Większość - sądząc po niskiej średniej - oceniała ten film podchodząc do niego, jako do kolejnej kiepskiej polskiej komedii.
Sam podchodziłem początkowo podobnie. Jednak muszę przyznać, że jeśli postaramy się nieco "zagłębić" w przekaz tego filmu, to jest to świetny kawałek prześmiewczego kina. I w nieco przejaskrawiony sposób, choć nie aż tak bardzo, oddaje panujące realia w obecnej Polsce.
Polecam!
Dla mnie ten film to arcydzieło. Nie oglądałam za wielu takich filmów polskiej produkcji. Większość osób chyba stawia ten film na równi z tym chłamem na poziomie bruku, które kilka razy w roku reklamują jako komedie.
Też mnie dziwi niska średnia. To chyba dlatego, że scenarzysta wszystkim po równo dowalił i wszyscy się poczuli urażeni.
No, dokładnie. Założę się, że gdyby to nie była polska produkcja, film miałby status bardzo dobrej (czarnej) komedii. Poza tym... Polacy - błagam - miejmy do siebie dystans. Może i było stereotypowo, ale właśnie o to przerysowanie chodziło, przynajmniej wg mnie.
Matko, jak dobrze, że są takie komentarze. Bo już myślałam, że większość Polaków nie myśli. Polska produkuje mnóstwo gówna ale to jest jeden z najlepszych filmów polskich. Śmieje się z wszystkiego, wyszydza nasze najgorsze przywary ale fakt, trzeba pomyśleć żeby go zrozumieć.