Mam pytanie do tych, którzy czytali "HP i KP", ale raczej dla tych już po seansie (nie chcę psuć filmu). Czy w książce Malfoy pokazywał swój Mroczny Znak? Czy w ogóle go miał? Czytałam wszystkie części i wydaje mi się że nie, jednak film mi trochę namieszał i nie jestem pewna, a nie mam w tym momencie jak tego sprawdzić...
też się nad tym zastanawiałam i szczerze mówiąc poszłam na film świeżo po powtórce z książki i wydaje mi się, że Draco nie miał znaku, a przynajmniej nie pokazywał go...
w książce nie ma żadnej wzmianki o tym czy draco ma morczny znak na przedramieniu.. w książce uznano że jeżeli miał on zabić dumbledora to powinno dotrzeć to czytacza że został on śmierciorzercą.. a skoro film nigdy nie jest tak jasny jak książka to moim zdaniem dobrze reżyser zrobił że pokazał jego znak.
No niestety sie mylicie. Owszem nie miał mrocznego znaku, macie racje, ale śmierciażerca tez nie był. Zabicie Dumbledora to mialo być dla niego coś w formie testu, sprawdzianu czy nadawalby sie na śmierciożerce który ofc dracon oblał, bo wiadomo kto zabił Dumbledora.
Nie był śmierciożercą i nie miał Mrocznego znaku, ale zabicie Dumbledore
było zemstą za to, że Lucjusz nie zdobył przepowiedni i został złapany
W sumie to tylko Harry zastanawiał się w książce, czy on może mieć na lewym ramieniu Znak, bo jak byli u Madame Malkin, to szarpnął tą ręką, zanim wbiła szpilkę w rękaw szaty ;)