PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326965
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ludzie coś z tym trzeba zrobić. Co myśmy z 3 świata są?? Ostatni na świecie (nie licząc Japoni,
takie cycki na mapie). Jestem oburzony... Nie da się w tej sprawie jakiejś petycji napisać do
Polskiego wydawcy??

dobry_soloniusz

A co ma ta Japonia powiedzieć? Przecież to jest kraj dużo bardziej rozwinięty od Polski, a premierę Hobbita ma później. Nie ma co płakać.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Japonia to tylko 1 kraj za nami. A ile jest przed nami.... Wszyscy... Jak taki Honduras zestawisz z nami....

ocenił(a) film na 8
dobry_soloniusz

Zauważ że przetłumaczenie filmu na język Polski oraz Chiński jest dość trudne...

ocenił(a) film na 10
retyk1

A francuski i rosyjski?

ocenił(a) film na 8
BowB

Francuski akurat szybko się tłumaczy - chodzi o zyski, itp. a oprócz tego to często używany język (częstszy niż np. Polski)
Rosyjski, tutaj nie wiem co mam ci powiedzieć - może także chodzi o zyski ?

ocenił(a) film na 8
retyk1

A Chiny to ze względu na liczbę odbiorców oraz trudny do tłumaczenia język - takie formalności :P

ocenił(a) film na 7
retyk1

Ale chłopie chrzanisz. Francuski się szybko tłumaczy? W takim samym tempie jakpolski czy chiński ale zapomniałem, że tu spece siedzą. Więc zapewne DOKŁADNIE wiesz ile się tłumaczy.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Może i tak, ale zauważ że Francuskim ludzie posługują się częściej niż Polskim, może to dla nich opłacalne ?

Nie wytykajcie tak wszystkim błędów ludzie, każdy ma swoje zdanie - to co napisałem to były moje przemyślenia na ten temat - jasne że nie jestem ich pewien, ale może coś się trafi.

ocenił(a) film na 7
retyk1

To nie ma absolutnie nic do rzeczy. Słaby argument.

ocenił(a) film na 10
dobry_soloniusz

Dla sprostowania Japonia oraz Chiny są za nami. Słyszałem, że premiera Hobbita jest tak późno, ponieważ zrobiono ankietę z której wynika iż mało Polaków chodzi przed świętami do kina ;) Według mnie jest to istna kpina! W Chinach premiera jest tak późno, ponieważ na ich rynek kinowy jest limit na emitowanie zagranicznych filmów, tak więc dobrze że jest tam w ogóle wyświetlany ;) Wesołych świąt wszystkim forumowiczom ;]

ocenił(a) film na 8
Isildur1243

Racja. Wesołych Świąt i dużo prezentów pod choinką :)

dobry_soloniusz

Najbardziej rozbawił mnie Azerbejdżan, Kazachstan i Gruzja. Te kraje mają premierę wcześniej niż Polska. :D

ocenił(a) film na 7
bartoszcyc8

Czym Cię niby te kraje rozbawiły? Cow nich takiego śmiesznego? Weź się typie zastanów nad sobą.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Nie chodzi o to czym te kraje go rozbawiły, i nic w nich takiego śmiesznego! Chodzi głównie o to że kraje wyraźnie mniej rozwinięte od Polski jak Azerbejdżan, Kazachstan czy Gruzja mają wcześniej premierę tak głośno zapowiadanego filmu w kinach niż w naszym ukochanym Polskim kraju. Czytaj ze zrozumieniem człowieku!

straightlines

Zastanowię się nad sobą, jak ty zrobisz to pierwszy, wyciągniesz wnioski i przestaniesz pisać głupoty na forum.
michael79 już ci wytłumaczył o co chodzi, bo jak zwykle nie ogarniasz.