Oglądnąłem ten film znowu w telewizji i zastanawia mnie jedna rzecz- czy nadal pamiętają o tym że w jednej scenie filmu krew Bruca miesza się z krwią Samuela Sterna? Widać wtedy że zaczyna nieco mutować, a w komiksie Samuel Stern był wrogiem Hulka o pseudonimie Lider.
Czy ktoś jeszcze pamięta o tym wątku? Bo osobiście zobaczyłbym jakiś film tylko z Hulkiem, a postać genialnego Lidera daje nieco możliwości.
Marvel raczej odciął sie od tego Hulka:
-zmiana aktora,
-poza Hulkiem mamy zero ,kompletne zero z jego otoczenia: ponoc w A2 ma byc zakochany w Wdowie...papa Bety ;p
-Olewka przeciwników(tak jak piszesz),
-scena po napisach ze Starkiem
-jeszcze by można było wymieniać...
Taaa...jest parę problemów jednak aktor jest inny ale według mnie lepszy więc mogli by zrobić jakąś kontynuację. A jak już to niech zrobią film z nowym Hulkiem ale samym, bez reszty Avengers.
I jeszcze jedno- gdzie podano informacje o zakochaniu się Bannera w Natashy? Jeśli ten pomysł będzie obecny to...serio? A ja cały czas trzymam kciuki żeby w Batman vs Superman nie zrobili wątku miłosnego Wonder Woman i Superman (nie wiem czy coś pomiędzy było w komiksach ale osobiście mojemu sercu bliższy jest wątek Wonder Woman plus Batman który znam z serialu animowanego o Lidze Sprawiedliwych)
Był taki nius kiedys moze zwykłe plotki bez pokrycia ;]
Też obejrzał bym Hulka w nowej odsłonie bez Avków ;]
WW & eS to wątek z New52 ,wiec może beda szli w te strone skoro obsadzili juz Cyborga(w New52 JL ma Cyborga zamiast Marsjana ;/) a planuja JL, a BvS to wstepniak wiec moze taki watek miłosny sie zrodzić ,mi to niezbyt pasi ,tak samo ;p
Przestan pieprzyć farmazony, ze Marvel chce puścić w zapomnienie TIH. Po pierwsze to oficjalnie film jest jednym z pierwszych wchodzących w skład MCU. Po drugie TIH toczy się w tym samym czasie co IM2, co mozemy zauwazyc w IM2, gdzie sa w wiadomosciach sceny z masakry jaka urzadzil Hulk na uniwerku (sceny sa pokazane wtedy, gdy Tony siedzi u Furego). Po trzecie scena z Tonym po napisach w TIM dzieje sie po scenie gdy Tony siedzi u Furego, jak sam mowi kompletuje druzyne. Z reszta mamy nawet easter egg Capa w alternatywnym poczatku. Nie wspomne juz o serum super zolnieza... wiec przestan mi tu mowic, ze Marvel porzuca ten film z MCU, bo TIH posiada wiele watkow wspolnych z innymi filmami z MCU
Aha a o przeciwnikach nikt nie zapomnial, bo Emil Blonsky aka Abomination był wspomniany w krotkometrazowce i był brany pod uwage, żeby zaciagnac go w szeregi Avengers, gdyby z Hulkiem mialo sie nie udac. Nie pamietam tytulu ale tak było.
Dobraa obejrzalem jeszcze raz i juz pamietam :D
Było tak. Rada chciala Abominationa do Avengersow, a wine za szkody w TIH miano przypisac Hulkowi (dlatego pewnie Banner sie ukrywal). Ross trzymal Abominationa w "klatce" u siebie i rada nakazala wyslac kogos, by przekonal Rossa do oddania Abominationa. Fury tego nie chcial, wiec Coulson z Sitwellem wpadli na pomysl, zeby wyslac kogos irytujacego, by general sie zdenerwowal i odmowil, wiec wyslano Starka :D No i to jest ta scena po napisach w Hulku. Stark mowiac, ze kompletuje druzyne nie pyta o Hulka, a o Abominationa. Jak mozna sie domyslic plan Coulsona sie udal. Abomination siedzi dalej, a Hulk zwalcza zło
Dodam jeszcze, że do Incredible Hulk jest też kilka nawiązań w agentach (np. wspomnienie, że Abomination jest w kriostazie na Alasce) czy w Daredevilu (artykuł na ścianie), w samych Avengers również nie brakuje nawiązań. No ogólnie to jest pełno nawiązań tak jak mówisz :D Dodam jeszcze, że nie dawno aktor grający Abominationa udzielił wywiadu, że Marvel rozważał jego powrów do Avengers Age of Ultron, i panuje plotka, że gen. Ross ma pojawić się w Ant-Manie lub Civil War :)