Pamiętacie na końcu książki list do Czarnego Pana który był w fałszywym horkruksie który wykradł Harry i Dumbledore? A pamiętacie jak był podpisany) R.A.B. Jak myślicie kto to mogł być? Ja podejrzewam ze to może być Regulus Black brat Syriusza. Jak myślicie czy to może być prawda? List jest na stronie 653. Według mnie to może być prawda
Mnie się wydaje, że to raczej nie jest on. Na początku sama tak myślałam, ale jak powiedział Syriusz, jego brat był bardzo głupi, więc wątpię że to on. A poza tym, ten który napisał ten list jest RACZEJ wrogiem Voldemorta.
R.A.B. to będzie chyba ktos kogo w książce w ogóle jeszcze nie było. Coś mam przeczucie, że w siódmej części Harry bedzie miał sprzymierzeńca - tajemniczego R.A.B., który będzie pomagał mu zdobyć resztę horkrusów.
Ale to tylko takie moje przypuszczenia... bardzo ciekawa będzie ta siódma cześć - niewątpliwie:)
moze racja ale nie sądze ze R.A.B pomagal harremu poniewarz on raczej nie zyje tak bylo w tym liscie
Ależ oczywiście, że był to Regulus.
Spójrzcie tylko: R.A.B - Redgulus ALPHARD Black
Dlatego on umarł! Bo wykradając prawdziwego horksuksa i podstawiając prawdziwego, naraził się Voldemortowi...
Będzie to wyjaśnione na samym początku książki xD
Zapraszam do siebie, tam mam dłuższą notkę na ten temat...
Pozdr.!
Czytałam ostatno wywied z pisarką i ona powiedziała że ta teoria jest ciekawa , to może być prawda . W 5 części w domu Syriusza jest medalion którego nieda się otworzyć to morze ten i dlatego dom dostał Harry by jak tam kiedyś wruci znalazł go i zniszczył . ( troche naciągane )
TAK TO ON. ja kiedyś byłam bardzo nabierząco z newsami co do HP.. cały czas siedziałam na www.auror.pl i tam kiedys było że fani podejżewali że to Regulus, a autorka w końu potwierdziła... a to 'A' to Arctikus, czy jakoś tak... tak powiedziała..
Ja myślę, że ta teoria z medalionem w domu Black'ów może być prawdziwa. Ale nie do końca chce mi się wierzyć, że medalion jest Hokurrpokusem bo juz dawno zostałby zniszczony!! chyba, że Syriusz nie wiedział, że medalion może być aż tak ważny. Akurat wypożyczyłam tą książkę ponownie i postanowiłam ją bardzo DOKŁADNIE przestudiować. jak wpadnę na jakąś godną uwagi hipotezę to od razu napiszę :)
Ja zielongo pojęcia nie ma, kto napisał ten list. Na początku myślałam, że to Regulus, ale to by było faktycznie za łatwe. Ale ten medalion... Qrde, nie wiem. Ale, podobno siódma część Harry'ego będzie nosiła tytuł "Piramidy Furmat" (!!??).
moim zdaniem ten R.A.B to bedzie postac, ktorej nie spotkalimsy w poprzednich czesciach. Jakas nowa osoba, tylko ciekawie jaka?:).A tak wogole skad regulus by widzial ze podzielil swoja dusze?przeciez smierciozercy nie wiedzieli o tym! to jakim cudem on mogl wiedziec. A wogole w ksiazce pisalo ze on byl glupi i wogole. Sam juz nie wiem co mam myslec:D
harry nie moze byc horokruksem bo w ksiazce jest powiedziane, ze jesli chce zrobic sobie horokruska to trzeba oprocz rodzielenia duszy wpowiedziec jakies zaklecie...voldemort tego nie zrobil...
Rozszczepienia duszy można dokonać poprzez morderstwo, więc Harry nie może być horkruksem, bo Voldemort nie zdołał go zabić, choć miał taki zamiar.
Napiszę tak: Voldemort rzucając na Harrego zaklęcie, które odbiło się od niego jak od tarczy, przekazał Harremu część swoich umiejętności, więc można by pomyśleć, że duszy. Ale myślę że Harry nie okaże się horkruksem, ponieważ musiałby zabić siebie, żeby zgładzić Voldemorta, a ja wierzę, że zwycięrzy dobro. Chyba, że pani Rowling wymyśli coś również skomplikowanego, co pozwoliło by na zabicie Voldemorta bez zgładzania Pottera, więc wtedy sobie może być tym ostatnim horkruksem.
mam takie pytanie dotyczace tego medalnionu:w ktorej czesci bylo o tym medalnionie o w ktorym momencie bo zapomnialam...
