Mam małe pytanie: w tej części Michael ściga dziecko swojej siostrzenicy, na końcu udaje się młodym je ocalić i co dalej? Bo w następnej części nie było mowy o tym dziecku i zapomniał o nim czy jak? ;P może coś przegapiłam, dlatego pytam, to samo tyczy się części 20 lat później-Michael wbija nóż w zdjęcie syna siostry, udaje mu się przeżyć i znowu w 'Powrocie' o nim zero wzmianki...niech mnie ktoś oświeci ;)
Proponuje poczekać na kolejne części-o ile beda bo jak zauważyłeś każda z poprzednich miała zupełnie inny watek Pozdrawiam
Po 1 - wątki z Halloween 4,5,6 zostały przez producentów następnych części odrzucone - w Halloween 20lat później kontynuowany jest motyw z Halloween 2. Wynikało to głównie z powrotu Jamie Lee Curtis, która sama zaproponowała powstanie H20, ale w ten sposób, że scenariusz kontynuuje wątek z przed 20 lat, tak jakby Halloween 4,5,6 (3 nie liczę bo to inna bajka) nigdy nie powstało, a szkoda.
Po 2 - SPOILER! - gdybyś obejrzał Halloween 666: Origin of Michael Myers (wersja producencka zwykłego H6) to byś się dowiedział, że Michael jest ojcem tego dziecka, o którym mówisz :P Film się znacznie różni od zwykłej wersji (ok 40min inne), zwłaszcza zakończeniem i zupełnie inaczej jest wyjaśniony wątek faceta w czerni (tego z kapeluszem).