PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640116}
6,3 22 tys. ocen
6,3 10 1 21894
5,0 3 krytyków
Idealne matki
powrót do forum filmu Idealne matki

Oceniłam na 6. Piękna muzyka, zdjęcia, krajobrazy i turkusowa woda. Za dobrze im tam było. Co do samej fabuły. Ian i Tom chyba nie widzieli w swoim życiu innych kobiet niż swoje matki. Zawsze w czwórkę, wspólne obiadki, kolacje przy winie, tańce, wodne szaleństwa. Jak mogli nie wybuchnąć w wieku dojrzewania skoro nie mieli choćby jednej koleżanki w swoim wieku, nie spotykali się z rówieśnikami, nie mieli za bardzo możliwości przeżyć pierwszego zauroczenia...To właśnie ta sytuacja była co najmniej nie na miejscu, tutaj było coś nie tak w zachowaniu matek. Koniec końców kobiety straciły wszystko, nawet kontakt z wnuczkami. A synowie? Straszne było to jak obojętne im były własne dzieci, niedojrzali emocjonalnie gówniarze. Tom nie miał oporów by przy pierwszej lepszej okazji pójść z nowo poznaną dziewczyną do łóżka. W ostatnich 20 minutach film zaczął mi się nieco dłużyć. Końcowa scena ukazała tyko to, że sytuacja nie ulegnie zmianie i cała czwórka zaakceptowała ten układ. Ogólnie niezły film. Nie żałuję, że go obejrzałam. Wywołał u mnie skrajne emocje.

ocenił(a) film na 5
oczyzielone

U mnie tak samo, jednak zabrakło mi konkretnej rozmowy z chłopakami. Oni się tylko fizycznie zaspokajali i nic więcej. Słabo była zbudowana chemia. A co do klatki to zgadzam się w 100%, gdyby nie byli aż tak zamknięci na świat to na pewno taka sytuacja by się nie przydarzyła.

oczyzielone

Matki tak wychowały swoich synów, że oni potrzebowali kobiet dojrzałych emocjonalnie i wrażliwych. Te cechy mogły im częściowo zastąpić piękną cerę młodych dziewczyn.
Oni koleżanki zapewne mieli w mieście, ale ich nie interesowały.
Mimo wszystko głównym problemem filmu musi być brak kontroli nad swoimi rządzami. Nieposkromienie w zalążku pragnień prowadzących donikąd. Lil napewno kochała Toma od zawsze i jej pierwsza reakcja była prawidłowa gdy go odepchnęła (chociaż co do tamtej sytuacji sprawa jest dyskusyjna bo oboje byli pełnoletni, nie byli spokrewnieni i z nikim nie byli związani).