PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=413911}

High School Musical 3: Ostatnia klasa

High School Musical 3: Senior Year
2008
5,4 46 tys. ocen
5,4 10 1 46425
3,2 4 krytyków
High School Musical 3: Ostatnia klasa
powrót do forum filmu High School Musical 3: Ostatnia klasa

Kurde , na początku roku (w styczniu , lutym) słyszałam , że mają robić 3 część... Myślałam , że to zwykłe plotki , rozpuszczone przez internet , prasę itd. Nie sądziłam , że to prawda... A jednak ! Kiedyś jak byłam malutka , to oglądałam takie bajki jak : ,,Król Lew'' , ,,Mała Syrenka'' , ,,Śpiąca Królewna'' i inne... A teraz , 2-letnie bachory , będą żyć takimi gównami jak : ,,High School Musical'' , ,,Świat Raven'' i jeszcze nie wiadomo czym ! U nas , w sklepie z gazetami są jakieś zdjęcia , które moja koleżanka (ona oczywiście kocha HSM) lata codziennie i kupuje po 5 paczek (One są co prawda z HSM2 , ale co to za różnica , czy napisze tu , czy tam) . Blee...
Disney , jest już na dnie , i boję się pomyśleć , co będzie za rok , dwa...

Phoebe123

o boze ale przezywasz smieszna jestes co cie wogóle to obchodzi ;/

cleogirl89

a to nie było do fanów... a skoro jesteś fanem , to masz mniej niż 10 lat... proste ?

Phoebe123

Jeju, Ash? Który to już nick z kolei? Myślisz, że jak zmienisz nick to staniesz się inną osobą? Niestety zmartwię cię, nadal jesteś tą samą czepialską, i złośliwą osobą gdziekolwiek byś się nie odezwała...

Co cię obchodzą bajki? Uważasz się za takie dorosłe dziewczę a przejmujesz się Disneyem jak jakiś rozwydrzony bahor... Skoro jesteś taka dorosła i "ponad to" to zignoruj, przemilcz a odzywaj się, kiedy twoja wypowiedź będzie mieć trochę sensu...

użytkownik usunięty
Domi_Nique

Niby taka jesteś przeciw hsm, a na avatarze masz jedną z gwiazd tego jak to nazywasz "gówna". Czekaj, czekaj, jak to się nazywa? Aaaa hipokryzja!

Disney się poniża. Na co 3 częśc? Pierwsza część może i coś w sobie miała... Chociarz gra aktorska mniej niż przeciętna, a historia denna. To jednak coś w tym było, tak jak we wszystkich produkcjach disney'a. Wszystko było tak idealne że przez te 90 minut można było wyłączyć swoje szare komurki i odlecieć ;D Ale 2 i (o zgrozo) 3 częśc jest niepotrzebna! Tak, pięniądze dają szceście i takimi prawami rządzi się rynek. Ale to po prostu żenada...

Vanney

No sam/a sobie odpowiedziałeś/aś. Dla kasy. I niech robią. Mnie nie przeszkadza, lubię film. zobaczymy co będzie teraz:P

no tak... ale czy czytałeś/aś podpisy pod zdjęciami??

Phoebe123

Mniej niż 10 lat hahaha teraz to dowaliłaś ;/
śmieszna jesteś wiesz może niektórzy lubią HSM
a ty do tego nic nie masz każdy lubi to co chce a ty tu masz nic do powiedzenia;D
10 lat hahahaha teraz to mnie rozbroiłaś

Phoebe123

Niestety Ash, zauważyłaś smutny trend. Kiedyś dzieci wychowywały się na pięknych baśniowych opowieściach, teraz dostają bądź to "bajeczki" pustawe (jak HSM), ewentualnie agresywne i zabijackie(z żalem patrzyłam na dzieciarnię uradowaną "popisami" magika i królika na zajawce filmu "Presto"). Ale btw, mogłabyś trochę kulturalniej...

mousey14

"(z żalem patrzyłam na dzieciarnię uradowaną "popisami" magika i królika na zajawce filmu "Presto")"

No. Jak Jerry walił Toma młotkiem, Duffy'emu spadało kowadło na głowe, Elmer strzelał sobie w twarz, Kojotowi spadał głaz na głowę, Donald lał swoich siostrzeńców. To były piękne czasy. A na serio, z Presto to był trochę głupi przykład. No i zależy co się ogląda.

