PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 363 tys. ocen
7,7 10 1 363097
6,7 63 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Ciekawostka

ocenił(a) film na 9

Albo nie przypominam sobie, bo już dosyć dawno czytałem Insygnia Śmierci i nie mogę
odtworzyć mojego zaciekawienia ponieważ książkę pożyczyłem koledze. Z kim Malfoy stoi na
peronie 9 i 3/4 ? Co to za laska? i czy on dorobił się jakiś dzieci ?

ocenił(a) film na 9
Predators64

Cóż, filmu nie widziałam jeszcze, ale domyślam się, że to żona Draco, Astoria. I tak, ma syna, Scorpiusa.

ocenił(a) film na 8
Predators64

Wziął ślub z Astorią Greengrass, mieli syna o imionach Scorpius Hyperion Malfoy

ocenił(a) film na 9
DarkLordS

udało mi się znaleźć, skoro napisaliście to z głowy to gratuluję wiedzy.

Wzmiankę o żonie Dracona Malfoya znajdujemy dopiero w epilogu, gdy wraz z mężem żegna syna Scorpiusa, wsiadającego do pociągu Hogwart Express. Rowling nie zamieściła nazwiska owej kobiety. Dzięki jednemu z wywiadów przeprowadzonych z Rowling wiemy jednak, że ta szczęściara nazywa się Astoria Malfoy (niegdyś Greengrass).
Tylko raz spotykamy się z nazwiskiem "Greengrass" w całej sadze HP. Podczas SUMów Dafne Greengrass, starsza siostra Astorii, zostaje wezwana na egzaminy razem z Hermioną Granger.
Astoria Greengrass urodziła się w roku 1982 i uczęszczała do Szkoły Magii i Czarodziejstwa Hogwart w latach 1993-2000.
Zarówno Astoria, jak i Daphne były Ślizgonkami i należały do grona wielbicielek Dracona Malfoya, któremu przewodziła Pansy Parkinson.

ocenił(a) film na 9
Predators64

Wiedzy? W moim przypadku to raczej chore zainteresowanie Draco z powodu mojego ulubionego pairingu, ale to już inna historia ;]