PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 322979
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Wiadomo, że limit postów w jednym temacie wynosi 1000 [:(], więc możemy pozwolić sobie na ciąg dalszy gry "co wiesz o harrym", założonej przez użytkownika "Miki".
Może najpierw ostatnie pytanie z poprzedniego tematu:

"My Concubine":
W co zamieniono Malfoya, Crabbe'a i Goyle'a na końcu 4 części?

Julia_20

nie wiem w co ich zamieniono, bo w ksiazce nie jest to dokładnie napisane. wiem, że Harry, Ron, Hermiona i bliźniacy jednoczesnie użyli rónych zaklęć i efekt był taki, że powyrastały im różne dziwne rzeczy, np Goylowi czułki.

co ich sprowokowało do zaatakowania ślizgonów?

Szyszka_11

Ponieważ Malfoy obrażał i groził Harry'emu i jego przyjaciołom.

Czego najbardziej chciałby się dowiedzieć Pan Weasley?

kargra89

na pewno coś o mugolach
oddaje pytanie

ocenił(a) film na 10
kamilx98

co, według Dumbledore'a było największą siłą/magią/bronią ?

Angel_43

Pan Weasley chciałby się dowiedzieć, dlaczego samoloty nei spadają;)

A Dumbledore uważa, że to miłość jest największą bronią/magią ect.

kto zaprowadził Harrego, Rona i Hermionę do sali wróżbiarstwa gdy szli tam po raz pierwszy?

użytkownik usunięty
Szyszka_11

Wydaje mi się, że zaprowadził ich Sir Cadogan(źle napisałem)Ten rycerz:)

Kto najbardziej lubił prof.Trelawney?

ocenił(a) film na 10

Parvati Patil i Lavender Brown ^^

jak miała na imię profesor Grubbly-Plank ?

Angel_43

Wilhelma albo Wilhelimina, nie pamiętam, ale jakoś tak xD

Do jakiej organizacji wg Luny należeli wszyscy aurorzy i do czego zmierzali?

Szyszka_11

nie mam pojęcie e musze jescze raz przeczytać

ocenił(a) film na 10
kamilx98

Fakt. pytanie troche trudne ^^ .

hah ;d;d moze mala podpowiedz? ;>

Angel_43

dokładnie;)
pytanie do prostych nie nalezy;)) podpowiedz by sie przydała=)

Angel_43

dokładnie;)
pytanie do prostych nie należy;))
podpowiedz by sie przydała=)

aguska1534

kurcze nie pamietam dokladnie ale wydaje mi sie ze mowila to do harrego jak on mowil ze chce zostac aurorem.....ale kurcze co ona takiego powiedziala bede musiala zajrzec do 7 czesci....ale powiedziala chyba cos w tym rodzaju ze robia cos w kolko to samo

EmmaWatsonAdriana

A nie czasami organizacja zgniłego kła a zmierzali do choroby dziąseł coś takiego chyba

sioho1215

????? wiecie co nic takiego sobie nie przypominam ale zajrze do tej ksiazki itak zajrze bo teraz te pytanie bedzie mnie gryzlo az sobie sama nie udowodnie

ocenił(a) film na 7
EmmaWatsonAdriana

Należeli do Spisku Zgniłokła i chcieli obalić ministerstwo magii za pomocą połączenia czarnej magii i choroby dziąseł.

Kogo spotkał Hagrid w czasie poszukiwań olbrzymów na polskiej granicy?

Wisniowy

choroby dziasel??????o kurcze serio mozecie mnie mniej wiecej nakierowac gdzie to bylo i czy w 7 czesci???
i co do drugiego pytania.....na polskiej granicy???fajnie....hehe ale szczerze to tez niewiem moze jakas podpowiedz??