Medalion pojawił się w 5 części Harrego Pottera tj. Zakon Feniksa. A znaleźli go podczas opróżniania komody z rodzinnych skarbów Black'ów.
looz :D a pewności to ja nie mam, a wręcz przeciwnie. jestem przekonana, że gdyby ten medalion należał do Stytherina to nie byłby w posiadaniu Black'ów tylko Voldemorta. Przecież w 6 części Dumbledore powiedział Harremu, że Voldemort'owi najwyraźniej zależało/ zależy żeby mieć choć jedną rzecz należącą do każdeko z założycieli Hogwartu...
A ja sie nie zgadzam! Na www.hp.imro.pl pisze ze Rowling powiedziała ze osoba ktora jest R.A.B 'em jest wsrod ostatnich 100 stron ksiazki. Jesli mnie nie zrozumieliscie to tu skopiowałam : J.K.Rowling powiedziała, że w ostatnich stu stronach książki Harry Potter i Książe Półkrwi można się domyślić kto jest rzeczonym R.A.B.-em. W polskim wydaniu to mniej więcej rozdziały 25-30. Postanowiłem zrobić spis postaci z tych rozdziałów w takiej kolejności jakiej się pojawiają. I uwaga: uwzględniłem tylko nazwiska, które padają w tych rozdziałach. Postaci, u których nie podano nazwiska nie umieściłem. Harry Potter
• Ginny Weasley
• Romilda Vane
• Ron Weasley
• Hermiona Granger
• Michael Corner
• Dean Thomas
• Lavender Brown
• Horacy Slughorn
• Eileen Prince
• Draco Malfoy
• Severus Snape
• Jimmy Peakes
• Albus Dumbledore
• Irytek
• Sybilla Trelawney
• Lord Voldemort
• Peter Pettigrew
• Lily Potter
• James Potter
• Fawkes
• Syriusz Black
• Madame Rosmerta
• Rubeus Hagrid
• Poppy Pomfrey
• Neville Longbottom
• Luna Lovegood
• Katie Bell
• Montague
• Argus Filch
• Amycus
• Alecto
• Fenrir Greyback
• Minerwa McGonagall
• Remus Lupin
• Nimfadora Tonks
• Ernie Macmillan
• Kieł
• Hardodziob
• Bill Weasley
• Filius Flitwick
• Molly Weasley
• Artur Weasley
• Gibbon
• Fleur Delacour
• Fred Weasley
• George Weasley
• Muriel Weasley/Prewett(?)
• Penomena Sprout
• Everard
• Rufus Scrimgoeur
• Pani Norris
• Gruba Dama
• Seamus Finnigan
• Patil
• Zachariasz Smith
• Alastor Moody
• Rozalinda Bungs
• Rupert Brookstanton
• Tobiasz Snape
• Percy Weasley
• Vincent Crabbe
• Gregory Goyle
• Pince
• Kingsley Shacklebolt
• Olimpia Maxime
• Tom
• Arabella Figg
• Ernie Prang
• Madame Malkin
• Korneliusz Knot
• Rita Skeeter
• Dolores Umbridge
• Firenzo
• Graup
• Stan Shunpike
• Vernon Dursley
W ostatnich stu stronach, jak widać, nie ma wzmianki o Regulusie, ani żadnym członku rodziny Bones, co niszczy moją teorię.
Wiec mi sie wydaje ze to jest:
Borgin albo albo Burkes [ mają sklep na Nokturnie ] ale Burkes nie zyje wiec moze on??? Ale jak zauwazycie nie ma go na liscie ale ja znalazłam go w ksiazce jak by co to tu jest link :http://www.hp.imro.pl/hogsmea de/readarticle.php?article_id= 600
z tych osob co napisalas to moze byc tylko : Rozalinda Bungs
• Rupert Brookstanton ??nie?? ale ja mysler ze to Regulus Black... byc moze on bo:
a) w domu Blackow jest medalion ktorego nie da sie otworzyc
b) juz nie zyje
c) nazwal Voldemorta Czarnym Panem a tak nazywali go tylko smiercioozercy
d) jego inicjaly R B a w srodku byc moze imie na A?? po jakims czlonku rodziny
jak dla mnie to to wszystko jest bardzo mozliwe
i byc moze Regulus nie byl taki glupi jak mowil Syriusz i zginal dlatego ze byc moze byl kims waznym.,lub odkryl ta tajemnice
Ej no kurde...:/ Pozapominałam już co byłow tej 6 cześci :/ kurcze musz echyba jeszcze raz przeczytac...Ae z tego co pamietm w tym liście było napisane... Że pewnie już dawno nie żyje itp...Ale to musiał być ktos bardzo inteligentny sprytny przebiagły i ktos kto nie nawidzi Voldemorta...Być może nawet nie wiedzący o istnieniu Harrego...A Być może mszczący się za śmierć jego rodziców...Może jednak o tej osobie jeszcze nie było wspomniane...Może to ktoś z rodziny Harrego...Przecierz z tego co tam jeszcze pamiętam to ten brat Syriusza to on właśnie pracował dla Voldemorta czy coś mi się już paprze?Ale coś tak mi świta...Ale faktycznie ten medalion jest zastanawiający...Wiecie kiedy wyjdzie 7 część ksiązki? I jak będzie się nazywać? Czy tego jeszcze nikt nie wie?Wiecie ja się tak bardzo nie interesuje hP chociarz czytałam wszystkie częsci i ogladałam filny to nie jestem jaka taka extra cool fanka...Ale moze powinnam zcząć :D:D:D:DJa tam mam nadzieje że ta osoba zyje i pomżę Harremu...