A HSM kiedyś obejrzałem, z ciekawości by zobaczyć to, co tyle osób uwielbia. Ot, przyjemny w oglądaniu filmik, zrobiony bez jakiejś większej głębi. Przypominał mi te filmy i seriale Disneyowskie, które kiedyś leciały w niedziele na TVP1. Podejrzewam też że sami autorzy nie spodziewali się takiego sukcesu. 3 część ma zapewniony sukces, ale lepiej jednak by skończyło się na tym.

Phoebe123

Słuchaj gdyby małe dzieci oglądały filmy typu HSM to by było dobrze, ale jak oni oglądają jakieś krwawe bajki, to pomyśl co z nich wyrośnie. Na moim przykładzie. Jako małe dziecko, byłem bardzo wrażliwy, jednak pewnego dnia założyli u nas kablówke czy coś i był kanał na którym od 15 do 18 leciały same bajki, ale jakie. Ja pamiętam z niuch tylko poucinane ręce, ewolucje 4 stopni wielkie mięśnie i ojca z synami którzy nie chcą, ale muszą zabijać innych, aby zwalczyć przemoc. Wyobraź sobie, że pokazywano w nich nawet nagie kobiety!!! Moi rodzice nie wiedzieli, że to oglądam. Od tego czasu stałem się bezczelny, zacząłem przeklinać, zaczęły się bójki w szkole. Nawet nie potrafię czasem nad tym zapanować. Całe szczęście, że starsi w końcu kapli się co oglądam. Dzięki temu jestem normalny, przestałem się tak często bić, prawie wcale, ale nadal przeklinam i jestem bezczelny, ale przeklinam tylko w obecności rówieśników, natomiast moja bezczelność włącza się podczas rozmowy z nauczycielkami, których 25% mnie nienawidzi.

eminem7777777

no , bo niestety , teraz dzieci wychowują się , na (tak to ujmę) ,,bajkach dla dorosłych'' . no , a jak kilka tak temu , mieszkałam w bloku , to u sąsiadów , co mieli 5-letnie dziecko , też założyli kablówkę... potem gdzieś po miesiącu , słyszałam na korytarzu jak rozmawiali , że ich dziecko nagle stało się jakieś agresywne , niegrzeczne , i zaczęło przeklinać... no odpowiedź na pytanie : ,,dlaczego takie jest ?'' brzmi : ,,przez tą kablówkę !'' ! w takich sytuacjach wina jest tylko i wyłącznie , po stronie rodziców... zamiast się zastanowić , jakie to może mieć skutki , dla dziecka , to pchają , tak , żeby była...

Jelly

Jelly normalnie masz rację! Tylko te przecinki...

Domi_Nique

jakie przecinki ?

Jelly

Twoje, rozdzielane spacjami... To głupio wygląda... Zresztą, już Ci dawałam link żebyś sobie poczytała zasady interpunkcji...

Domi_Nique

Po co się tak oburzać? Niech kazdy ogląda sobie co chce, jeśli jakas małolata jest fanką Zaka i hsm to już świadczy o niej...;P osobiście 1 i 2 częsci nie widziałam, ale będąc wczoraj w kinie, widziałam zwiastunu tego "cudu kinematografii"i pewnie wybiorę się z kolezanką, żeby się ponabijać :P i takie podejscie do takich filmów polecam.

ocenił(a) film na 7
veritaserum

Jak czytam te wasze uwagi to śmiać mi się chce.
Ja osobiście lubie hsm i zastanawia mnie co was tak niesamowicie denerwuje w tym filmie.
Są różne gusta, mówi się trudno...
Ale jestem pewna że gdyby ten film nie zrobił takiego szubu, nawet nie zaszczycilibyście tego forum swoją obecnością...
Ale nie, film stał się popularny, to trzeba go zjechać.
Jak ktoś jest fanem Zaca, wcale źle o nim nie świadczy, jeśli ktoś wypowiada się w taki sposób jak wy to robicie, to już co innego...
Niestety naszej polskie, zawistnej i jakże "kulturalnej" natury się nie zmieni...

ocenił(a) film na 10
Phoebe123

Ash O Boże, tylko się nie posikaj z wrażenia... MOże to wg Ciebie dno, ale wielu osobom sie podoba...

kdanielk3

większość tematów , są przeciwnym temu... yy... jakby to powiedzieć... yy... ,,filmowi''... więc ty się nie posikaj z wrażenia , że robią 100 części tego syfu...

