PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396969}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2010
7,5 331 tys. ocen
7,5 10 1 330847
6,5 54 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Urodził się przed tą ostateczną bitwą w Hogwarcie, więc ile on ma lat w rozdziale ,,19 lat później'', skoro to jest 19 lat później? Ktoś może mi to wytłumaczyć? Nie może byc nauczycielem, bo całuje się z jakąś Victorie no i wnioskując po rozmowie jest gdzieś w wieku Jamesa lub Albusa. Więc? ...

ocenił(a) film na 8
Hmm_Ciastko

Proponuję zajrzeć -> http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Ted_Remus_Lupin
:)

ocenił(a) film na 9
Zicher

Teddy może mieć wtedy ok 19 lat. Ta Victoire to córka Billa i Fleur Weasleyów i pewnie w rozdziale "19 lat później..." ma ok 17 lat czyli będzie kończyć Hogwart. Może ją odprowadzał na pociąg??
Troszkę wyobraźni i czytania z rozumieniem. To nie boli...

ocenił(a) film na 10
meredith_ali

Teddy miał w rozdziale "19 lat później" miał 20 lat. Urodził się '97, a bitwa o Hogwart rozegrała się w 98. Czyli jak to było 19 lat później, to miał 20. Chyba xD.

ocenił(a) film na 7
Kociooka

CO?! Ted urodził się na niedługo przed bitwą w maju.

ocenił(a) film na 10
MatiZ_3

Ach, tak, mój błąd. Urodził się Wiosną 97, a bitwa odbyła się w tym samym roku. Wybacz.

Kociooka

a bitwa nie odbyła się w 1998?

ocenił(a) film na 7
Vickynella

Tak. Teddy urodził się w 98 i bitwa miała miejsce niedługo potem.

ocenił(a) film na 10
MatiZ_3

Nie no, miałam rację. Na http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Ted_Remus_Lupin jest napisane, że urodził się w kwietniu 97, a jego ojciec umarł w marcu 98. Już mi się, kurczę, w głowie miesza xD.

ocenił(a) film na 7
Kociooka

Aha czyli planowali włamanie do Gringotta przez rok?

ocenił(a) film na 8
Kociooka

To tym, co ten artykuł napisali, się pomieszało. Jak Ted mógł się urodzić w kwietniu 97, kiedy został poczęty mniej więcej po ślubie Tonks z Remusem, a oni się pobrali prawdopodobnie w lipcu 97? Ted urodził się w kwietniu 98, jeśli dobrze liczę. Jeżeli zatem mojego posta będzie czytać osoba, która zamieściła niewłaściwy rok urodzin Teda Remusa, to proszona jest o wniesienie poprawki do artykułu.

meredith_ali

Nie każdy ma wyobraźnię, a przynajmniej może nie ten typ, ja akurat nie mam wyobraźni geograficznej, matematycznej itd, ale za to do pisania książek jak najbardziej. Domysły... moja wyobraźnia w tym przypadku jest taka: Teddy mógł ciężko zachorować i musiał opuścić ze 3 lata Hogwartu. Ale to rozwiązanie mi się nie podoba. Zresztą, dawno pisałam ten post.

ocenił(a) film na 10
Hmm_Ciastko

A o kogo cho???

ocenił(a) film na 8
Hmm_Ciastko

Szczerze kiedy 2 godziny temu wyszłam z drugiej części insygniów też zwróciłam na to uwagę i próbowałyśmy z koleżanką ogarnąć ;p Bo ostatni rok Hogwartu to 17/18 lat, więc Teddy nie mógł być już uczniem. A ogólnie to szkoda, że wątek tego dzieciaka prawie zupełnie usunęli w filmie. Szczególnie w scenie "dziewiętnaście lat później". Tylko raz jest powiedziane, że Remus zostawił syna jako sierotę. Wtedy kiedy Harry wywołuje duchy.

ocenił(a) film na 9
aniula1912

No nie wiem, nie byłam jeszcze na filmie, ale w książce też jest o nim mało napisane. Ale może ją tylko odprowadzał, jak ktoś to już napisał.