moje to bezapelacyjnie i kategorycznie Expecto patronum. chciałabym umieć wyczarować takiego patronusa ;D
To na pewno było protego, a moje ulubione:
Wingardium Leviosa, Protego, Aguamenti, Drętwota i wiele innych
jeszcze reductio jest fajne ;D ej, a pamiętacie może co to było za zaklęcie, jak w drugiej części Snape spalił tego węża, co go wyczarował Draco? i jeszcze jak Lockhart tego węża tak "podrzucił" do góry? ; D z góry dzięki
Zaklęcie Lockharta na węża to: Volate Asenderay a wymawia się Wolate Asenderaj
Natomiast zaklęcie rzucone przez profesora Snape to: Vipera Evanesca a wymawia się Wipera Iwaneska.
Myślę że pomogłem ;-)
snape powiedzial evanesco, a lockhart Volate Asenderay, moje ulubione to crucio, expeliarmus i sectumsempra
oczywiście Avada Kedavra i Crucio mam nadzieję że nie jestem jednak taka okrutna;)
jednak najfajniejsze jest imperius, nie sądzicie? wyobraźcie sobie, że wszyscy n świecie robią to co ty chcesz. a osoba którą kochasz może wpaść łatwo w twoje ręce. rzucasz zaklęcie imperius na kogoś bardzo jej znanego, i wypytujesz ją o ich przygody, sekrety, słabości, uwielbienia, wymarzone osoby. później imponujesz jej w sposób o jakim marzy na randce i BUM BAM BIM! gotowe!
Raz bylo uzyte jako zaklecie ofensywne gdy uzyl go pracownik ministerstwa na dziadka voldemorta i zaklecie poprostu go odrzucilo a pozniej bylo uzywane do niscczenia magicznych przedmiotow np lancuchow przy krzesle w sali przesluchan w ministerstwie
Hmmm....Moje ulubione to Expecto Patronum ( Jestem bardzo ciekawa jakiego patronusa udałoby mi się wyczarować xD),Waddivasi( nie wiem do czego może się jeszcze do zaklęci przydać ale chętnie bym komuś szczeliła guma w gębę:)) ) oraz Jęzlep xD
Expecto patronum, Wingardium leviosa, Accio (ile razy by się przydało ;p), Lumos. :]
TO moje ulubione zaklęcia
Confundus
Engorgio
Impedimento
Imperius
Legilimens
Lumos
Muffliato
Nox
Obliviate
Petrificus Totalus
Protego