Phoebe123

Mi to tam wszystko jedno... No, niektórzy aktorzy są nieźli, typu Ashely Tisdale :D Uwielbiam ją :D Zacka i Van nie lubię, ale bo ja wiem...? filmy nawet mi się podobają. Podoba mi się, że nie ma tam tylko i wyłącznie wymalowanych modelek, z 2-centymetrową warstwą pudrów zamiast twarzy, a są też normalni ludzie.
Aktorka grająca Kelsie (nie pamiętam jak to się pisze, ale chyba tak) też jest bardzo fajna.
Powiem szczerze, za tym filmem nie przepadam, ale najgorszy to on nie jest, i czasem obejrzec można ;)

Priya

Ok . Wszyscy mówią , że można ten ,,film'' obejrzeć w chwili wolnej... Niestety , ja nie mogę... To jest straszne nudne , usiedzieć się nie da aż ! Tak jakby siąść, i nic nie robić ! Z pewnością na ten film się nie wybiorę , bo zwiastun wygląda okropnie , od razu widać , że to będzie takie jak poprzednie części !

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

matko jedyna! czy ty dziewczyno nie dopuszczasz do siebie myśli, że są ludzie, którzy to lubią i czekają na 3 część. i wcale nie wierzę w to, że "nie potrafisz usiedzieć", ty tylko próbujesz sobie to wmówić!

Kasiulex95

tak ? a dlaczego uważasz żadnej części do końca nie obejrzałam ? próbowałam ! jak zasnęłam o 19:30, tak spałam... do rana ! przez ten "film" !
P.S tobie też kasieńko, nie radzę !

Phoebe123

poza tym, jakiego jesteś wyznania ?

P.S no to wiem, dlaczego bronisz ten film ! masz tylko 11 lat ! dzieciaczek z podstawówki ! ha ha ha ha ha ! ojoj, niestety, ale nie mam grzechotki... ja już się dawno wyrosłam... no nic, idź do mamuni, ona może ma "gzehotke" (błędy celowe) !

idź "hanę montanę" pooglądaj, ok ?

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

Hannę Montanę obejrzałam. A tak poza tym to liczę 14 lat. Chciałaś mnie zbić z tropu? No to mam przykrą wiadomość! Nie udało ci (błąd celowy) się!! I cmoknij mnie!

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

moje wyznanie - nie twoja sprawa! i szczerze wątpię, żebyś wyrosła z grzechotki skoro nie potrafisz zrozumieć różnych poglądów!

ocenił(a) film na 4
Kasiulex95

i jak już ci prywatnie napisałam, żebyś nie mówiła do mnie dziecinka, to muszę jeszcze coś dodać. a co może ty nie jesteś dziecinką? bo swoim zachowaniem nawet nie przypominasz mojej ośmioletniej siostry!

Phoebe123

o Matko! jak to się mówi "żal.pl"...Przeszkadza ci to, że jedni lubią HSM a inni nie? poza tym nikt nie każe oglądać 2-letnim dzieciakom HSM!! w takim razie co ty lubisz? moze "jak rozpętałem drugom wojnę światową?" albo "bolek i lolek" i wiesz co ci powiem spadaj na drzewo "Cathy" jeżeli nie potrafisz doceniać czyiś poglądów!!

ocenił(a) film na 4
kroliczek155

zboczony króliczku, ja bym jeszcze powiedziała, że ona ogląda "Żwirka i Muchomorka", a "Teletubisie" to dla niech w ogóle.. no wiesz, skacze z radości do sufitu :D:D

