PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326947
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Zakończenie

użytkownik usunięty

Co myślicie na temat zakończenia i momentu w którym nastąpiło? Kiedy światła na sali kinowej
zapalily się niemal wpół sceny, czułem się jakby ktoś mi przywalił w mordę, krótko mówiąc. Reżyser
od razu zyskuje kilkadziesiąt minut trzeciej części na pokazanie zabicia smoka. I dobrze, bo prawdę
mówiąc, czym interesującym mógłby ją jeszcze wypełnić (oprócz uwolnienia Gandalfa, rzecz jasna).

użytkownik usunięty

Mnie troche ono zawiodło...

ocenił(a) film na 8

Bitwą Pięciu Armii?

Myślałam, że film jednak zakończy się śmiercią Smauga,a w trójce pojawi się Bitwa Pięciu Armii i oczywiście powrót Bilba do domu .

ocenił(a) film na 7
kasiaax33

Ile ma wracac...tez 3 filmy???

straightlines

Nawet 10.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2

Przed Bitwą Thorin musi zebrać te krasnoludzkie plemiona o których była mowa na początku.

ocenił(a) film na 9
Ancalimme

czyli ta scena bedzie tak epicka jak w Bravehearcie kiedy William Wolles zbieral szkockie plemione do kolejnej bitwy ;].

użytkownik usunięty

Myślicie, że Bilbo wyniósł ten cały Arcyklejnot?

W książce znalazł ten Arcyklejnot .

ocenił(a) film na 7

jak dla mnie bankowo go wyniosl ale chowa go i obczaja co by mozna z nim zrobic. najlogiczniejsze byloby, tak jak w ksiazce, oddanie go thranduilowi, aleon go nie chce, on chce jakis inne swiecidelka...nie rozumiem czemu pj to zmienil

ocenił(a) film na 8
Dochuu

nie koniecznie, w pierwszej cześci Thranduil był wyraźnie pod wrażeniem Arkenstone'a.

ocenił(a) film na 7
pontyak

tak ale dziadek thorina pokazal mu to puzderko z wisiorkiem i innymi klejnotami i w tej czesci o nim wspomina. wiec sadze ze o to sie bardziej rozchodzi.

ocenił(a) film na 9

Wg to był dobry pomysł, no bo zobacz ile przez to będzie się działo w "trójce"
Zabicie smoka-zbieranie krasnoludów-PJ pewni dorzuci jeszcze z 20 swoich wątków :D-i bitwa.

ocenił(a) film na 6
RedChrisMaster

Czyli obcinanie wątków które naturalnie powinny być w drugiej części to dobry pomysł, bo bardziej dopakuje trójkę? Tym bardziej więc widać że dzielenie tego na 3 filmy to był nadmiar a wystarczyłyby 2

ocenił(a) film na 9

Spodziewałam się, widząc smoka kipiącego rządzą zemsty, rzucającego groźbę: "Jestem ogniem... jestem śmiercią", że to już niestety koniec filmu. Moim zdaniem dobry moment na włączenie zaciekawionym widzom pauzy, będą czekać z jeszcze większym zniecierpliwieniem. :)

ocenił(a) film na 9

Zapewne sama bitwa Pięciu Armii pod Ereborem będzie nie mniej efektowna i zapewne nie krótka, jak ta pod Helmowym Jarem czy bitwa o Minas Tirith.

użytkownik usunięty

Ech no masakra z tym :/ Jeszcze żaden film w uniwersum Tolkiena się tak nie skończył. Moim zdaniem Jackson przekombinował z tymi trzema filmami, jakieś niepotrzebne akcje z bieganiem po Ereborze, zamiast trzymać się książki. W sumie w tym filmie brakuje kulminacji, choćby takiej jak finałowa walka w 1 części: spodziewałem się, że będzie przynajmniej rozwiązanie wątku Dol Guldur.

ocenił(a) film na 6

Zakończenie jest fatalne, łącznie z całą bieganiną Smauga za krasnoludami.

