PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 230 tys. ocen
7,2 10 1 230283
5,3 51 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Genialne zdania zapowiadające przyszłe relacje mistrza i ucznia:

1. "Jeszcze kiedyś przez ciebie zginę" - Obi Wan Kenobi do Anakina, gdy ten lata jak wariat ścigaczem po mieście

2. "Obi Wan mnie zabije" - Anakin, gdy widzi zniszczony miecz świetlny, za co zawsze ganił go Obi Wan

Zdania te padają przy okazji, mimochodem, a przecież wszyscy wiemy, jaką grozę zwiastują...

mulholland_2

jest jeszcze dialog Amidali z Anakinem:
-Nie patrz na mnie w ten sposób.
-W jaki sposób?
-Taki, przez który czuję się niekomfortowo.

Widać, że Leia miała coś z matki ;)

ocenił(a) film na 8
adip14

i jeszcze podczas pogoni za Hrabią Duku jak Anakin kuci się z obi wanem chcąc by lądował bo padme wypadła

mulholland_2

SPOILER
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi Ci o prorocze słowa, które się sprawdziły. W takim razie pierwsze zdanie trafne, drugie natomiast nie bo przecież Obi Wan nie zabił Anakina

ocenił(a) film na 8
mulholland_2

A w książce "Labirynt zła" Obi Wan wyłącza pole siłowe wokół bazy na asteroidzie z której nie mogli się wydostać, przez odłączenie terminali, co kwituje słowami "Nie chciał bym tego robić ponownie". Ale wiemy, że kilkadziesiąt lat później, na Gwieździe Śmierci...

Hagan

ta książka była strasznie fajna

ocenił(a) film na 8
martaa2000

Zgadzam się, James Luceno pisze najlepsze książki ze świata SW (no może jeszcze Drew Karpyshyn). Wkrótce 14 marca w Polsce ukaże się Darth Plagueis jego autorstwa, przeczytałem już angielską wersję jest świetna. Wreszcie poznajemy młodość Palpatine'a - ale nie jako 10-latka jak Anakin w EP1. Palpatine'a poznajemy jak ma 17 lat i jest studentem Uniwersytetu Naboo.