{SPOJLER}Dlaczego fisher po smierci na 3 poziomie nie spadl do limbo tylko do 4 poziomu??
I nie kumam za bardzo kwestii wydostawania sie z limbo. Wydaje mi sie ze cobb nie spedzil na innych poziomach tyle czasu zeby trafic do limbo akurat pod koniec dzialania narkozy. Wiec jesli cobb i seito wyszli z limbo poprzez zabicie sie (bo nie wiem jak inaczej w takim razie) to bezsensu bylby strach przed limbo skoro wystarczylo by sie zabic zeby sie z niego wydostac.
Film ogolnie przekozacki. Dawno juz nie bylo czegos tak dobrego.
Budowanie napiecia poprzez akcje na 4 plasczyznach z roznym uplywem czasu- mniam mniam
Fischer trafił do limbo problem z limbo polega na tym że człowiek nie ma świadomości ze to nie jest rzeczywistość, więc nikt bez skłonności samobójczych nie bedzie próbował sie zabić i tam zostanie
zamotałeś :D
problem z limbo polega na tym że człowiek [nie] ma świadomości ze to [nie] jest rzeczywistość ;]
ten film to pieprzona mina przeciwpiechotna,spróbuj na chwilę podnieść nogę i po tobie :P
Hmm ale przeciez ten zniszczony swiat cobba to jeszcze nie limbo chyba tylko kolejny poziom. Ariadne daje kicka fisherowi i sobie a cobb zostaje zabity przez projekcje mal i dopiero trafia do limbo gdzie jest Seito. Dlatego zastanawia mnie fisher.
Hehe. Ciezkie rozkminy. Musze jeszcze raz obejrzec i wylapac sczegoly
po smierci przy tej narkozie trafia się do limbo
niespodzianką jest to że Cobb już tam był z Mal i coś nie coś po sobie zostawili
w limbo była też część jego podświadomosci pod postacią Mal i ona zagarnęła Fishera
panna A zrzuca Fischera którego na wyższy poziom ściąga elektrowstrząs
panna A potem skacze na kolejny sygnał o zsynchronizowanym Kicku
Cobb przez nikogo nie został zabity tylko raniony, Mal została śmiertelnie postrzelona z ręki panny A, a Cobb ją trzymał w ramionach umierającą
Cobb nie umiera na poziomie IV/limbo jest tylko ranny
umiera na wyższych poziomach bo sny się rozpadają po wybudzeniu wszystkich na poziom I, lub umiera na poziomie I gdzie jego ciało tonie w vanie
i wtedy trafia do limbo jeszcze raz tylko już ni ema tam jego podświadomosci/Mal która podrzymywała to co tam stworzyli był już tylko Saito
No ok ma to sens, tylko skad ariadne wie ze to limbo w takim razie hehe?? Wysaje mi sie tez ze do limbo to sobie nie mozna tak poprostu zejsc jak na nizszy poziom bo to jest jakby poboczny stan, a cobb i ariadne tak robia.
Cobb idzie do miejsca dgdzie juz był, i pamiętaj że juz 3 poziom snu jest już wielkim wyzwaniem czymś co inni uznaliby by za niemożliwe
oni nie schodzą ot tak sobie, część podświadości Cobba ciagle tam jest lub przynajmniej to co tam stworzyła, dlatego on tam może się dostać a pannę A zabiera jako pasażera
przezcytałam juz chyba ze sto postów i wciąż nie potrafie zrozumiec końcówki. do limbo trafia się poprzez śmierc na innych poziomach, prawda? w związku z tym czy limbo to to samo co 4 poziom? bo jeśli nie to jakim cudem cobb i adrane tam trafili skoro nie zginęli? i jeszcze jedno. dlaczego saito był stary, kiedy cobb go odnalazł? czy cobb również był stary, a ja to przeoczylam?
możmy się umówić,że
a. trafiasz do limbo z powodu nie rozróżniania snu od rzeczywistości,zanik pamięci na temat wejścia w sen
b.gdy umierasz w śnie a twoje ciało jest sztucznie ,chemicznie podtrzymywanie w objęciach morfeusza,śmierć nie jest równoznaczna z wyjściem,ile razy się nie zabijasz trafiasz sen i pewnym momencie tracisz orientację i patrz punkt a.
;]
na pierwsze dwa pytania odpowiedź wyżej, a na kolejne w skrócie - bo Saito trafił tam wcześniej (w sensie po śmierci)
saito byl stary bo umarl troche wczesniej a w limbo ten czas to moglo byc i 50 lat
tak, ale dom i mal tez spedzili w limbo 50 lat a kiedy kladli glowki na torach to wciaz byli piekni i mlodzi ;)
po raz kolejny powtórzę a co mi tam - główki Mal i Cobba to wspomnienia (i tak naprawdę widać tylko JEJ główkę) a nie czas rzeczywisty zdarzeń - a we wspomnieniach pamieta Mal taką jaką była przed wejsciem do snu i po wyjściu z niego