PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 216 tys. ocen
6,7 10 1 215869
5,7 52 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Jak myślicie co będzie??
Ja bym wolał żeby było więcej akcji, a wy??

bobas1989

Film będzie na postawie książki tzn. 3 i ostatniej części pt. Kosogłos.

ocenił(a) film na 3
aneciora11

Więc muszę przeczytać książkę żeby wiedzieć co będzie,jak będę się nudził to kupie i przeczytam

ocenił(a) film na 7
bobas1989

chyba tak ;D

ocenił(a) film na 7
mycookiemonster

na pewno nie będzie nudy, w ostatniej akcja się mocno zaostrza

użytkownik usunięty
antkha_2

najgorsze są ostatnie rozdziały - płakałam :'(

A kiedy Petta dusił Katnis to nie płakałaś

użytkownik usunięty
mkhg

nie, wtedy nie płakałam , wg rzadko mi się to zdarza ;D

Więc za pewne wolisz Gale'a też go lubię, ale Petta tak się dla niej poświęcił zrosztą Gale sam to przyznał że Katnis wybierze Petta'e właśnie z tego powodu (mówił to w piwnicy Tigris)

mkhg

Chociaż mogłaś też płakać z powodu Coin tylko zapominasz że zabiła Prim i chciała zabić ją

użytkownik usunięty
mkhg

nie, z powodu Coin nie płakałam , ale Gale'a było mi szkoda ;(

Wiem Katnis zachowała się nie w porządku w stosunku do obydwu całuje się z Petta a póżniej Gale'em kłóci się z nim o Pette a jak on cierpi to się na nim wyżywa i nagle tak kocha Gale'a obydwu mi szkoda ale i tak lubię Katnis i wolę Pette

mkhg

Ludzie, moze zaznaczajcie jakoś spoilery, co?
Ja akurat cała trylogie przeczytałam juz dawno, ale jeśli ktoś np. zaczyna kosoglosa (albo jest na 1 lub 2 części) to moze nie chce znać niektórych faktów przed przeczytaniem?
Ja wchodzilamna fora o książkach (i na filmwebie tez trochę czytałam o igrzyskach) i znalazłam kilka w ogóle nieoznaczonych spoilerów, które totalnie zepsuly mi czytanie. To strasznie wkurza, wiec oznaczajcie spoilery, proszę. :)

ocenił(a) film na 8
Orphanka

Nie bierz tego do siebie, ale wydaje mi się, że ktoś kto nie czytał całej trylogii raczej nie wchodzi na temat "Co będzie w 3 części" :)

dorka120

Racja. Taki temat może zainteresować kogoś kto przeczytał trylogie, ale może kogoś kto zaczął kosoglosa. Chociaż znam osoby, które byłyby zdolne trafić tutaj po przeczytaniu pierwszej części, naprawdę.
Ogólnie nie chodzi o ten temat. Po prostu chciałam przypomnieć o zaznaczaniu spoilerow, w każdym temacie.

ocenił(a) film na 8
Orphanka

I tu się z Tobą zgadzam, też miałam wątpliwą przyjemność kiedyś dowiedzieć się, że "jaka szkoda, że główny bohater umiera"... Ludzie to jednak czasem nie myślą...

dorka120

Dokładnie. Kiedyś na forum natrafiłam na komentarz w stylu: ,,super film, cieszę się ze Katniss bedzie z ...(imię), ale szkoda ze .... i ... zginęli. "
Komentarz nie był oznaczony jako spoiler. I jak tu się nie zdenerwować?

bobas1989

po przeczytaniu książki myślę, że akcji na pewno będzie więcej

ocenił(a) film na 8
bobas1989

trzecia część trochę mi przypomina "Gwiezdne wojny"...

ocenił(a) film na 10
dorka120

Kurcze nie chcę czytac tych komentarzy :D jestem dopiero na 50stronie trzeciej czesci, ale pozostale dwie - SUPER !

ocenił(a) film na 8
dorka120

Bardzo ciekawe porównanie:)

dorka120

w momencie jak ją dusił miałam takie same skojarzenia;)

ocenił(a) film na 10
bobas1989

Czy tylko mnie ciekawi, jak tę rolę odegra Peeta? On jest z natury spokojny, to będzie dla niego wielkie wyzwanie zagrać takiego hmmm złego to chyba za duże słowo ale coś w tym stylu :)

ocenił(a) film na 7
bobas1989

Mam nadzieję, że te najbardziej poruszające momenty odtworzą tak, że poczuję to samo co w czasie czytania. Niechby trochę od siebie dodali coś w prologu bo czułam neidosyt co do Peety i Katniss na koniec/

ocenił(a) film na 8
bobas1989

w sumie mogliby trochę zmienić zakończenie co do Prim, jak myślicie?