PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 363 tys. ocen
7,7 10 1 363082
6,7 63 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

W ile dni przeczytaliście np. Zakon Feniksa a w ile Kamień Filozoficzny? I ile godzin dziennie czytaliście? Niektórzy z was naprawdę szybko czytają (przeczytałam w komentarzach)

ocenił(a) film na 8
karolina922

kamien filozoficzny 1 rozdzial ok 20 min zalezy ile stron, a zakonu feniksa nie czytalem, teraz wgl czytam cala serie od nowa i teraz koncze komnate tajemnic

karolina922

Jedna książka średnio kilka miesięcy.
Czytam z szybkością około 1000 znaków na minutę ... ale gazety. Książki są od tego, żeby nas przenieść w inny świat. Ja w tym innym świecie lubię trochę pobyć i go współtworzyć w swojej wyobraźni.

ocenił(a) film na 8
karolina922

O dziwo KF czytałam dłużej niż ZF. Wpływ na to miał pewnie mój wiek, no bo wiadomo, że 7-latka nie ma tak rozwiniętej zdolności czytania jak już 11-latka. Nie pamiętam dokładnie ile dokładnie czasu wtedy mi to zajmowało, ale miesiąc temu, gdy odświeżałam sobie całą serię (średnio robię to 2 razy w roku) części od 1 do 3 czytałam mniej więcej jeden dzień z przerwami każdą, a od 4 do 7 mniej więcej 2 dni. Po premierach szło mi to o wiele szybciej, np. takiego Księcia Półkrwi po nocnej premierze czytałam 12 godzin, bez przerwy.

ocenił(a) film na 9
karolina922

Pierwsze 3 części po jednym dniu, czwarta jakoś półtora, piąta też, szóstą i siódmą jestem w stanie w jeden dzień wchłonąć :D

ocenił(a) film na 9
Zurawinka

pierwsze trzy części czytali mi rodzice, czwartą przeczytałam w tydzień (wakacje przez pójściem do II klasy), a potem się rozkręciłam - piąta w 2 dni, 6 w dzień, 7 niecały dzień.

ocenił(a) film na 8
karolina922

1,2 część : 1 dzień,
3 część : 2 dni
4,5,6,7 część : 3-4 dni.

oczywiście zaokrąglam i piszę o tym jak jest teraz gdy wracam do sagi, bo gdy przykładowo wyszedł Książę Półkrwi to czytałam go do oporu także 1, max 2 dni ;)

Sathyriasiska

mój znajomy łyknął Insygnia w 2 dni. Piątek wieczór zaczął. Niedziela rano skończył.

ocenił(a) film na 8
stormtrooper36

oj Insygnia gdy wyszły też przeczytałam w 2 dni ;)
teraz, gdy wracam do książek to nie czytam ich już cały dzień pod rząd tylko dzielę sobie na jakieś 3,4. (prócz 1 i 2 części, bo te tak czy siak zajmują mi 1 dzień :P)

ocenił(a) film na 8
karolina922

nie pamiętam wcześniejszych części jak szybko bo czytałem je 6 lat temu pamiętam tylko tyle że 7 część zacząłem czytać w autobusie podczas powrotu ze szkoły o godzinie 14 a skończyłem o 23. Mocno mnie wciągnęło :)

ocenił(a) film na 9
Levon_V

Pierwszy raz wszystkie 7 części przeczytałem w 4 dni . Każdą część Harry Pottera przeczytałem około 7-8 razy . Jest to bardzo ciekawa książka . Polecam tym którzy jeszcze nie czytali .

ocenił(a) film na 10
jarek217921

7 części w 4 dni? podziwiam :) chyba musisz bardzo szybko czytać jak wszyscy tutaj zresztą. chodziliście na jakiś kurs szybkiego czytania czy co? a może bez przerwy czytaliście?

ocenił(a) film na 9
karolina922

Ja tak już koljny raz całą serię czytałam tak z 8-9 dni, Natomiast jak weszły insygnia śmierci 4 lata temu to przeczytałam tą jedną książkę tak ok z 10 razy w ciągu 4 dni xD

ocenił(a) film na 8
karolina922

1-3: jeden dzień
4: półtorej dnia
5-7: jeden dzień (wciągnęły mnie totalnie i nie mogłam przestać czytać)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Yilouen

1-3 ; 2-3 dni
4 ; 3 dni
5 ; 5 dni
6-7 ; 3-4 dni
A na dzień to czytam z 4h

karolina922

Jako 12latka przeczytałam Kamień w 3 dni, więcej nie pamiętam ;D