Czy wiadomo już w jakim momencie miałaby się skończyć ta część?
Nowy banner kończy się na przylocie Orłów, zatem szukałbym zakończenia właśnie w tym momencie. Na chwilę obecną film jest podzielony na trzy części :)
3? myślałem,że trzecia będzie dotyczyć wydarzeń sprzed Hobbita a mianowicie zniszczenia miasta krasnoludów przez Smauga
Nie rozumiem jak można zrobić film z 300 stronicowej książki? 3 filmy z 3 książek LOTRa nie ma problemu ale po cholerę tak rozbijać Hobbita?
Dużo już było tematów tego typu :) Najlepiej je przejrzeć, tam to jest bardzo szeroko wyjaśnione. Zapewniam, że jest z czego robić 3 części. Jackson korzysta nie tylko z Hobbita ale także z notatek Tolkiena, więc ma więcej materiału do zawarcia w filmie.
Nie mogę się przekopać przez masę postów w stylu" ale tego nie było w książce i to jest głupie"
http://www.filmweb.pl/search/forum?q=3+cz%C4%99%C5%9Bci&forum=21048644&dateRange =ALL&sort=TEXT_SCORE&sortAscending=false
nadal Nie mogę się przekopać przez masę postów w stylu" ale tego nie było w książce i to jest głupie"
Nie martw się pewien film bedzie łudząco podobny do WP najpierw spokojna przygotówka jak drużyna z małą rozróbą u goblinów i z trollami. Druga część z Mroczną Puszczą dołująca jak Dwie wierze a poza tym Biała Rada i zniszczeni Dol Guldur(Helmowy Jar i zniszczenie Isengardu).A trzecia cześć pełna akcji bitew i epickości jak Powrót Króla z dwoma większymi bitwami(BPA oraz zniszczenie miasta przez Smauga) i na koniec spokojny powrót Bilba do domu oraz koniec opowieści o przygodach pewnego hobbita(możliwe że to bibo opowiada Frodowi o przygodach lub to Frodo czyta jego książkę)
Tylko czy to nie za mało jak na trzy filmy? Owszem 1 byłby przepakowany tym wszystkim ale 2 to dobry balans. Jakoś nie wyobrażam sobie aby jeden film miał się skończyć po walce z trollami, przecież to sam początek książki !
Ale w jedynce masz jeszcze pono c całą historie Krasnoludów z Ereboru do bitwy w dolinie półcienia czyli dobrą godzinę materiału A uczta u Bilba będzie pewnie z 40-50 min trwała czyli zostaje nam 1h filmu to nie za mało.
Dwójka to cała reszta(do miasta na jeziorze głównie Dol Guldur i mroczna puszcza) A trójka to jak wypisałem bardzo dużo głownie BTP która będzie trwała z 1h przygody krasnoludów szukanie drzwi itd kolejna godzina oraz cała reszta zniszczenie miasta powrót do domu i już mamy 3h i to z jaką łatwością znalezione.
bez przesady, noc przed wyprawą nie może aż tyle trwać bo ludzie będą dosłownie się nudzić
tu chodzi o dojenie z kasy, żaden widz nie będzie zadowolony,że musi iść trzy razy do kina i to z tak dużą różnicą między filmami
Tak można robić gdy się opowiada całkiem inną historię a nie robi jeden film podzielony na 3 części
Ja tam jestem zadowolony, że będę szedł 3x do kina.
A jak Ciebie to tak boli, poczekaj do lipca 2014 i zobacz 3 filmy z rzędu :-) Co za problem?
Pozdrawiam,
No i super :-) Tak wiec powodzenia w oczekiwaniu na koniec "trylogii" i pełnej satysfakcji w oglądaniu CAŁOŚCI Ci życzę ;)
ja tam czekam na nowego Supermana, podobno mają nakręcić go w 5 częściach bo się okazało,że mają dosyć materiału
No właśnie... ciekawe kiedy konkretnie pojawi się informacja o tym co będzie w 1 części filmu... chciałbym jednak Dol Guldur zobaczyć.
No i o dziwo, nie ma oficjalnej informacji o długości trwania filmu.... Na te 2 informacje czekam też niecierpliwie. Pewnie max w listopadzie już będzie wszystko ogłoszone.
Jak myślisz?
Było nieoficjalnie ogłaszane że 2.5 h Peter tak w wywiadzie mówił. A co do Dol Guldur to wole żeby było w 2 cześć a w jedynce ten Erebor.
Powiedział.... ale nie ma informacji oficjalnej pod filmem... tak na tym portalu jak na żadnym innym. Uwierzę ile dokładnie film będzie trwał jak zobaczę magiczny napis pod plakatem pt: "CZAS TRWANIA"... póki co, wierzę, że nie będzie to mniej jak 150minut... rzecz jasna 150min bez napisów.
Odejdę trochę od tematu. Gdzie jest opisane zniszczenie Dol Guldur i Biała Rada ?