Kasiulex95

Pewnie tak xD a więc życzę jej powodzenia!!

kroliczek155

Ach ta "nieprzewidywalna" fabuła... Kochane nastolatki będą ryły po nocach, żeby pójść na studia (ba, na pewno ktoś będzie chciał iść na prawo na Harvardzie, ewentualnie na medycynę), w przerwach będą śpiewać, przygotowując się do musicalu i podkreślać, jak ciężko jest pogodzić naukę z tym, co przyjemne. Zapomniałabym o jednym! Przecież na koniec na pewno będzie bal absolwentów. Jeeej, znów blondyna będzie próbowała się przykleić do Efrona w nadziei, że zaprosi ją na bal. Wszystko oczywiście skończy się happy endem przy dźwiękach cukierkowej muzyki. I po co to? Po raz nie wiadomo który w historii kina?

aredhela_4

o kurw*, dwa jebnię** bachorki mi dokazywać ? pokazać wam ?
taa, ale nick "króliczek", weź się lecz dziecko !

Phoebe123

oo, to fajowe bajki oglądasz ! "żwirek i muchomorek" ! hmmm, no normalnie świetne !
P.S to dlaczego na twoim "blogu" pisze, że masz 12 lat ? aa, już wiem, chcemy się po prostu stać dorosłe ? ojoj, wiesz, musisz jeszcze troszkę poczekać...
aha, i świetnych "aktorów" lubisz... corbin bleu, to normalnie drugi pacino jest !

Phoebe123

a seriale... hmmm, jeszcze lepsze ! takie ambitne ! normalnie edukacyjne ! same arcydzieła !

do wariatkowa z wami !

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

a Twoje? H2O?? Co chcemy byś syrenką ojojoj... a teraz idź daj buziaczka mamusi...

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

nie umiemy czytać? tego posta pisałam ponad roku temu...

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

a cóż ja widzę w twoich ulubionych? Ashley Tisdale? Lucas Grabeel?? uu... a niby nie lubimy HSM. a filmy? Ach, ten Andy? H2O wystarczy kropla?? bardzo dorosłe...

ocenił(a) film na 4
Phoebe123

a poza tym nie mam już ochoty z tobą polemizować, bo szkoda moich nerwów na osoby twojego pokroju!

Kasiulex95

Lepiej popatrz na swój nick! hmm ciekawe ile ty masz lat Cathy moze 8, coo?

Phoebe123

a poza tym to nie jestem bachorkiem! a z resztą co ci będę gadać idź się lecz dziewczyno...o ile nie jesteś chłopakiem !!

Phoebe123

,,Król Lew'' , ,,Mała Syrenka'' , ,,Śpiąca Królewna''...
Bajki, które oglądałam jako mała, słodka dziewczynka. One są, były i będą piękne. I żaden gówniany HSM nie popsuje mi obrazu Disneya, to był wielki(dla mnie)człowiek, który zrobił tak wiele dla dzieci i filmu. A teraz? Teraz pod jego nazwiskiem podpisują się takie bezwartościowe gwiazdeczki, które potrafią tylko robić miny, a talentu kompletnie im brak. Bardzo przykro się na to patrzy.

Gehenn

Po pierwsze - dajcie spokój bajkom typu Bolek i Lolek czy Żwirek i Muchomorek. Na tym się poprzednie pokolenia wychowywały. To klasyka. Do której ja osobiście lubię czasami wrócić :)
Po drugie - zgodzę się, że HSM ma przewidywalną, cukierkową fabułę. Ale wiecie co? Podoba mi się to. Nawet jeśli film jest przesłodzony to lubię go oglądać, chociażby ze względu na niektóre układy choreograficzne czy piosenki. Poza tym... wiedząc, że jest to film z obowiązkowym 100% happy endem, mogę choć na chwilę oderwać się od tej beznadziejnej polskiej rzeczywistości i popatrzeć na, co prawda - nierealistyczny, ale perfekcyjny świat, gdzie nic złego nie może się zdarzyć. Czasami tego potrzebuję. I dlatego podoba mi się HSM. Moim rodzicom też... co jest niewiarygodne.
I na koniec - nie rozumiem tej psycholki, która tak tutaj wszystkich zjeżdża. Wyjaśni mi ktoś, co ona chce osiągnąć? Bo, choć na początku było to śmieszne, to teraz jest po prostu żałosne. Wszystkich wyzywa od dzieci, a sama pisze jak "szalona 13", która we łbie ma jedynie siano. Cathy... czy jak ci tam jest - zjechałaś każdego, kto powiedział coś pozytywnego o HSM/ coś co ci nie leży. Czujesz się przez to lepsza? Ja mam 19,5 roku. I co? I też mi powiesz, że jestem dzieciną i powinnam iść pobawić się grzechotką czy innym badziewiem? No litości...

