PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419219
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy wiadomo już w jakim momencie miałaby się skończyć ta część?

ocenił(a) film na 9
katedra

Nowy banner kończy się na przylocie Orłów, zatem szukałbym zakończenia właśnie w tym momencie. Na chwilę obecną film jest podzielony na trzy części :)

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

3? myślałem,że trzecia będzie dotyczyć wydarzeń sprzed Hobbita a mianowicie zniszczenia miasta krasnoludów przez Smauga
Nie rozumiem jak można zrobić film z 300 stronicowej książki? 3 filmy z 3 książek LOTRa nie ma problemu ale po cholerę tak rozbijać Hobbita?

ocenił(a) film na 9
katedra

Dużo już było tematów tego typu :) Najlepiej je przejrzeć, tam to jest bardzo szeroko wyjaśnione. Zapewniam, że jest z czego robić 3 części. Jackson korzysta nie tylko z Hobbita ale także z notatek Tolkiena, więc ma więcej materiału do zawarcia w filmie.

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Nie mogę się przekopać przez masę postów w stylu" ale tego nie było w książce i to jest głupie"

ocenił(a) film na 7
katedra

http://www.filmweb.pl/search/forum?q=3+cz%C4%99%C5%9Bci&forum=21048644&dateRange =ALL&sort=TEXT_SCORE&sortAscending=false

ocenił(a) film na 8
lost24

nadal Nie mogę się przekopać przez masę postów w stylu" ale tego nie było w książce i to jest głupie"

ocenił(a) film na 10
katedra

Nie martw się pewien film bedzie łudząco podobny do WP najpierw spokojna przygotówka jak drużyna z małą rozróbą u goblinów i z trollami. Druga część z Mroczną Puszczą dołująca jak Dwie wierze a poza tym Biała Rada i zniszczeni Dol Guldur(Helmowy Jar i zniszczenie Isengardu).A trzecia cześć pełna akcji bitew i epickości jak Powrót Króla z dwoma większymi bitwami(BPA oraz zniszczenie miasta przez Smauga) i na koniec spokojny powrót Bilba do domu oraz koniec opowieści o przygodach pewnego hobbita(możliwe że to bibo opowiada Frodowi o przygodach lub to Frodo czyta jego książkę)

ocenił(a) film na 8
adrian229

Tylko czy to nie za mało jak na trzy filmy? Owszem 1 byłby przepakowany tym wszystkim ale 2 to dobry balans. Jakoś nie wyobrażam sobie aby jeden film miał się skończyć po walce z trollami, przecież to sam początek książki !

ocenił(a) film na 10
katedra

Ale w jedynce masz jeszcze pono c całą historie Krasnoludów z Ereboru do bitwy w dolinie półcienia czyli dobrą godzinę materiału A uczta u Bilba będzie pewnie z 40-50 min trwała czyli zostaje nam 1h filmu to nie za mało.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Dwójka to cała reszta(do miasta na jeziorze głównie Dol Guldur i mroczna puszcza) A trójka to jak wypisałem bardzo dużo głownie BTP która będzie trwała z 1h przygody krasnoludów szukanie drzwi itd kolejna godzina oraz cała reszta zniszczenie miasta powrót do domu i już mamy 3h i to z jaką łatwością znalezione.

ocenił(a) film na 8
adrian229

bez przesady, noc przed wyprawą nie może aż tyle trwać bo ludzie będą dosłownie się nudzić
tu chodzi o dojenie z kasy, żaden widz nie będzie zadowolony,że musi iść trzy razy do kina i to z tak dużą różnicą między filmami
Tak można robić gdy się opowiada całkiem inną historię a nie robi jeden film podzielony na 3 części

ocenił(a) film na 9
katedra

Ja tam jestem zadowolony, że będę szedł 3x do kina.
A jak Ciebie to tak boli, poczekaj do lipca 2014 i zobacz 3 filmy z rzędu :-) Co za problem?

Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

tak powiedział mój dziadek i dzisiaj obejrzał dopiero STALKERA

ocenił(a) film na 9
katedra

No i super :-) Tak wiec powodzenia w oczekiwaniu na koniec "trylogii" i pełnej satysfakcji w oglądaniu CAŁOŚCI Ci życzę ;)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

ja tam czekam na nowego Supermana, podobno mają nakręcić go w 5 częściach bo się okazało,że mają dosyć materiału

ocenił(a) film na 10
adrian229

*pewnie
*przygodówka

ocenił(a) film na 9
adrian229

No właśnie... ciekawe kiedy konkretnie pojawi się informacja o tym co będzie w 1 części filmu... chciałbym jednak Dol Guldur zobaczyć.
No i o dziwo, nie ma oficjalnej informacji o długości trwania filmu.... Na te 2 informacje czekam też niecierpliwie. Pewnie max w listopadzie już będzie wszystko ogłoszone.
Jak myślisz?

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Było nieoficjalnie ogłaszane że 2.5 h Peter tak w wywiadzie mówił. A co do Dol Guldur to wole żeby było w 2 cześć a w jedynce ten Erebor.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Powiedział.... ale nie ma informacji oficjalnej pod filmem... tak na tym portalu jak na żadnym innym. Uwierzę ile dokładnie film będzie trwał jak zobaczę magiczny napis pod plakatem pt: "CZAS TRWANIA"... póki co, wierzę, że nie będzie to mniej jak 150minut... rzecz jasna 150min bez napisów.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Odejdę trochę od tematu. Gdzie jest opisane zniszczenie Dol Guldur i Biała Rada ?

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

W dodatkach do WP powrotu króla. Chyba.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Jak mówi kolega powyżej - dodatki na końcu Powrotu Króla. Informacje można także znaleźć w Atlasie Śródziemia.