Anthrax91

to kiedy ma wyjść dokładnie ta następna część?
popieram, i przecież smok miał kilka, jak nie kilkanaście okazji, by ich zabić. I na pewno by ich nie wyczuł, gdy przelatywał nad nimi. Jest to strasznie niedorzeczne, że tyle krasnali wybił, a z dziewięcioma i Bilbem nie potrafi sobie poradzić.

ocenił(a) film na 10
mataertest

No właśnie. To, że ich nie wyczuł wtedy gdy przechodził nad nimi w scenie, gdy monety spadały mu z jego brzucha też mnie zdziwiło. Czyżby nagle stracił węch ?

ocenił(a) film na 6
mataertest

Następna część za rok w grudniu. Smaug tracący nagle węch (przecież wyczuł niewidzialnego Bilba!) to jeden z większych absurdów tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

a sam w sobe smok nie jest absurdem? przeciez nie istnieje w prawdziwym swiecie. Doszukujecie sie niemal dokladnego zachowania wszystkich praw fizyki zapominając ze to film fantasy. Cieszcie sie tym ludzie!

ocenił(a) film na 6
pontyak

Nie jesteśmy w prawdziwym świecie, jesteśmy w Śródziemiu, a w Śródziemiu smoki mają doskonały węch co może nas doprowadzić do logicznych wniosków.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Przecież doskonale to wiem :D jestem skłonny pojsc na takie drobne odstępstwa. To na prawde wiele nie zmieniło, bo i tak krasnoludy nie mogły zginąć, a Smaug mimo wszystko nie był do konca zainteresowany ich śmiercią, bawił się z nimi tak jak kot z myszą. Zgodze się, że ten epizod w filmie został może ciut za mocno zmieniony co do ksiązki, ale dzieki temu moglismy podziwiać wspaniałe sale Ereboru, których byśmy nie doświadczyli gdyby to tylko Bilbo przechadzał się po skarbcu.

ocenił(a) film na 7
pontyak

ale scena pozostanie idiotyczna....

ocenił(a) film na 9
pontyak

Oni zachwile napisza jak to jest ze Gandalf ma tak dluga brode ;] przeciez to nie mozliwe hehe ;].Oni tacy sa i trzeba poprostu ich znosic albo olewac ;].

lavrenzo84

Gandalf miał brodę wporzo, czego nie można powiedzieć o krasnoludach, które niby miały, cytuję "brody do kolan" - ciekawe który

ocenił(a) film na 7
pontyak

No bez jaj smok znal doskonale zapach krasnoludow, nie wyjzezdaj z tym zxe smok to fantazja. Trzymajmy sie pewnych zalozen.

ocenił(a) film na 9
straightlines

idac waszym tropem i wchodzimy w szczegoly to intresuje mnie czemu PJ na poczatku filmu z ta marchewka wybral akurat ta marchewke a nie np.Ogorka ?.Ogorek by lepiej pasowal do filmu ;] .

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

hahahahahah

ocenił(a) film na 6
lavrenzo84

W Władcy Pierścieni jadł marchewkę, więc nie mógł jeść w Hobbicie ogórka, to byłby brak logiki.

Anthrax91

Zakończenie jest najlepsze jakie do tej pory było jesli chdozi o filmy Jacksona.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Może idź już spać, co?

straightlines

Nie, tylko ty tak sadzisz i twoje multikonta.

majki092

Czemu mnie obrazasz? Zrobiłem ci coś?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tak obraziłeś mnie pierwszy;)a teraz masz przeje....bane:)

majki092

Nigdzie cię nie obraziłem. Nie zmyślaj.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To poczytaj komentarze w innych watkach

straightlines

Zacznij zbierać podpisy.

straightlines

Zgłoś petycję do premiera Buahahah

ocenił(a) film na 9

Ja też się tak poczułam. Wiedziałam, że zbliża się końców,a ale myślałam, że jakoś łagodniej to zakończą, a wyszło na to jakby coś się w kinie zepsuło. Efekt zaskoczenia murowany. Sama nie wiem co o tym sądzić. Innych zaskoczy na plus, innych na minus. Mnie chyba bardziej zaskoczyło na minus niż na plus...
Nie wiem dlaczego, ale po tym seansie nabrałam strasznej ochoty na obejrzenie WP.

użytkownik usunięty
Aredhel125

Miałem dokładnie to samo. Marzę o takim maratonie filmowym Hobbit a potem Władca Pierścieni :D ale to chyba na 2 dni trzeba by było rozłożyć :P