PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 216 tys. ocen
6,7 10 1 215856
5,7 52 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hanging Tree

ocenił(a) film na 10

Niesamowita piosenka! Jedna z moich ulubionych scen w filmie <3 Nie doceniałam wcześniej głosu
Jenn!

RoSie_13

meega scena!

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
RoSie_13

Procz rzucenia sie Peety na Katniss, jest to najlepsza scena z filmu. Jak wszyscy potem spiewali te piosenke podczas ataku na zapore to az mnie ciary przeszly.

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Dokładnie, świetnie to kontynuowali <3

ocenił(a) film na 10
RoSie_13

To prawda, ma świetny głos i ta jej "chrypka" :)

ocenił(a) film na 10
El3ktra

Dodaje uroku ;)

ocenił(a) film na 10
RoSie_13

Zgadzam się! Słuchałam już ją parę razy na youtubie <3 Wyobrażałam ją sobie inaczej, ale wersja filmowa jest genialna.

ocenił(a) film na 10
Pani_Odair

Ja też nie spodziewałam się tak dobrej tej sceny :D

RoSie_13

oj tak, pięknie zaśpiewała, nie mogłam wyjść z podziwu, świetna piosenka ale dopiero w ustach Jennifer nabrała czegoś wyjątkowego...

ocenił(a) film na 10
nataliarbd

Prawda? Uczyniła z niej coś niezwykłego i magicznego <3

ocenił(a) film na 9
RoSie_13

zwłaszcza po niezbyt wokalnie udanej piosence śpiewanej umierającej Rue. Świetna scena i piękne wykonanie piosenki :)

ocenił(a) film na 10
Sol89

Ale i tak scena umierającej Rue była niezwykła ;)

ocenił(a) film na 8
RoSie_13

Może ktoś ma link do tej piosenki? :)

ocenił(a) film na 10
Katie94new

http: //www. youtube. com/watch?v=uCzX_6kOgVY

ocenił(a) film na 8
RoSie_13

Dziękuje <3

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
RoSie_13

Oczywiście, że była :) Chodzi mi tylko o to, że tam Jennifer zaśpiewała zupełnie zwyczajnie, a tu pokazała, że ma głos (zresztą z tego co pamiętam w jednym momencie "The Hanging Tree" trochę "zagwiazdorzyła" głosem, aż mi to trochę nie pasowało do sytuacji ;)

użytkownik usunięty
RoSie_13

Dokładnie! Mam nadzieje, że Jenn uraczy nas jakąś piosenka w drugiej części ;)

ocenił(a) film na 10

Byłoby fantastycznie! :D

ocenił(a) film na 9
RoSie_13

ale dziwnie :p No dajcie spokój, po wydarzeniach z następnej części ciężko mieć nastrój do śpiewów ;)

ocenił(a) film na 10
Sol89

No raczej nie będzie to śpiew ze szczęścia...

użytkownik usunięty
Sol89

Pod koniec książki, (spoiler) tuż po tym jak siedzi w pokoju w Ośrodku Szkoleniowym śpiewa całymi dniami - chce zagłuszyć śmierć siostry.

ocenił(a) film na 9

o, nie pamiętałam tego. No to super :)

użytkownik usunięty
Sol89

"[...]Po kilku dniach skutecznej realizacji tego planu dzieje się coś dziwnego.
Zaczynam śpiewać. Przy oknie, pod prysznicem, przez sen. Godzina po godzinie wyśpiewuję ballady, pieśni miłosne, górskie arie. Przypominam sobie wszystkie utwory, których przed śmiercią nauczył mnie mój ojciec, bo potem w moim życiu rzadko kiedy gościła muzyka. Zdumiewa mnie, jak dobrze je pamiętam, i melodie, i słowa. Mój głos, z początku chrapliwy i załamujący się na wysokich nutach, rozgrzewa się i brzmi fantastycznie. Słysząc go, kosogłosy milkłyby, a następnie zlatywały, żeby się przyłączyć. Mijają dni, tygodnie, patrzę na śnieg, który sypie na parapet za oknem. I przez cały ten czas słyszę tylko swój głos [...]"

Cytat z strony 358

ocenił(a) film na 9

Dzięki :)
W filmie dałoby się to całkiem nieźle pokazać i byłaby to bardzo wzruszająca scena, więc chyba jest szansa, że ją dadzą :)

ocenił(a) film na 10
Sol89

Mam nadzieję, że tak będzie :D

ocenił(a) film na 10

Zobaczymy, może pokażą to na końcu :)

użytkownik usunięty
RoSie_13

Oby :)

ocenił(a) film na 10
RoSie_13

https://www.youtube.com/watch?v=2a4nATUcOcI <3

ocenił(a) film na 10
RoSie_13

głos ma przerabiany o czym sama mówi w wywiadach:) bo sama przyznaje że nie potrafi śpiewać zupełnie :)

SiriusSnape

pal licho że przerabiany. Całość wyszła extra a końcowy podkład orkiestry jakby wzięty rodem ze starych westernów:)

ocenił(a) film na 3
RoSie_13

Moja dziewczyna przetłumaczyła tę piosenkę pod melodię, zajrzyjcie: http://transinging.tumblr.com/post/104509931448/drzewo-wisielcow

użytkownik usunięty
RoSie_13

zgadzam się :)