Za pewne niektórzy już wiedzą ale Ja się dowiedziałem przed chwilą tak więc dla nie
wtajemniczonych i zainteresowanych. Jest w sieci w dostępna za darmo 8 część tomu.
Chyba wiadome niestety, że nie jest napisany przez J.K.Rowling. Jest to fanowska część
sagi pt. Harry Potter i pentakl wężoustych - Marcin Dygus Dęga. To nie to samo ale zawsze
coś :)
Nigdy nie czytałem żadnej powieści dotyczącej Harry'ego Pottera pisanej przez fanów i w najbliższym czasie nie zamierzam tego robić, jednak warto wspomnieć, że ten sam człowiek napisał również dziewiąty tom zatytułowany "Harry Potter i Deponent Założycieli".
Ja również byłam zawsze na "nie" fanowskim kontynuacjom ale coś mnie parę dni temu skusiło i przeczytałam "8 tom" Marcina i powiem szczerze, że to kawał dobrej roboty. Nie widziałam różnicy przy czytaniu Pottera oryginalnego Rowling a Dęgi. Napisana bardzo podobnie jej stylem i przyzwoicie. Jestem w szoku a jeżeli chodzi o historie to ocenilabym na 8/10 bardzo mnie wciągnęła. Szukam teraz 9 tomu ale nie mogę znaleźć, ktoś pomoże?