Pozdrawiam wszystkich fanów HSM, antyfanów i osoby neutralne :)

amadzia_89

Ja też wole stare bajki Disneya..."Pocahontas" "Król lew" to było coś...
a teraz , każdy film dla dzieci / młodzieży jest w większości taki sam..
Nic zaskakującego , do tego dodali po prostu akcent musicalu.

Ogólnie nie podobały mi się poprzednie części.
A poza tym każdy lubi to co lubi , o gustach i guścikach nie powinno się dyskutować.

amadzia_89

Amando, Cathy (a także Ash, Jelly i wiele innych- dziewczyna chyba nie może się określić bo bez przerwy zmienia nicki) jest poprostu wrednym złym człowiekiem, który stara się podnieść swoją samoocenę, krytykując (o ile to, co ona pisze można nazwać krytyką) wszystko i wszystkich. Na forum Czarodziejek też wkurzała wszystkich, potem "się pogodziła" a teraz znów jej coś odwala i znów najeżdża na kogo się da. Nie zdziw się jak zaraz tu wpadnie i nas okrzyczy, że jesteśmy "dziecinki" i oglądamy "badziewne filmy" i "bajeczki" i że powinnyśmy się cofnąć do przedszkola, chyba, że go jeszcze nie skończyłysmy. Ludzie mówią, że to co ona pisze ich śmieszy, mnie to jednak smuci, że są tacy durni ludzie na świecie...

Domi_Nique

amadzia_89, O kurczę, myślałam, że w nicku masz imię Amanda, jeśli się pomyliłam, przepraszam.

użytkownik usunięty
Phoebe123

Disney jest na dnie, ale jak Titanic - niby nie ma, a wszędzie go pełno.
Prawdą jest, ze HSM to nieskomplikowana bajeczka, nie wnosząca nic poza sezonowymi piosenkami i aktorzynkami. Ale, wziąwszy pod uwagę poziom przemocy w nowoczesnych "bajkach", nigdy nie pozwoliłabym mojemu dziecku ich obejrzeć. Mam osiemnaście lat, i zgadzam Się z Amandą - wolę dać się ogłupić przy HSM, niż zniesmaczyć przy jakimś krwawym śmieciu. A w ogóle to lubię bajki, głównie dlatego, że oglądamy je całą rodziną bez wybrzydzania, bo poza bajkami każde z nas ma inny gust. I powinnaś pamiętać, kiedy następnym razem najdzie cię ochota, by kogoś "zjechać" za to, że robi coś innego niż zgodne z twoim widzimisię, że świat nie kręci się wokół tego, czego ty chcesz/ co lubisz a czego nie. I nie masz prawa nikogo wyszydzać, wielbicielko "gwiazd" z HSM

ocenił(a) film na 4

ta wielbicielka "gwiazd" z HSM to było do mnie?

użytkownik usunięty
Kasiulex95

do cathy, bo to na jej post odpowiadałam

Witam. Film, jeśli chodzi o gre aktorską to film nie był zbyt dobry.
Jednakże film ten jest dobrym musicalem dla młodziezy i na pewno czasami lepiej sie go ogląda niż niekture mordobicia :-)

piotras893

cathy ? oj, dzieci się domyśleć nie potrafią... to od imienia ! buu, już wiemy ? dzieci z podstawówki... mam pytanie: co dostałaś z tej kolorowanki, co pani zadała ?