PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6001}

Hair

1979
7,8 63 tys. ocen
7,8 10 1 62784
7,6 32 krytyków
Hair
powrót do forum filmu Hair

muzyka

ocenił(a) film na 9

Po tym filmie długo gra w człowieku wspaniała muzyka która jest olbrzymim jego atutem. Środowisko hipissowskie, inne spojrzenie na świat i jego problemy tworzą niepoetarzalny klimat.

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

muzyczka na bis....
elo! jesli tak bardzo podobala Ci sie muzyka z tego filmu to jestem szczerze przekonana ze posiadasz plyte ze sciezka dzwiekowa z TEGO filmu. jesli jeszcze sie nie zdecydowales to zapewniam Cie ze tego zakupu nie bedziesz zalowal! mnie ta muzyka oczarowala! Ciebie tez nie oszczedzi! ;-)
P.S. :
oczywiscie nie wykluczam mozliwosci ze juz owa plytke posiadasz!
jak bys mogl byc tak dobry i podac tytul ulubionej piosenki to bylabym wdzieczna ;)
3maj sie cieplutko!

ocenił(a) film na 9

dziękuję
Dziękuję za informację. Już poczyniłem starania i mam dostać tę płytkę. Nic nie wiedziałem o jej istnieniu. Dzięki

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

nie ma za co!
mam nadzieje ze plytka Ci sie spodoba! (jestem tego pewna!) milego sluchania! jak przeslychasz to napisz ktora z piosenek Ci sie spodobala! oki?

ocenił(a) film na 9

jeszcze
Jeszcze jej nie mam ale będzie niedługo. Nie omieszkam odpowiedzieć co mi się w niej najbardziej podobało. Natrafiłem natomiast w internecie, ale nie zapisałem strony, na polską wersję Hair w wykonaniu teatru muzycznego z wybrzeża9(też nie wiem czy Szczecin czy Gdańsk). Ale było to słabiutkie mp3. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

aha...
a jak to przedstawienie wyszło? Podobalo Ci sie?

ocenił(a) film na 9

słabo
To był króciutki fragmencik. Nie doszukałem sie podobieństwa do oryginału.

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

lubisz?
a lubisz takie spektakle? ja nie moge sie do nich przekonac!

ocenił(a) film na 9

różnie bywa
Muzyka zajmuje w moim życiu jedno z pierwszych miejsc. Lubię każdy jej rodzaj. Czy lubię takie spektakle? Lubię. Np.: Metro jest najczęściej przezemnie powtarzanym spektaklem. Muzyka to coś wspaniałego, ona opowiada bez słów. Wystarczy przymknąć oczy i dorabiać sobie do niej swoje własne wizje, obrazy, tematy. W muzyce jest wszystko. Jest słońce, deszcz, śpiew ptaków wojna, miłość i kłótnia. Natomiast Hair, Metro czy Chicago mają już swoją narzuconą treść, ale są w sumie wspaniałe. Ja tak to widzę i przyznam że sporo pracy wymagało to abym potrafił zrozumieć muzykę. Nie lubię natomiast namiastek w wykonaniu innych niż oryginalnych muzyków. Takiego Niemena, Riedla, czy chociażby Skibę nikt nie jest w stanie podrobić, i zaraz odczuwa się że to jest nie to. Jeszcze jedno, Katedra ma również wspaniałą muzykę i ona właśnie uwypukla trści tego filmiku, bez niej nie byłoby takiej Katedry. Sumując te moje wywody, "muzyka jest dobra na wszystko". Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

wow....
Bardzo mi sie podoba Twoja odpowiedz! Musisz byc fajnym i madrym czlowiekiem! :-) tak 3mac! Pozdrawiam najmocjej!!!!! cmokasss

ocenił(a) film na 9

dzięki
Dzięki za tak miłą odpowiedź. Nie czuję się jej tak bardzo godnym, ale naprawdę tak odczuwam muzykę i wszystko co jest z nią związane. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Jerzy_Zemla

jesteś
jesteś w 100% godzien o wiele leprzej odpowiedzi! :-)))))))))))))))))) Pozdro!