PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 363 tys. ocen
7,7 10 1 363053
6,7 63 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Mimo, że Lucjusz i Narcyza mieli naprawdę niewiele ujęć w tym filmie to zwrócili moją uwagę. Byli jacyś inni, odmienieni. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Tak jak na początku nie przepadałam za nimi teraz jestem ich wielką fanką. Poza tym Śmierciożercy wyglądali na "zawszonych" czarodziejów a ta dwójka prezentowała się godnie mimo, że zostali ośmieszeni. Z głową do góry. Lucjusz wyglądał na strasznie zmęczonego. Widać jak odbiły sie na niw wszystkie wydarzenia ostatnich miesięcy.

Draco za wiele nie pograł (ku mej głębokiej rozpaczy) jednak jego pojawienie się w Hogwarcie zrobiło na mnie wrażenie. Potem jak odchodził z rodzicami, gdy opuścili Voldemorta, jak szli mostem... Mieli bardzo udane momenty.

ocenił(a) film na 6
aneant89

Malfoyowie opuszczają zamek. Znakomita scena.

użytkownik usunięty
Irry

zgadzam sie motyw jest swietny ale wykonanie strasznie epizodyczne...

ocenił(a) film na 7
aneant89

Draco w filmie to nie Draco. To Felton.

ocenił(a) film na 10
aneant89

W książce lepiej to wyglądało. Lucjusz był pobity przez Voldemorta, po ucieczce chłopaka. A w filmie dał nawet w ryj Lucjuszowi, choć to tylko cząstka prawdziwej złości Czarnego Pana na Lucjusz i rodzinę.

Tak wyglądali w filmie, bo bali się Voldemorta. Ze strachu jemu służyli, i ich dom robił za hotel dla Voldemorta.

ocenił(a) film na 7
Volde121

Właśnie, współczuje im trochę, że z nimi mieszkał. W końcu był dość nieobliczalny, na dodatek pomyśl: jesz sobie spokojnie obiad a tu naprzeciw facet z takim ryjem <bleee...>

W filmie V dał Lucjuszowi w pysk tak szybko, że nie zauważyłam, musiałam później szukać go online i się przyjrzeć.

ocenił(a) film na 7
szepcik

Co masz do ryja Volda?

ocenił(a) film na 7
sarumojad

Hmmm... To zależy od punktu widzenia. Jakoś nie rajcują mnie faceci bez nosa. Ale lubie Volda ;-)

ocenił(a) film na 7
szepcik

On ma nochal. Tyle, że wpukły. Mimo to piękny ^^

sarumojad

Chodziło ci o "wypukły" czy "wklęsły"? ;)

ocenił(a) film na 7
aneant89

Ja bym ich tak nie wybielał. Zmienili się dopiero po tym, jak doznali krzywd od swojego idola. Dopiero strach o syna obudził w nich jakieś ludzkie uczucia. A co by było, gdyby Draco nie był zagrożony, gdyby to kto inny, nie Lucjusz, stracił różdżkę na rzec Voldemorta?
Nie dość, że podli, to jak chorągiewka - zależy z której strony wiatr zawieje. Zwykłe szuje bez kręgosłupa.

ocenił(a) film na 7
vveryfikator

No właśnie! I przez nich (albo raczej przez te blondi) mój Voldzio gryzie teraz piach! Wrrr!

ocenił(a) film na 9
szepcik

No nie wiem ... Voldzio i tak chcialby sie pojedynkowac z Harrym, zabic go osobiscie tak jak zawsze chcial to zrobic. I by zostal zabity przez swoje wlasne zaklecie ... Mozliwe nawet ze, gdyby Harry wstal w lesie, to smierciozercy by uciekli.

ocenił(a) film na 7
Skowroik

Myślę, że wtedy to już by się nie bawił w pojedynki tylko go szybko dobił.

ocenił(a) film na 9
szepcik

Tak, ale on nie mogl zabic Harrego, a Harry nie mogl zabic Voldemorta.