EmmaWatsonAdriana

jak ja zapominam wiem ze wrocil z podbitym okiem i z pocharatanym cialem ale kurcze nie pamietam kto go tak urzadzil

EmmaWatsonAdriana

Spotkali śmierciożerców, ale nie na polskiej granicy. A to o czym mówiła Luna to 6 część, rozdział 15, Przysięga Wieczysta, Prezyjęcie u Slughorna: - Nie powinieneś zostać aurorem, Harry - odezwała się niespodziewanie Luna. Wszyscy się na nią spojrzeli. -Aurorzy należą do Sprzymierzenia Zgniłego Kła, chyba każdy o tym wie. Odwalają krecią robotę, żeby zniszczyć Ministerstwo Magii za pomocą kombinacji czarnej magii i choroby dziąseł. Ludzie....

Tinka768

ok ok ale nie pojawilo sie pytanie wiec ja je zadam....
co Hermiona powiedzala do Rona (jak zareagowala)gdy ten wrocil do nich do namiotu (odp.nie za pomoca ksiazki.....sprawdzamy swoja pamiec;))

EmmaWatsonAdriana

Nawrzeszczała na niego, okładała go rękami, krzyczała że jest skończonym dupkiem, że wybiegła za nim jak on odchodził i że go wołała. No i powiedziała, że widzieli Sami-Wiecie-Kogo ;)

Jak Pani Weasley lubiła być nazywana przez Pana Weasley'a gdy byli sami?

kargra89

chyba dygotka

Co pan weasley chciałby wiedzieć

kamilx98

Hagrid na Polskiej granicy spotkał nie śmierciożerców a parę zbizkowanych troli :P

a pan Weasley chciałby wiedziec dlaczego samoloty nei spadają:P
(nawiasem to pytanie było jakoś niedawno)

co Harry dostał na gwiazdkę od Stworka? (HPiKP)

Szyszka_11

widze ze co do tego pytania o to kogo spotkal hagrid gdy wyruszyl w poszukiwanie tych olbrzymow kazdy pisze co innego a ja cos tez mi sie zdaje ze to cos bylo z trollami ale on wlasnie wyruszyl w poszukiwaniu tych trolii nie???no chyba ze to co innego niz olbrzymy itak sprawdze;P;P:p

Harry cos dostal na gwiazdke????i to od stworka???hmmm kurcze nie pamietam ale czy to bylo cos do jedzenia???aaaa czy moze ten medalion R.A.B...???

ocenił(a) film na 7
EmmaWatsonAdriana

Harry dostał robaki.

Co dostał pan Weasley od Harrego na Boże Narodzienie? (HPiZF)

ocenił(a) film na 10
Wisniowy

bezpieczniki i śrubokręty xD

czym była alchemia ?

Angel_43

co???????pierwsze slysze o jakichs srubokretach i bezpiecznikach albo o jakiejs alchemii czy mozecie napisac w jakiej to czesci i w jakim rozdziale???

EmmaWatsonAdriana

Eeeee.... możesz nie pisać bezsensu po prostu nie pisz jak nie znasz odpowiedzi a nie robisz z siebie co najmniej głupią

sioho1215

popieram przedmówczynię.

alchemia to dziedzina magii/nauki. alchemicy poszukiwali Kamienia Filozoficznego, który zamieniałby metal w złoto a przyrządzany z niego eliksir dawał niesmiertelność ;) (haha miałam to ostatnio na polskim xD)

z ksiązki znamy jedną osobę, która piła eliksir życia. kim był ten alchemik i ile miał lat?

Szyszka_11

przepraszam, błąd xD

z ksiązki zanmy DWIE osoby, które pisły eliksir ale pytanie dotyczy znanego alchemika ;)

ocenił(a) film na 7
Szyszka_11

Nicolas Flamel, żył 666 lat.

W jakiej drużynie quidditcha po skończeniu szkoły grał Oliver Wood?

ocenił(a) film na 10
Wisniowy

Zjednoczeni z Pudlemere. ^^ chyba ;D

czego Harry obawiał się po tej nocy, w której przyśnił mu się atak na Pana Weasleya ?

