Najgorsza ze wszystkich części. Ci, co pracowali nad tym filmem, nie wiedzą co jest w książce. Pełno wstawek, których nie było w książce. Zamiast tego mogli wstawić jakieś ważne sceny, których również brakuje. Zdecydowanie za mało wspomnień, które Dumbledore pokazywał Harry`emu. Daję tylko 5/10, ale mogło być gorzej. Pozdrawiam
Czy najgorsza? Nie wiem, film ma trochę plusów. Nieźle zrobiona była wyprawa Harry'ego i Dumbledora po horkruks(za to finał na wieży spieprzony niemiłosiernie), scena z dotknięciem amuletu. Ogromny plus za zdjęcia, one niejako ratują ten film.
mi sie tam podobał. było smiesznie. Lecz wydaje mi sie ze mimo wszystko to jest najgorsza część.
Również uważam, że to najgorzej zekranizowana część. Książka świetna, film fatalny. Ciężko mi było dotrwać do końca filmu. Tyle zmian, uproszczeń. Nieudanym pomysłem było także nadmierne rozwinięcie "motywu zakochania" (nie wiem, jak to nazwać ;)). Dałam 1/10 - to na prawdę jakieś nieporozumienie. Ciekawe jak II część Insygnii - I cześć była świetna.
I tu ci przyznam racje zdecydowanie najgorsza zrobili z tego jakieś romansidło do tego cała ta akcja o miłości jakoś za szybko parła do przodu jakby na siłę to wszystko chcieli wlepić (tak wiem nie czytałem książki...)...
Nie rozumiem, dlaczego Książę Półkrwi tak się nie podoba większości - o co chodzi? Książka jest znakomicie zobrazowana (mimo że poskracana) i jak dla mnie to jest:
- najlepsza książka z serii o HP
- najlepszy film z serii o HP
- najlepszy soundtrack
- mistrzowska fabuła (zwłaszcza książka).
masakra, oglądałam ten film na 3 razy, bo za każdym poprzednim razem zasypiałam. książka jest rewelacyjna, jedna z najlepszych z całej serii, ale film... chyba najgorszy z wszystkich części HP. kiepski scenariusz - trochę za dużo różnic, akcenty postawione na nie tych wątkach, co powinny, zdjęcia też niezbyt przypadły mi do gustu... film nużący i drażniący. dałam 5/10, ale nie jestem pewna, czy nie powinnam dać niższej noty. jestem zawiedziona.
Książka moja ulubiona. Film jest durny. Brak pierwszej bitwy o Hogwart, w której Billa poranił wilkołak. Jedyne dobre sceny to: z Felix Felicius, z pokojem życzeń i z myślodsiewnią.
zgadzam się. najgorsza z części. nie czytałem książki ale logicznie biorąc czemu nikt nie próbował walczyć z Drako i innymi gdy uciekali z Hogwartu? gdzie byli profesorowie w tej chwili? pewnie pili kawe albo mieli przerwe.
Zgadzam się. Obejrzałam wszystkie części, książki przeczytałam po dwa razy i moją ręką eksperta ds. HP mówię ,że to najgorsza część. Wql im starsze tym gorsze 1 - świetna 2 - świetna 3-zajebista 4- ok 5- lekko nie domaga 6- pożal się boże 7- ujdzie w tłumie całkiem nieźle jak na zaniżający się standard :)