PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671049}

Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 152 tys. ocen
6,8 10 1 152287
7,0 72 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
mieszkoxxx

By może przyszły Jedi. ;)

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Sprzątaczem.

ocenił(a) film na 1

Wabi niem na ridziców, by sprzedać więcej mioteł i plastikowych pierścionków.

ocenił(a) film na 7
mieszkoxxx

Jak dla mnie nikim , po prostu chłopak ma charakter metaforyczny .

ocenił(a) film na 6
Pallando

dużo metafor w tych gwiezdnych wojnach, a scena pojawia się jako ostatnia, dlatego traktował bym to na serio.

ocenił(a) film na 7
mieszkoxxx

Czyli co nowy " wybraniec " , nie to tylko symbol .

ocenił(a) film na 6
Pallando

wiesz, oglądając tą część miałem wrażenie że niedomówienie stało się normą dla nowej trylogii, dlatego nie zdziwił bym się gdyby alegoryczyny podtekst wybrańca mocy dostał swój rozdział w kolejnej części. Zrobiło już takie przetasowanie fabuły, że stawiał bym że jest porzuconym synem - Kylo Rena.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 7
mieszkoxxx

Wybraniec mocy

ocenił(a) film na 6
mieszkoxxx

Harry Potter

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Moim zdaniem ta scena to po prostu hołd dla fanów i dzieciństwa samego reżysera. Kto nie raz pomyślał o byciu Jedi, patrzył w spadające gwiazdy i machał miotłą udając że czuje Moc. Jeszcze sama sceneria tak bardzo przypominająca typowy amerykański garaż. Porównajcie to sobie z jakimkolwiek commercialem znanych marek związanych ze Star Wars.

Naprawdę musicie dosłownie wszystko brać dosłownie i szukać w tym jakiegoś znaczenia? Czy miliardy gównianiych teorii o Snoke'u niczego Was nie nauczyły?

ocenił(a) film na 9
wifi_wifi

Naprawdę nikt nie zauważył jak przyciągnął miotłę mocą? This is all about.

Jak Wy oglądacie filmy??

ocenił(a) film na 9
emqbro

Zauważyłem, ale to jak ta scena jest wykadrowana to jaka leci tam muzyka... Wszystko mi wskazuje na to że to po prostu wybryk reżysera

ocenił(a) film na 9
wifi_wifi

Dla mnie była to jasna informacja, że Rey nie jest w tej chwili ostatnim Jedi, ponieważ są inni. Może nawet wielu innych, o któych po prostu mikt nie wie.

ocenił(a) film na 5
mieszkoxxx

Być może puentą filmu, który wyraźnie sugeruje odejście od tradycyjnego model z EPI-VI, gdzie mieliśmy 2 monopolistów na użytkowanie mocy: Jedi i Sithów.

mieszkoxxx

Już wyjaśniam kim i po co jest jest ów chłopak.
Innowacyjna technika sprzątania stajni falthierów wkórtce wyniosła go ponad innych chłopców stajennych i wkrótce stał się ich nieformalnym przywódcą.
Zauważył to uwczesny zarządca T’ha i’czfkuj, który zwietrzył swoją szansę na wybicie się w corocznym prestiżowym konkursie na najpodlejszą stajnię w zachodnich rubieżach i nie tylko.
Tym czasem nasz młody stajenny wraz z nowo przyjętą pomocnicą JaBłonną specjalizującą się w rozkuwaniu kopyt zbuntował się swojemu zarządcy. Pomogli mu w tym wookie z klanu ogolonych wookich z konkurencyjnej stajni. Jak się później okazało rodzice naszego młodego bahatera.
JaBłonna wkrótce została jego prawą ręką a właściwie to siostrą której nigdy nie miał a ponieważ też była z klanu ogolonych wookich, jak się domyślacie nasz bohater również swoje korzenie miał na planicie Kashyyyk a właściwie na jej bliżnieczej odpowiedniczce Shawe’shyyyk na której kultywowano tradycje golenia wookich.
I tak oto powstała saga o nieznanym chłopcu ze stajni na planecie Cantonica:
„Nowa stajnia”
„Imperium stajennych”
„Powrót stajennego”
„Mroczna stajnia”
„Atak stajennych”
„Zemsta stajennych”
„Przebudzenie Stajennych”
„Ostatni Stajenny”
Oraz nowy, który jeszcze się nie ukazał
„Powstanie stajennego z kolana jego”