PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500891}

Incepcja

Inception
2010
8,2 641 tys. ocen
8,2 10 1 641274
7,9 87 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

W komentarzach na Amazonie i na różnych zagranicznych forach mówi się o tragicznie słabej jakości obrazu na DVD z tym filmem. Czy ktoś kto jest w posiadaniu polskiego wydania może się na ten temat wypowiedzieć?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9

jak ktoś ma DVD ściągnięte z neta to sie nie dziwię. Oglądałem ostatnio w zaciszu domowym i według mnie jakośc jest bardzo dobra.

ocenił(a) film na 8
zonk_2

Gieferg jakość jest dobra, ale przy "Incepcji" podobnie jak przy innych filmach (odkąd pojawiło się blu-ray) strasznie rzuca się w oczy kompresja obrazu. Szczególnie przy logo WB i ujęciach z lotu ptaka.

ocenił(a) film na 10
Juby_

No ciekawe. Tym niemniej dobrze by było gdyby wypowiedział się na ten temat ktoś kto owe wydanie posiada. Chciałbym kupić, ale jeśli rzeczywiście jest źle, to sobie odpuszczę...

użytkownik usunięty
Juby_

Jeśli kompresja strasznie się rzuca w oczy to jakość jest c***owa a nie dobra.

Ja mam na Blu Ray i jakość jest doskonała, więc myślę, że z DVD też jest ok.

ocenił(a) film na 10

na amazonie mają racje obraz tragedia parę paczek poszło w błoto

ocenił(a) film na 9

http://www.freeweb.hu/mydvdlist/xpress/alg-eredet.jpg
Jakość dvd wyjatkowa słaba

ocenił(a) film na 8

Właśnie niedawno zakupiłem polskie wydanie na DVD i jakość rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia. Żeby chociaż trochę nacieszyć oczy obrazem, musiałem obniżyć ostrość do zera :/

użytkownik usunięty
Macieyko

Blu-ray jest jedyną słuszną opcją. Fakt, że wepchano go ludziom na siłę psując DVD i pozbawiając je większości materiałów dodatkowych, ale jak tylko zacząłem kupować filmy na tym nośniku stwierdziłem że żałuję tylko jednego - że zrobiłem to tak późno.

ocenił(a) film na 8
Macieyko

Powiem tylko, że udało mi się otrzymać poprawione wydanie DVD Incepcji po napisaniu meila do producenta (nie wiem na ile jest to możliwe jeszcze dzisiaj) WBCustomerServices@technicolor. wiem, że przez pewien czas na stronie Warnera z UK była nawet notka, żeby się skontaktowac w razie problemów z DVD Incepcji. Poprawiona jakość jest kilka razy lepsza, nawet kolory poprawili, nie mówiąc o tych wszystkich nieostrościach. Może warto spróbować (tym bardziej, że płytę otrzymałem z polskimi napisami i polskim lektorem)