Angel_43

no Harry obawial sie tego ze to byla wizja i ze to naprawde sie wydarzy......tak??

to jest z ksiazki z 4 czesci.....W jaki sposob Tata Rona Ron Fred i George dostali sie do domu Dursley'ów by zabrac Harrego na reszte wakacji do siebie i na mistrzostwa swiata w quititchu?????

EmmaWatsonAdriana

nie, Harry obawiał się, że Voldemort go opętał i przez to ma wgląd na Kwatere Zakonu, i bał się o przyjaciół...

Dostali się przez zamurowany kominek Dursley'ów.

co 'przez przypadek' upuścił wtedy Fred?

ocenił(a) film na 10
Szyszka_11

dokładniej chodziło o to, że stanie sie taki sam jak Voldemort ^^
ale już się nie czepiam ;D

Fred upuścił gigantojęzyczne tofii xP

co wtedy stało się Dudleyowi ^^ ?

ocenił(a) film na 7
Angel_43

Spuchł mu język.

Jak bardzo urósł wtedy język Dudleya?

Wisniowy

jezyk zdazyl mu urosnac az do czterech stop dlugosci zanim rodzice Dudleya pozwolili panu Weasleyowi zredukowac jego język ;P

puste pole kempingowe bylo zarezerwowane dla Weasleow...jak byla podpisana tabliczka ktora widniala przy tym wlasnie polu?????

EmmaWatsonAdriana

Wezzly

co w zafascynowało pana Weasley'a kiedy rozpalał ognisko?

Szyszka_11

;);)zafascynowaly go mugolskie zapalki i za kazdym razem jak je podpalal to heheh z zachwytu z powrotem mu wypadaly z rak az w koncu zapalila Hermiona ;P;

hmmm jakie tu pytanie????w 4 czesci na mistrzostwach swiata w quititchu...jakie maskotki miala druzyna Bułgarska a jakie miala drużyna Irlandzka

EmmaWatsonAdriana

Bułgaria - Wile

Irlandia - Leprykonusy

sawiksawor

nie ma pytania więc:
Na jakim morzu leży/leżał azkaban?

sioho1215

ooo ja cie moze jakas podpowiedz????? i leprokonusy* a nie leprykonusy ale ok ok nie czepiam sie tak tylko poprawilam;P;P;P

EmmaWatsonAdriana

azkaban leży na morzu północnym

o co poprosił Black kiedy Knot odwiedził Azkaban?

Szyszka_11

Black poprosił Knota o proroka codziennego bo zauwazyl w nim Rona w Egipcie z "parszywkiem"

co syriusz zaproponowal Harremu???

EmmaWatsonAdriana

nie, poprosił o Proroka bo chciał rozwiązać krzyżówkę, a Rona zobaczył później :P

zeby zamieszkali razem, kiedy już go uniewinnią.

gdzie ukryty był prawdziwy miecz gryffindora (hp7)

Szyszka_11

Szyszka mnie sie wydawalo ze on tylko tak powiedzial knotowi ze chce rozwiazac krzyzowke ale on odrazu zauwazyl w niej glizdogona (parszywka) bo przeciez po co by mu byla krzyzowka????przeciez pozniej jak wszystko wyjasnial harremu to wlasnie mowil ze specjalnie udal ze chce rozwiazac krzyzowke

EmmaWatsonAdriana

taak? więc pokaż mi ten fragment, proszę.

Szyszka_11

Na początku w gabinecie dyrektora w hogwarcie za portretem Albusa, a później Snape włożył go do sadzawki w lesie, w którym rozbił obóz Harry i Hermiona.
No właśnie. Dlaczego tylko Harry i Hermiona?

sawiksawor

poniewaz ron mial pretensje do Rona i odszedl od nich ale pozniej do nich wrocil;)

gdzie przebywal wtedy ron???

EmmaWatsonAdriana

mial pretensje do Harrego* sorki i jak Hermiona wolala zostac z Harrym i mu pomoc to on tez sie obrazil na nia i powiedzial z zazdroscia "ok wybralas jego!" hehe