby Indiana Jonesa zagrał Robert Downey Jr., który najbardziej by mi pasował do tej roli, to i tak nie byłoby to samo.

SoulSic

Niech Lucas zrobi to co z Oryginalną Trylogią Star Wars - odrestauruje obraz i dźwięk, poprawi efekty i z powrotem do kina. Ja się piszę na wszystkie 3 części. Zawsze chciałem zobaczyć Indianę w kinie, ale urodziłem się za późno ;(.

ocenił(a) film na 9
SzalonyChemik

Taka ewentualność była by fajna też chętnie bym się wybrał na takie filmy ale nei na remake :/

użytkownik usunięty
adam664

wybacz ale to ja już wole słaby scenariusz niż remake, odrestaurować filmy z lat 80 i puścić w kina (chętnie je zobaczę w kinie bo jestem rocznik 84 a o dr Jonesie dowiedziałem się dopiero w podstawówce:( Żadnych remaków!! Bo jeszcze ktoś zechce zrobić remake Star Wars czy Terminatora od nowa bez dziur logicznych (które mu dodają uroku) Wara od Indiany !!!!

adam664

Po co tworzyć remake bezsensu a o sequelu już nie wpomne... Ps 4 już zbeszczescili całą trylogie :/

adam664

Błagam, nie nagrywajcie tego filmu... To będzie jak uduszenie Indiany Jonesa po zgwałceniu go czwartą częścią. Remake byłby jeszcze gorszy, ten film nie potrzebuje tony efektów specjalnych.