Jakie macie oczekiwania wobec drugiej części Hobbita: Samotnej Góry? :)
Osobiście mam nadzieję, że Jackson poświęci sporo uwagi scenom w domu Beorna. To
jeden z moich ulubionych fragmentów książki, ale mam wrażenie, że niestety może zostać
zbagatelizowany.
Poza tym, na pewno duża dawka grozy w scenach z pająkami i smokiem, aby zapierały one
dech w piersiach ;)
To chyba tyle. A Wasze?
Dla mnie liczy się przede wszystkim sprawa Dol Guldur i Nekromanty. Bardzo czekam na kolejne sceny z Radagastem i resztą Białej Rady (tyle, że już w Mrocznej Puszczy). Smok oczywiście również mnie bardzo ciekawi. Szczególnie jego atak na miasto na jeziorze.
Ja tak samo. Przede wszystkim Dol Guldur i Nekromanta. No i mam nadzieję, że w końcu zobaczymy Gandalfa w Dol Guldur. Co do smoka to chyba raczej zobaczymy atak na miasto w trzeciej częśći. Swoją drogą ciekawe w którym momencie Jackson urwie nam przygodę w drugiej części.
Mnie również to bardzo zastanawia. Musi to być jakiś mocny moment, który wzmocni oczekiwanie na ostatnią część. Lot smoka w kierunku Esgaroth...? A może zwycięstwo w Dol Guldur. Trudno powiedzieć na chwilę obecną. Może nowy trailer przybliży nam jakoś ramy czasowe, które będzie ogarniać druga część. Ale kiedyż Peter uraczy nas trailerem...oto jest zagadka :(
Bardzo ciekawy pomysł kolego :) Smok spogląda w okolice góry i wznosi się do lotu, ale z drugiej strony koniec drugiej części byłby bardzo podobny do pierwszej. Podążając tropem koncepcji Trylogii Władca powinniśmy mieć na koniec drugiej części bitwę. I tu rzeczywiście nasuwa się wypędzenie Saurona. Fajnie jakby trzecia część zakończyła się ujęciem Mordoru (Barad-dur i Orodurina w ogniu), taka zapowiedź nowej potęgi Saurona.
chyba dla Ciebie by było "fajnie"...sorry ,ale to są za duże wymagania na tą chwile...
zgodzę się z Tobą,że twórcy podążą tropem Trylogii LOTR,także spodziewałbym się bardziej zakończenia jakiejś walki i wstępu do czegoś większego (dlatego też całkiem możliwy jest atak na Dol Guldur, chociaż wg mnie skończy się na zabiciu Smauga) przy czym tak jak wspominałem za szybko na tego typu oczekiwania.
Myślę,że z każdym videoblogiem,zwiastunem,zdjęciem itp. powoli będzie można wysuwać swoje "widzi mi się" :)) pozdr
Osobiście nie wyobrażam sobie, aby w jednej części ukazać pobyt u Beorna (btw. zgadzam się, że może to zostać ominięte, tak samo jak Tom Bombadil w "Drużynie Pierścienia"), Mroczną Puszczę i pokonanie Smauga. Na trzecią zostawią tylko bitwę?
Aczkolwiek takie sceny są nakręcone (co można wywnioskować po którymś z videoblogów z planu,gdzie jest omawiana scenografia domu Beorna, to samo wywiady z R.Armitrage, który wymienił właśnie spotkanie z Beornem jako najbardziej wyczekiwany moment kolejnej części) .Jeśli chodzi o Toma Bombadila, to jest wyjaśnione przez bodajże Phillipe Boyens w making of' Fellowship of the RIng dlaczego w ogóle nie ujęto Toma Bombadila...