PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326965
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie ma przednich łap, więc definicyjnie jest wiwerną, a nie smokiem(!) I to nie jest prowokacja, tylko błąd w filmie - dla mnie identycznego kalibru, jak zrobienie np. 1,7-metrowych krasnoludów, albo orków grających na cytrze :P

Gruntowny

A w twoim komentarzu do filmu jest słowo Muria zamiast Moria. I to nie była Moria tylko Erebor.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Haha, dać Ci linki do innych moich profili, żebyś mógł jeszcze jakieś personalne argumenty wysunąć? :D

Gruntowny

A co masz multikonta?

kamilxxx09

Sam się przyznał, że ma.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

On pewnie w ogóle filmu nie widział skoro nawet nie zna nazwy drugiego Królestwa krasnoludów a napisanie muria tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu

LobeliaSakvil

hej Dennis!

ocenił(a) film na 10
Gruntowny

"Muria" nie ma takiego słowa w Hobbicie !!! Ani w Władcy Pierścieni jest Moria a w Hobbit Pustkowie Smauga to nie Moria tylko Erebor więc jeśli już chcesz coś powiedzieć , to oglądnij jeszcze raz film bo nic o nim nie wiesz

ocenił(a) film na 6
LobeliaSakvil

Nie zauważyłem, żebym w tym wątku gdziekolwiek wymienił to słowo :>

Muria to po łacinie solanka. Roztwór wodny soli kamiennej. Czyli coś, co mi się skojarzyło od słonych łez wylanych nad tym, co zrobiono z tego filmu, w porównaniu do Władcy Pierścieni.

I nie denerwuj się tak :* - bo złość piękności szkodzi :P

ocenił(a) film na 8
Gruntowny

To jest chłopak ;p

Lonelier

tez mu może zaszkodzić ;)

ocenił(a) film na 7
Lonelier

Ha ha ha ha :D W tyn Internecie to faktycznie nie wiadomo z kim się gada :D

LobeliaSakvil

Hej Dennis!

ocenił(a) film na 7
Gruntowny

Spoko stary, jest wiwerna każddy to wie, tylko przywyczajenie powoduje że mówimy o smoku i tak zostanie:)

ocenił(a) film na 6
Gruntowny

Harry Potter, Gra o Tron, Władcy Ognia tam również mamy wywernowate smoki, nawet w grze Skyrim takie były. Jakaś dziwna moda.

ocenił(a) film na 7
Gruntowny

PJ zrobił tak by Smaug był wiarygodniejszy,smok z 4 łapami wydawałby się zbyt ociężały.