PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 322997
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Mam pytanie do tych, którzy czytali "HP i KP", ale raczej dla tych już po seansie (nie chcę psuć filmu). Czy w książce Malfoy pokazywał swój Mroczny Znak? Czy w ogóle go miał? Czytałam wszystkie części i wydaje mi się że nie, jednak film mi trochę namieszał i nie jestem pewna, a nie mam w tym momencie jak tego sprawdzić...

ocenił(a) film na 7
Elisia

też się nad tym zastanawiałam i szczerze mówiąc poszłam na film świeżo po powtórce z książki i wydaje mi się, że Draco nie miał znaku, a przynajmniej nie pokazywał go...

dzoka91

w książce nie ma żadnej wzmianki o tym czy draco ma morczny znak na przedramieniu.. w książce uznano że jeżeli miał on zabić dumbledora to powinno dotrzeć to czytacza że został on śmierciorzercą.. a skoro film nigdy nie jest tak jasny jak książka to moim zdaniem dobrze reżyser zrobił że pokazał jego znak.

ocenił(a) film na 7
Elisia

No niestety sie mylicie. Owszem nie miał mrocznego znaku, macie racje, ale śmierciażerca tez nie był. Zabicie Dumbledora to mialo być dla niego coś w formie testu, sprawdzianu czy nadawalby sie na śmierciożerce który ofc dracon oblał, bo wiadomo kto zabił Dumbledora.

qbol

W filmie BYŁ, skoro miał już mroczny znak, to znaczy że był śmierciożercą

Elisia

Nie był śmierciożercą i nie miał Mrocznego znaku, ale zabicie Dumbledore
było zemstą za to, że Lucjusz nie zdobył przepowiedni i został złapany

ocenił(a) film na 9
domawesolowska

W sumie to tylko Harry zastanawiał się w książce, czy on może mieć na lewym ramieniu Znak, bo jak byli u Madame Malkin, to szarpnął tą ręką, zanim wbiła szpilkę w rękaw szaty ;)

ocenił(a) film na 9
lilijka_92

Dokładnie. I Draco przestał grać w quiditcha co dla Harrego też wydawało się dość podejrzane i myślał, że ma to coś z wspólnego z Mrocznym Znakiem.
Ale to były tylko domysły Harrego.