Mam pytanie dla tych, którzy widzieli albo zobaczą wcześniej niż ja ;d Co sądzicie o dubbingu ? Czy lepiej wybrać napisy ? Wolałabym iść na film z napisami ale niestety w moim kinie są tylko 2 seanse, z czego żaden mi nie pasuje ;/ Dlatego zastanawiam się nad dubbingiem
Wiesz, to zależy, jak bardzo wkurza Cię dubbing. Niektórzy wolą z dubbingiem, bo czytanie ich rozprasza. Ja, jak będe mógł, wybiore się z napisami, ale może lepiej idź już z tym dubbingie.
Rzecz gustu i poglądów. Ja wolę iść na wersję z dubbingiem i osobiście się przekonać o jego jakości.
Jeśli chodzi o mnie, to w przypadku pięciu wcześniejszych części dubbing zabijał całą moją przyjemność oglądania. Polecam napisy.
Oczywiście napisy. Poprzednie części w kinie zawsze oglądałem z dubbingiem i było to... niezbyt fajne, natomiast gdy miałem przyjemność obejrzeć film w oryginale, różnica była kolosalna. Poza tym, z reguły preferuję napisy w filmach fabularnych (nie mówię o animacjach) - lektor, dubbing w ogóle do mnie nie przemawiają a jedynie irytują.
Ja najmocniej polecam Ci dubbing. Napisów nie wybieraj, bo oglądanie z napisami, jest żalowe
Rozwiń proszę co jest w tym "żalowego"? Możliwość posłuchania oryginalnych głosów, którymi aktorzy też w pewien sposób grają? Nie sądzę. Kwestia tego, czy ktoś ma tyle chęci by na sekundę zniżyć oczy na dół ekranu i przeczytać linijkę tekstu. Ja zdecydowanie wolę to niż słuchanie daremnego kaleczenia filmu piskliwymi głosikami.
Ja osobiście obejrzę z dubbingiem, ale tylko dlatego, że nie przepadam za Angielskim akcentem, wersje z napisami obejrzę już na DVD.
Wolę napisy. Widziałam ostatnio wersję zwiastunu z dubbingiem, uważam że jest bardzo kiepski i psuje całą, moim zdaniem, świetną atmosferę trailera. Czytanie napisow nie jest dla mnie jakimś problemem, ale głównie w dubbingu odrzuca mnie jego jakość, którą uwazam za beznadziejną. I irytujące głosy Ginny, Hermiony i Dubledore'a.
zwiastun z dubbingiem: http://www.youtube.com/watch?v=cuBmyvriln8
Również wolę napisy. Na szczęście w poznańskim Multikinie wyświetlają wersje oryginalna, co prawda tylko raz dziennie, ale lepsze to niż nic... ;) Wczoraj byłem, sala pełna.