Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 366 tys. ocen
7,7 10 1 366407
6,8 52 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Czas na remake gier. Powinni zacząć od kamienia filozoficznego i co roku wypuszczać nową grę. Poprzednie się zestarzały i czas na nowe

ocenił(a) film na 10
Bombur

choć nie lubię gier zekranizowanych przez taki dzieła jak " Harry Potter " bo później czepiam się najmniejszego szczegółu ominiętego w grze .. :P
to również uważam że ktoś powinien zrobić jakaś porządną grę o harrym potterze , bo ci co mają mniejsze oczekiwania to pewnie by kupowali je i ten kto by je zrobił miałby dużą sumkę w portfelu.
Ale gra powinna obejmować wszystkie serie Harrego Pottera albo chociażby tylko Insygnię Śmierci. ; )

użytkownik usunięty
Bombur

Zgadzam się :) Było by miło, gdyby było więcej miejsc i grywalnych postaci, tak jak w LEGO.

użytkownik usunięty

No i w lepszej grafice :D choć 1 i 2 mają swój urok, to jednak przydała by się poprawa. I żeby sterowanie było inne, niż w Insygniach! Tragedia po prostu, najlepsze było w Zakonie :D

ocenił(a) film na 8
Bombur

Chciałbym, żeby stworzono remake pierwszych dwóch części, ale nie zmieniali tych gier na siłę – tak jak w przypadku "Insygniów Śmierci" – na jakieś "strzelanki". Warto byłoby stworzyć je kompletnie od początku, zachowując dawny gatunek, pokazując dużo więcej wątków i pozostawiając graczom więcej możliwości. W trzeciej części niczego mi nie brakuje – tę część wydałbym na PlayStation 3 i Xboxa 360 w wersji z nieco ulepszoną grafiką – dużo starszych gier jest teraz wydawanych w wersji HD na te platformy – i sprzedawałbym ją tylko w dystrybucji cyfrowej. Czwarta część według mnie nie potrzebuje nowej wersji, chociaż to moim zdaniem słaba gra. "Zakon Feniksa" za bardzo nie przypadł mi do gustu, w "Księcia Półkrwi" grałem bardzo niewiele, a "Insygnia Śmierci" są tak tragiczne – zarówno pierwsza, jak i druga część – że nie warto tracić czasu na te gry. Mimo tego nie liczę na nowe wersje tych części.

Dodam jeszcze, że niedługo ma wyjść gra "Harry Potter for Kinect". Tytuł ma być połączeniem najważniejszych fragmentów serii, ale oczywiście nie o tym jest temat.