hm... nie liczyła bym raczej na sequel w tym wypadku - temat został chyba wyczerpany .... Nolan pracował nad scenariuszem przez 10 lat więc myślę że trudno byłoby naprędce wymyślić coś na tyle oryginalnego żeby mogło stanowić część drugą tego filmu .... no ale zobaczymy
Nie będzie... Sequele Batmana były oczywiste, bo to tylko komercha nastawiona na kasę...
Ale Nolan nie robi remake'ów swoich normalnych filmów.
Ja uważam akurat że dzięki Bogu Batman jest komerchą nastawioną na kasę bo Batman-Początek mógłby wiązać buty Dark-Knight'owi.
A tak to był sequal i kawał dobrego kina :P
podejrzewam, że będzie... ale podejrzewam zmianę w koncepcji snu. wielopoziomowość to będzie stary kotlet. może kolejny etap treningu podświadomości będzie polegał na projekcji snów równoległych? niezła jazda, śnić 2-3 sny jednocześnie :)
to może dajemy propozycje dodatków na brayu ?
moje alternatywne zakończenie.
scena pierwsza -saito zmienia szyfr sejfu w swojej rzeczywistej posiadłości na kombinacje liczb daty igrzysk zimowych w sapporo 1972 ;]
scena druga - powtórzenie sceny z misji w śnie,cobb włamuje się do sejfu i wykrada to co się w nim znajduje,jednak już bez przeszkód opuszcza teren posiadłości via droga morska ;]
the end :P
moje zakończenie - Cobb idzie do dzieciaków, bączek się kręci, kręci, kręci.... nagle przykrywa i zatrzymuje go (na siłę?) czyjaś zacieniona dłoń. czyja? :)
jasne, że nie. podejrzewam - znaczy zgaduję. podstawy - ogólnoholyłudzka tendencja do dbania o złote kury, vide Piraci Karaibscy, Batman, Spajder... do tego wzrastające ciśnienie endorfin u panów producentów na widok skaczących cyferek :) na pewno dają im do myślenia. kłopotem jest jednak zrobienie z tego filmu biznesu na szerszą skalę - trudno z tego filmu zrobić maskotki, lalki, wstawki do McNugetów itd. ale gra komputerowa już pewnie w sklepach? ;)
producent to nolan,z żoną ;]
niczego tam nie ma co mogłoby by być karmą dla obnoszących się z sybstytutem biletu kinowego.
wszystkie gadźety i tak masz głowie;]
ale tshirt z incepcji bym sam łyknął :P
mnóstwo jest takich 'gier',najbardziej znana to autocad ;]
no tak, mogłem wcześniej sprawdzić tą parę producentów :)
t-shirt - jak najbardziej. ale sam bym wolał wybrać swój motyw z Incepcji. żadnych Di Capriów na froncie!
Batman miał mieć więcej niż jedną część - Bale podpisał kontrakt od razu na 3, możliwe ze Nolan też na tyle, więc jest to zupełnie co innego