Musialo byc cos wspomniane, bo Rowling mowila, ze jak ktos bardzo dokladnie przeczytal ta ksiazke, to zgadnie kto to... ale ja dokladnie cztam Pottera i nie znalazlam:((
Faktycznie suuuper...Zajęcie warte uwagi jak taki zul siedzieć przed sklepem i pic bełty...To już o wiele bardziej wile siedzieć tutaj i rozmawiać o czymś co mnie w pewien sposób interesuje....
To jest Regulus A. Black. Nie pamiętam jego imienia ale Syriusz wymieniał chyba gdzieś to imię. A zreszta powiem coś co może was zaciekawić. Autorka powiedziała ze żadna postać nie jest tam umieszczona przypadkowo. A więc po co Regulus byłby wymieniany. Zgadzam się Syriusz podczas porządków znalazł MEDALION SLYTHERINA a Regulus mieszkał w tym domu. wiemy ze ten medalion był Horkruksem. I drugi powód. syriusz powiedział Harremu ze Regulus został zamordowany przez Voldemorta. i jeszcze trzeci. W dolinie Godrika kiedy Voldek zabijał rodziców Harrego na pewno nie był sam. Regulus był jego zasłużonym sługą więc spekulujmy ze był tam Glizdogon i Regulus. Bo wtedy! Kiedy Voldek nie zginął Regulus dowiedział się o horkruksach. Ciekawej lektury!!!
A wracając do tego że nikt nie jest umieszczony bez powodu. W I części w filmie występuje Susane Bones. Jaki ona ma związek z całą ksiażką. Bo autorka powiedziała ze ma duży. Bo by jej nie umieściła w filmie. Piszcie.
do "kROKIET z cEBULOM" daczego nazywasz innych dziećmi skoro nawet nie znasz poprawnej pisowni albo poprostu udajesz, uważam że to bardzo dziecinne jezeli ci coś tu nie pasuje to tu poprostu nie wchodź i problem z glowy || A co do R.A.B`a to sama nie wiem...:/:/ DO tej pory też myślałam, że to brat Syriusza no ale... jak tu czytam wasze wypowiedzi...to wszystko mi się już kręci w głowie:P
Wiesz ,,Krokiet z Cebulą,,Nie jestem tu żeby kogos obrązać tylko zeby wypowiedzieć się na dany temat...A ty swoje rady zostaw dla siebie bo nikomu one nie są potrzebne...A pozatym twoje rady nie sa warte nawet uwagi...Robie to na co mam ochote,i swoje głupie docinki zostaw dla siebie...I bez obrazy ale wygladasz na takiego zwyczajnego Zula pijącego jakieś bełty z TESCO na murku...A tak z innej beczki...Ti ja juz też się pogubiłam co do tego czy to brat Syriusza...Ale wydaje mi sie że nie...niewiem czemu ale to by bylo z byt oczywite...
Wiesz ,,Krokiet z Cebulą,,Nie jestem tu żeby kogos obrązać tylko zeby wypowiedzieć się na dany temat...A ty swoje rady zostaw dla siebie bo nikomu one nie są potrzebne...A pozatym twoje rady nie sa warte nawet uwagi...Robie to na co mam ochote,i swoje głupie docinki zostaw dla siebie...I bez obrazy ale wygladasz na takiego zwyczajnego Zula pijącego jakieś bełty z TESCO na murku...A tak z innej beczki...Ti ja juz też się pogubiłam co do tego czy to brat Syriusza...Ale wydaje mi sie że nie...niewiem czemu ale to by bylo z byt oczywite...Ale moge się myslić oczywiście....
