PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419219
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Tak sobie siedze i zastanawiam sie: Z ksiazki nie mozna zbyt wiele wywnioskowac jezeli chodzi o charakter poszczegolnych krasnaludow. Moze troche o Thorinie i Balinie.. ale o reszcie prawie nic. Dzisiaj przeczytalam to: http://www.slashfilm.com/james-nesbitt-adam-brown-join-the-hobbit/ ..... Wychodzi na to ze James grajacy Bofura bedzie "rozbrajajaco szczery, zabawny i odwazny w razie potrzeby:)"
A co sadzicie o pozostalych krasnalach? Jakie beda waszym zdaniem posiadali cechy charakteru?

ja1992

To ze Bofur będzie miał poczucie humoru to widac nawet w zwiastunie a jesli chodzi o pozostałych to myslę ze bardzo zabawny moze byc gruby Bombur (co również widać na zwiastunie kiedy się ławka pod nim zawala) Thorin będzie napewno bardzo powaznym i zabójczym krasnoludem i Bifur z siekierką w głowie tez moze byc fajny. Gloin będzie zapewne miał cos po Gimlim.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jak ojciec może mieć coś po swoim dziecku?

mareczekp2

Chodzilo mu raczej o to ze Gloin jako postac filmowa zostala stworzona po Gimlim dlatego charakter ma (moze miec) po synu..

ja1992

dokładnie mi o to chodziło:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A to ok :)

ocenił(a) film na 10
ja1992

Z videobloga Hobbita wynika że Fili będzie typowym wojownikiem tak jak Dwalin Balin będzie poważny i władczy jak Torin KIli może mieć charakter takiego lalusia z mocnym Krasnoludzkim akcentem Ori ma być do takim jakby kujonem co więcej czasu spędza w książkach niż w polu Gloin i Oin będą mieli charaktery podobne do Gimliego Bofur ma być znowu typowym wesołkiem a po BIfurze nic nie można się spodziewać a Dori i Nori to zagadka.

adrian229

Ori to dla mnie najwieksza zagadka:) Wydaje mi sie ze bedzie troche ciapowaty...

ocenił(a) film na 10
ja1992

Tak jak mi ale najbardziej boje się o charakter Balina i KiIego

adrian229

Dlaczego?

ocenił(a) film na 10
ja1992

Boje się że zrobią z nich za duże cioty

adrian229

hehehe...:) Balin mam nadzieje ze bedzie miec dobre serce.:) a z racji tego ze jest juz w podeszlym wieku to cytuje "cioty" z niego nie zrobia. Co do Killiego to moze i bedzie pieknisiem byleby walecznym...

ocenił(a) film na 10
ja1992

To miałem na myśli tylko nie wiedziałam jak to powiedzieć a Balin o by nie miał zbyt dobrego serca bo to w końcu krasnolud który odbił Morie.

ocenił(a) film na 5
adrian229

dziecko ile Ty masz lat? szczerze.

ocenił(a) film na 10
cichy89

A ty dziecko?

ocenił(a) film na 9
ja1992

Krasnoludy są podobne do ludzi mniej do elfów. Są uparte, a reszta to indywidualne cechy.