szepcik

another Voldzio bites the dust

vveryfikator

Ja ich nie wybielam. Od zawsze lubiłam Draco. On był takim nieświadomym chłopcem. Rozpieszczony, zawsze dostawał to, co chciał tylko miłości było mu brak i to właśnie rekompensował sobie poprzez dręczenie innych. Jednak młody Malfoy został uświadomiony. Zostanie Śmierciożercą, ogólne niepowodzenia jego rodziny dały mu ostro w kość. A co do jego rodziców. Byli sługami Voldemorta, ale każdy kto jest traktowany jak śmieć zapewne by się odwrócił od takiego pana. Dlatego, gdy wyczuli możliwość odzyskania wolności skorzystali z niej. Nie przeczę, że zawsze wybierają to, co dobre dla nich, ale tacy już są ludzie.

użytkownik usunięty
aneant89

Jasne że się wyróżniali...jedyni utlenieni blondyni w filmie.

ocenił(a) film na 6
aneant89

Dobra, jak już tu jestem to może ktoś mi przypomnie. Harry uratował Draconowi życie( z filmu wnioskuję, że to było w pokoju życzeń, z książki już nie pamiętam, ale chyba musiało byc tak samo). Draco miał wobec niego dług wdzięczności. Draco go jakoś spłacił czy mi się tylko wydaje? Jesli tak to jak? Bo Glizdogon też miał u Harrego dług, nie? To może Glizdogon jakoś się wykazał?
Jeśli moglibyście mi przypomnieć, to dziękuję.

kaczy_dziup

O dalszych losach Draco wiemy tyle, że skłonił się Harry'emu 19 lat później na peronie. Wnioskuję z tego, że był mu wdzięczny za ocalenie życia. Co do Glizdogona, w piwnicy Malfoyów usiłował udusić (?) Harry'ego, a wtedy H. powiedział coś o tym, że on go kiedyś uratował, czy coś w tym stylu, na co Glizdogon zawahał się, a metalowa ręka udusiła jego samego.

ocenił(a) film na 6
Angelica21

kurcze, ciśnie mnie żeby jeszcze raz przeczytac całą sagę. Ale już tak chciałam to zakończyć. Oficjalnie i definitywnie.

kaczy_dziup

Oo nie, nie można tego tak zakończyć ^_- Coś ty, czytaj, czytaj po 1000 razy! :D

ocenił(a) film na 10
Angelica21

Ja jestem w trakcie ;P już Zakon przerabiam xD tak łatwo się od Pottera nie uwolnimy ^^

ocenił(a) film na 8
aneant89

ej bo mnie najbardziej ciekawi, dlaczego 'Pani Malfoy' powiedziała ze Harry nie żyje? Przecież nie wiedziała, ze pomógł jej synowi tylko ze syn żyje. Miała nadzieje, że Harry pokona Voldiego? Bo ja czytałam to juz tak dawno ze nie pamiętam, choć od wczoraj czytam serie od nowa. Tak ogólnie to w filmie, też bardzo spodobał mi sie motyw tej rodziny, mimo iz był dość okrojony- wcześniej sie bałam że w ogóle ich pominą. Niby szuje, ale w końcu bardziej widać było ze są rodziną, szczególnie oddanie matki dla syna.

olkajaw

Strona 744.

olkajaw

Bo Narcyzie chodziło tylko o to, żeby sie dowiedzieć czy Draco żyje. To było dla niej najważniejsze, dlatego o to chodziło. ;)

ocenił(a) film na 10
aneant89

Rzeczywiście ... Mieli bardzo mało momentów w filmie ,ale zagrali świetnie. Lucjusz akurat jest ,był i będzie dla mnie ofermą pod każdym względem i w każdej części ,ale Narcyza jest niczego sobie. W końcu to najbogatsi śmierciożercy w filmie - nie licząc Belli oczywiście ,bo ona to wgl rządzi w Potterku.! ;DD

Valtor_666

no ale narcyza ma ekstra różdżke
http://www.cinemastore.pl/pl/p/HARRY-POTTER-Rozdzka-Narcyza-Malfoy-Character-Edi tion/297
ale w książce było tak że narcyza wyczuła bicie serca harryego i zapytała czy draco żyje czy jest w zamku on odpowiedział tak
wtedy wyjęła ręke spod jego klatki piersiowej USIADŁA i powiedziała martwy a nie WSTAŁA I KRZYKNĘŁA ŻE NIE ŻYJE