Drogi krokiecie,w takim razie co ty tu robisz??
Czemu nie siedzisz sobie z tanim piwem pod sklepem?? I wlasnie wziales udzial w dyskusji na temat Pottera i poswieciles na to troche czasu.
Może R.A.B to odwrócone do tyłu inicjały... np. B.A.R... warto sprawdzić... Chociaż na drzewie rodzinnym Blacków jest taki ktoś o imieniu Arctus... a warto wspomnieć, ze to drzewo jest projektu samej Rowling...
a kto to jest B.A.R ?!?!?!?!?!?!?! Kurde ja jednak mam nadzieje ze ta osoba zyje i pomoze Harremu...Ale jak ktoś tam wspomniał e Harry może być tym Hokurpokusem(czy jak to sie tam pisze) to suuuper mysl...może właśnie dlatego on przezył gdy jego rodzice zgineli bo Volemort dał mu cześć siebie...Kurde ale szkoda by bylło gdyby on musiał umrzeć:/ Noi wogule głupio się skończyła taksiązka...Dambeldor nie potrzebnie oddał swoje życie za tego hokurpokusa:/ Głupi snape nienawidze go :/:/:/ Mugłby zdechnąc:/ wogule bezndziejnie ze on jest tym ksiaze polkrwi :/ mogli zrobic kogos innego...
tyle znalazlam:
Many fans suspect that he might be the mysterious 'R.A.B.' who stole the locket Horcrux. His initials do match, as far as we can tell, and Jo acknowledged (TLC) that Regulus would be a "fine guess" for RAB's identity.
moim zdaniem to tez moze byc brat suriusza ale watpie jest za duzo niewiadomych:D a wiecie kiedy ma byc premiera 7 czesci?? a co do tego ze harry ma zginac to nic nie wiadomo wszystko okaze sie :) Wszystko zalezy od horcruxow :D bo to najwazniejsza zapewna rzecz w 7 czesci. wszedzie gdzie czytalem na temat hp sa spory czy harry zgienie i czy jego blizna nie jest horcruxem i czy nie bedzie musial sie poswiecic zeby zginal voldemort :D a mi najbardziej przykro dumbledora ze zginal ciekawe co bedzie w 7 czesci juz sie doczekac nie umiem:D a jeszcze najwazniejsze ciekawie po ktorej stronie jest Snape??:D
Bez sensu. Jakby Harry był tym Hokurrpokusem(jakoś tak)to Voldemot nie polowałby na niego. Przecież gdyby go zabił straciłby część swojej duszy i jedno życie. Więc byłoby to KOMPLETNIE BEZ SENSU!! A co do listu to pierwszą osobą, która mi się nasunęła był Albus Dumbledore. wiem, ze to głupie, ale może coś w tym jest?? a druga osoba to Regulus Black, natomiast 3 był Snape;/ nie mam pojęcia dlaczego ://
Nati1002 jak Dumbledore moglby byc tym R.A.B em?? po co by szedł i sie poswiecal skoro by juz zniszczyl wczesniej medalion:P ehheh
Nati1002 jak Dumbledore moglby byc tym R.A.B em?? po co by szedł i sie poswiecal skoro by juz zniszczyl wczesniej medalion:P ehheh
Nie, to na 100% nie jest Dumbledore. Wydaje mi się, że gdzieś musi być coś, co przeoczyliśmy. Jakiś bardzo istotny szczegół, który by to wyjaśniał. Zresztą, do tej pory wydawało mi się, że to jest jasne, że to Regulus, ale teraz rzeczywiście zaczęłam się nad tym zastanawiać... Aha, jeszcze co do tych ludzi z ostatnich 100 stron 6. części: skoro Rowling osobiście powiedziała, że tam można się tego domyślić, to na pewno tak jest. W końcu wątpię, żeby miała w takiej sprawie kłamać. Bo i po co? Nie wiem... Jak będę znów czytać szóstą część, to na bank dokładniej się temu przyjrzę ;)
Hej, wiecie, co? Tak teraz przeglądałam 6. i 7. część i szukałam jakichś wzmianek o medalionie. I tak się zastanawiam: czy wiecie, skąd Umbridge go wzięła? Dawno już siódmej części nie czytałam i nie wiem... Czy tam to było wyjaśnione????
Oczywiście ukradł go Mundungus. Sprzedawał rózne rzeczy na ulicy pokątnej i podeszła do niego Umbridge i powiedziała że jak da jej ten naszyjnik i przestanie sprzedawac to go puści wolno. I dostała go. :PP