Wszyscy ciągle marudzą na efekty specjalne że super przestarzałe ale jak dla mnie było
nieźle jedyne co mnie zawiodło to walka obiego z vaderem i śmierć obiego
Możesz zagłosować na efekty specjalne z tego filmu. Kilka tematów niżej lub wyżej ( w zależności od aktywności w tematach ) również pod filmem Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking najlepszych efektów specjalnych w histori kina. Zapraszam.
Podejżewam że jak dla niego goście dość niemrawo się ruszali w porównaniu do anoalogicznych starć w nowej trylogii. Nara.
walka obi-wana z vaderem zawiodła mnie dlatego że byli strasznie sztywni nie chodzi mi o to że nie robili salt na sześć metrów ale sama walka w zwarciu była na poziomie dzieci z podstawówki-dwa uderzenia na minute zadawane z taką prędkością że dało by się w tym czasie dwa razy zaatakować każdego z nich (prawdopodobnie to wina tego że nie byli w stanie szybciej "wkleić efektów mieczy świetlnych bo sam chodziłem na szermierkę i wiem że ciosy mieczem zadaje się dużo szybciej ) a sama śmierć była straszna rozumiem że "raczkująca" technika nie pozwalała na nic lepszego ale mogli wymyślić coś co wyglądało by lepiej w stylu uduszeniu mocą przez vadera
Jeżeli interesujesz się efektami specjalnymi to w jednym z tematów pod Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking najlepszych tricków w histori kina. Obecnie na topie jest Matrix i Imperium kontratakuje. Z gwiezdnej sagi na dalszych miejscach są jeszcze Powrót Jedi, Nowa nadzieja i Zemsta Sithów. Zapraszam do głosowania.