PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647735}
4,0 7,6 tys. ocen
4,0 10 1 7571
4,3 31 krytyków
Hiszpanka
powrót do forum filmu Hiszpanka

W czwartek i piątek na poznańskich ulicach będą kręcone sceny do filmu "Hiszpanka". Z ruchu zostaną wyłączone niektóre ulice Starego Miasta.

W czwartek, od 6 rano do północy zamknięta dla ruchu kołowego i pieszego ulica Woźna. W piątek zaś filmowcy zjawią się z kolei na ulicach Klasztornej, Szkolnej, Gołębiej, Zamkowej oraz na Górze Przemysła.

Piesi nie będą też mieli wstępu na na północną pierzeję Starego Rynku, gdzie kręcona będzie między innymi scena przejazdu dorożką oraz wejście głównej bohaterki filmu do kamienicy w Pasażu 21.

Z kolei od 16 do 20 grudnia ekipa filmowa zajmie prawy pas ul. 27 Grudnia na odcinku od od ulicy 3 Maja do parkingu za Teatrem Polskim. Artyści wejdą też do wnętrza teatru. Tam, 17 grudnia w Teatrze Polskim, nagrywać będą scenę zbiorową z udziałem 250 osób.

Filmowcy na planie filmowym w Poznaniu ponownie pojawią się 9 stycznia 2013 roku

mdm11

byłam, widziałam, sceny kręcone późną nocą pod Teatrem Polskim, stare samochody, Panowie w cylindry i dorożki... ciekawe doświadczenie :)

użytkownik usunięty
mdm11

Za to 26 i 27 stycznia zdjęcia będą kręcone w Gdyni. Nie mam pojęcia gdzie, ale na pewno będzie to Gdynia. :)

Dziś widziałem jak się rozkładali..tak ok. 12 ;] sporo sprzętu kładli na "statek" więc pewnie też tam będą kręcone zdjęcia ( Gdynia ofc. ;p ) Akurat z klasą w teatrze byłem i się przeszliśmy na bulwar, a obok plan zdjęciowy ;)

dominik453

spoko macie,u mnie jest dziura i nic się tu nie kręci hehe :)